TheHectoR

Uzman
Merhaba. Yaklaşık 6 aydır TT 200 Mbps fiber kullanıyorum. Telekom'un kendi verdiği TP-Link EX20v (AX1800 Wi-Fi 6 modem) kullanıyorum.
Ancak internetim 200 Mbps olmasına rağmen aynı ağa bağlı hem mobilde hem PC'de Instagram videoları özellikle Reels izlerken videolar donuyor.
Videonun ilk 1-2 saniyesi yükleniyor sonra donuyor ve yüklenme simgesi dönmeye başlıyor. 4-5 saniye boyunca donuk kaldıktan sonra tekrardan 1-2 saniye daha aynı şekilde yüklenip yeniden donuyor.
Bu durum çok sinir bozucu bir hal almaya başladı. DNS değiştirmeyi istesem de deneyemem, bildiğiniz gibi TT DNS kullanımını engellemiş durumda.
Instagram'ı telefonumdan defalarca kez sildim yeniden yükledim durum aynı, bilgisayarda farklı tarayıcılardan denedim aynı.
Bugün modemi sıfırladım ona rağmen sorun çözülmedi. Bu tarz bir durum yaşayan ve çözümleyebilen var mı arkadaşlar?

İnstagram ile ilgilidir, bende de reels videoları donuyor ama sonradan düzeliyor.

Azıcık telefondan anlıyorsan cihazından Facebook-Instagram uygulamalarını sil ve Play Store verilerini de sil.
Ardından ayarlara girip uygulamalara bak, "Meta" diye aratarak ilgili eklentilerin verisini sil, ardından uygulamaları yine yükle.

Yeniden donma ile karşılaşırsan uygulamayı suçla.

iPhone kullanıcısıyım. Bir çok kez uygulamayı silip yeniden yükledim ama nafile. Ayrıca tam karşı apartmanda yaşayan bir yakınım da aynı modemi kullanıyor. O hiç böyle bir sorunla karşılaşmadığını belirtti.

Çok fazla şey denedim, bu sorun bende modem değişikliğinden sonra yaşanmaya başladı. Asus modem kullanıyordum ve elektrik dalgalanmasından ötürü bozuldu. Dediğim gibi çok fazla deneme yaptım, sizin sorununuzu çözer mi bilmiyorum ama ben TP-Link arayüzünden NAT BOOST özelliğini kapattım ve sorun kalmadı. Bunu 1 hafta boyunca test ettim ve bendeki sorun buymuş. Eğer altyapınıza güveniyorsanız, kullandığınız telefon vb. cihaz da güncel bir cihaz ise modem ayarlarını kontrol edin. Eğer modem ayarınızda böyle seçenekler yoksa, modeminizi güncellemenizi tavsiye ederim. İlk modemim DSL-AC51|Modem Router|ASUS Türkiye, bu cihazda hiç sorun yaşamadım. Mevcut modemim AC1200 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Router, bu modemde NAT BOOST özelliğini kapattım ve sorun çözüldü. Türk Telekom altyapısı ile TürkNet kullanıyorum. 75 Mbps. Son bir bilgi, internetiniz 100 Mbps'ten fazlaysa bu ayar performansı etkileyebilirmiş. Ne yazık ki bunu tecrübe edemedim. :)