Merhaba,

Uzun süredir gerek Techolay Sosyal'de gerekse X gibi platformlarda, bölgemde sunulan VDSL hizmetinin düşük hızı ve yüksek fiyatı nedeniyle yaşadığım memnuniyetsizliği dile getiriyordum. Aynı zamanda başvuru yapabildiğim hemen her kanal üzerinden bölgeme fiber altyapı getirilmesini talep ettim.

Bu süreçte BTK ve CİMER üzerinden başvurular yaptım. Hatta son olarak doğrudan Türk Telekom CEO'suna mesaj göndererek talebimi ilettim.

Yaklaşık 3-4 gün önce mahallemde turuncu fiber kablosunu görmemle birlikte beklediğim altyapı çalışmaları nihayet başladı. Ekipler oldukça hızlı ilerleyerek fiber kabloyu binamıza kadar getirdi.

fiber kablonun binaya getirildiği aşama:

25 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla obk kablosu dairemin içine kadar çekildi. Bundan sonraki aşamada, binaya getirilen turuncu fiber kablonun bina içerisindeki fiber kutusuna bağlanması bekleniyor.

Ekiplerden aldığım bilgiye göre bu bağlantı işleminin yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

daire içerisine çekilen obk kablosu:

Açıkçası başvurularımın ardından bu kadar hızlı bir aksiyon alınmasını beklemiyordum. Sürecin bu kadar kısa sürede ilerlemesi benim için gerçekten inanılmaz bir gelişme oldu. Yıllardır 40 Mbit internetle adeta çile çekiyordum. Umarım en kısa sürede gigabit hızın tadını çıkarabilirim :)

Planlamada olduğunuz için süreç bu kadar hızlı ilerlemiş, yoksa TTNET'siz başvurdunuz ya da CEO'ya yazdığını için hiçbir şey yapmaz. Eskiden yapıyorlardı ama artık yapmıyorlar. Şanslısınız yani keyfini çıkarın fiber internetin :)

Hayırlı olsun hocam. Ek olarak bir rehber oluşturup tek tek neler yaptığınızı detaylı bir şekilde yazsanız, altyapı olmayan arkadaşlar için çok iyi olabilir.

Hocam çok rehberlik bir sürecim olmadı o yüzden konuyu kısa yazdım zaten başlangıç olarak Türk Telekoma geçtim yaklaşık 1 yıl önce sonra süreç aşağıdaki gibi :

OİM Fiber dönüşüm talebi -> BTK Başvurusu -> Destek Talebi -> Linkedin Üzerinden CEO'ya Mesaj

Bu süreçlerde 2-3 kere arandığımda plan olduğunu ancak net bir tarih veremediklerini söylemişlerdi ben de gelmeyeceğini düşünmeye başlayarak hayatıma devam etmiştim. Geri kalan tüm süreç konudaki gibidir hocam :)

Planlamada olduğunuz için süreç bu kadar hızlı ilerlemiş, yoksa TTNET'siz başvurdunuz ya da CEO'ya yazdığını için hiçbir şey yapmaz. Eskiden yapıyorlardı ama artık yapmıyorlar. Şanslısınız yani keyfini çıkarın fiber internetin :)

Hocam, yan binaya daire içi kablo girmemişken bizim binaya girdi. Direkt olarak plan mı yoksa öncelik mi bilmiyorum; ancak tek bildiğim yüksek düzeyde şanslı olduğum. :)

Hocam çok rehberlik bir sürecim olmadı o yüzden konuyu kısa yazdım zaten başlangıç olarak Türk Telekom'a geçtim yaklaşık 1 yıl önce sonra süreç aşağıdaki gibi:

Oim fiber dönüşüm talebi -> BTK başvurusu -> destek talebi -> LinkedIn üzerinden CEO'ya mesaj.

