25735

Üyecik
Merhaba herkese iyi günler dilerim. Düşük ping alma amacıyla Türk Telekom Game On aldım fakat tracert testlerinde gereksiz yüksek ping değerleri görüyorum. Oyunlara girdiğimde ise bu değerler düşüyor ve bağlantı çok stabil oluyor daha önce TurkNet kullanıyordum fakat Türk Telekom fiber altyapısında çok sorumsuz davrandıkları ve performansı çok düşük olduğu için çıktım. 2020'den beri üyeydik ama son zamanlarda aşırı kötü bir firma haline geldiler. TurkNet'ten çıktığıma pişman değilim bu arada şimdi Game On'da kafama takılan şu testlerde yüksek ping çıkıyor ama oyun içinde stabil ve düşük gecikme alıyorum. Bildiğim kadarıyla bu paket oyun trafiğine öncelik veriyor zaten bu yüzden almıştım genel olarak memnunum ama bu testlerdeki durum kafamı karıştırıyor. Sakarya'da yaşıyorum bu durumu yaşayan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

tracert.webp

Screenshot 2025-08-13 083601.webp

Screenshot 2025-08-17 102121.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese iyi günler dilerim. Düşük ping alma amacıyla Türk Telekom Game On aldım fakat tracert testlerinde gereksiz yüksek ping değerleri görüyorum. Oyunlara girdiğimde ise bu değerler düşüyor ve bağlantı çok stabil oluyor daha önce TurkNet kullanıyordum fakat Türk Telekom fiber altyapısında çok sorumsuz davrandıkları ve performansı çok düşük olduğu için çıktım. 2020'den beri üyeydik ama son zamanlarda aşırı kötü bir firma haline geldiler. TurkNet'ten çıktığıma pişman değilim bu arada şimdi Game On'da kafama takılan şu testlerde yüksek ping çıkıyor ama oyun içinde stabil ve düşük gecikme alıyorum. Bildiğim kadarıyla bu paket oyun trafiğine öncelik veriyor zaten bu yüzden almıştım genel olarak memnunum ama bu testlerdeki durum kafamı karıştırıyor. Sakarya'da yaşıyorum bu durumu yaşayan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Eki Görüntüle 174500

Eki Görüntüle 174501

Eki Görüntüle 174504
Yüksek ping değerlerinin testlerde görünmesi, ancak oyunlarda düşük ve stabil bir bağlantı elde etmeniz durumu bazı faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Aşağıda birkaç çözüm önerisi bulunmaktadır:

1. Testlerdeki Yüksek Ping Değerleri:
- Tracert komutları, bağlantınızın yolunu belirler ve yönlendirmeleri gösterir. Yüksek ping, belirli bir noktada gecikme olduğunu gösterebilir.
- İlgili sunucunun yoğunluğu veya yanıt süresi yüksekse ping değerleri artabilir. Özellikle, bağlantı noktalarındaki taleplerin fazla olması durumu olabilir.

2. Uçtan Uca Test:
- Oyun sırasında ping değerleri normal kontrasta göre düşükse, bu, oyun trafiğine öncelik verilmesinden kaynaklanabilir. Game On paketi, belirli oyun trafiğini önceliklendirebilir.
- Ancak, bu durum özellikle testlerdeki yönlendirme sunucularında yoğunluk olmasına bağlı olarak değişebilir.

3. Ağ Ayarlarını Kontrol Etme:
- Modem/router ayarlarınızı kontrol edin. QoS (Quality of Service) ayarlarının uygun şekilde yapılandırıldığından emin olun.
- Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.

4. ISP ile İletişim:
- Türk Telekom ile iletişime geçerek ping değerleri ve gereksiz yönlendirmeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Onlara durumu aktarmak faydalı olabilir.

5. Alternatif Sunucular:
- Oyun sunucu lokasyonlarını değiştirerek farklı sunuculara bağlanmayı deneyin. Bu, ping değerlerini düşürebilir.

6. Yazılım Güncellemeleri:
- Modem ve ağ kartı sürücülerini güncelleyin. Eski sürücüler bağlantı sorunlarına neden olabilir.

Bu adımları takip ederek bağlantı kalitenizi artırabilir ve ping sorununu çözebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Hangi oyunların hangi sunucularında kaç ping alıyorsunuz?

Ben Türk Telekoma Gameon trafik önceliği var mı diye sordum. Arayıp bu durumla ilgili bir bilgi yok dediler.

Sizin trafik önceliği verildiğine dair kaynağınız nedir?

3 şikayet kaydı oluşturdum. İkisinin bilgisi yoktu diğerinin de dediğine göre mevcut müşteriler zaten düşük ping ve yüksek uploaddan faydalanıyormuş zaten. Bir şeyin düştüğü veya yükseldiği yok. Ama sizin için oyun deneyiminiz için güncelleştirdik dedi. 50 Mbps üzeri herkes gameon topluluğuna katılabilir dedi. Ayrıca gameon paketine geçmeye gerek yok yani. Eve gelip QoS ayarı yaptım lan için. Şu anda pingim 28-44 arası seyrediyor. Arena brekout oyununda Speed testde de 5-6 arası bufferbloatda "a" alıyorum. Gameon topluluğuna da ya mhden ya da mobil uygulama işlemlerin en altından katılabiliyorsunuz. Ama katıldıktan sonra oyundaki ping stabilleşmezse Instagram gameon mesaj atın hiçbir şey değişmedi diye sizin için güncelleme yapsınlar.