Bu süreçlerde 2-3 kere arandığımda plan olduğunu ancak net bir tarih veremediklerini söylemişlerdi ben de gelmeyeceğini düşünmeye başlayarak hayatıma devam etmiştim. Geri kalan tüm süreç konudaki gibidir hocam :)

Hocam, yan binaya daire içi kablo girmemişken bizim binaya girdi. Direkt olarak plan mı yoksa öncelik mi bilmiyorum; ancak tek bildiğim yüksek düzeyde şanslı olduğum. :)

Ben TTNET'de 5 yıl çalıştım, benim çalıştığım dönemlerde öncelik oluyordu, tanıdık VSS araya girip yapabiliyorlardı; ancak son 4-5 yıldır planlama haricinde hiçbir şey yapmıyorlar. Sıraya alıyorlar, bütçe ne zaman gelir ise o zaman başlıyorlar. Ben firmada çalıştım ve ona rağmen 2018'den beri sağımda solumda karşımdaki bütün binalarda 1000'lik GPON TTNET altyapısı olmasına rağmen, hatta kazıyı ben kavga dövüş yaptırttım 2018'de. 2022'de de benim evime TTNET rögarından çekilmiş Türksat fiberi de olmasına rağmen TTNET inatla GPON çekmiyor. :)
Genel müdürlükten arkadaşlarım bile var, tanıdık üst mevkilerde ama bütçe olmayınca yapmıyorlar. Şanslısınız keyfini sürün :)

Diğer binada halihazırda fiber altyapısı yoktur, binanın girişinde ki kutudan bahsediyorum. Yada siz önce başvurduğunuz için sıraya alıp bekliyorsunuz. Sıra ne zaman gelirse o zaman başlıyorlar. Sıra size erken gelmiş bu güzel bir şey, demek ki oradaki TTNET ekipleri doğru çalışıyor demektir.
Olması gereken olmuş sizde ama Türkiye geleni ne yazık ki böyle çalışmıyorlar :)

Ben TTNET'de 5 yıl çalıştım, benim çalıştığım dönemlerde öncelik oluyordu, tanıdık VSS araya girip yapabiliyorlardı; ancak son 4-5 yıldır planlama haricinde hiçbir şey yapmıyorlar. Sıraya alıyorlar, bütçe ne zaman gelir ise o zaman başlıyorlar. Ben firmada çalıştım ve ona rağmen 2018'den beri sağımda solumda karşımdaki bütün binalarda 1000'lik GPON TTNET altyapısı olmasına rağmen, hatta kazıyı ben kavga dövüş yaptırttım 2018'de. 2022'de de benim evime TTNET rögarından çekilmiş Türksat fiberi de olmasına rağmen TTNET inatla GPON çekmiyor. :)
Genel müdürlükten arkadaşlarım bile var, tanıdık üst mevkilerde ama bütçe olmayınca yapmıyorlar. Şanslısınız keyfini sürün :)

Diğer binada halihazırda fiber altyapısı yoktur, binanın girişinde ki kutudan bahsediyorum. Yada siz önce başvurduğunuz için sıraya alıp bekliyorsunuz. Sıra ne zaman gelirse o zaman başlıyorlar. Sıra size erken gelmiş bu güzel bir şey, demek ki oradaki TTNET ekipleri doğru çalışıyor demektir.
Olması gereken olmuş sizde ama Türkiye geleni ne yazık ki böyle çalışmıyorlar :)

Teşekkürler hocam şu anda sanırım ilk resimdeki turuncu kablonun oraya fiber kutu koyacaklar son olarak o ne kadar sürer bilmiyorum ondan sonra başvuru açılacakmış.

Teşekkürler hocam şu anda sanırım ilk resimdeki turuncu kablonun oraya fiber kutu koyacaklar son olarak o ne kadar sürer bilmiyorum ondan sonra başvuru açılacakmış.

Aynen, tam oraya fiber sonlandırıcı kutu gelecek, ortalama 1 ila 1.5 ay içinde hattınız açılır. Tabii ekipler'e bağlı olarak, hızlıda olabilir, biraz daha uzun da sürebilir.

Siz nasıl bir yol izlediniz hocam?
Gaza gelip 2-3 sene önce dilekçe vermiştim, ona dönûş yapan olmadı.

2-3 ay önce binanın iç tesisatını hallettiler, bu ay içerisinde de sokaktan binalara kablo verdiler.
Binadaki kabloyu dâhâ bağlamadılar ama sorun çıkmazsa kışa kalmadan dönüşüm işi biter.

Konumum sebebiyle sokaktaki binaların hepsini fibere geçirdiklerini düşünüyorum, sokakta fiber vardı zaten.