Keşke Turknet'e geçseydiniz. Şifre vermeme gibi saçmalıkları yok, umarım çözersiniz.
Superonline'da şifreyi neden istiyorsunuz, ne yapacaksınız gibi bir söylem duyarken, TT'den istediğimde "Tabii ki SMS olarak iletiyorum" diyerek anında dönüş aldım. Sansüronline dendiğini geçtikten sonra fark ettim
1. Sorun için cevap yazayım,
Ben de yaklaşık 11 gün Türksat Kablonet fiber kullandım, diğer hatlarımı dondurup denemek için ve ciddi sorunları olduğunu fark ettim. 11 gün sonra iptal ettirmek istediğimde 950 TL cayma bedeli çıkardılar bana da, yıl 2022 bu arada.
Çok kavga ettiğim için sinirlenip kabul ettim, faturayı da ödedim ama ödeme dekontu ve fatura ile E-devlet üzerinden Hakem Heyetine başvurdum, para iadesi için. 2 ay sonra Türksat Kablonet beni aradı, hakem heyeti başvurunuz kabul edildi, para iadenizi gerçekleştirmek için IBAN istiyoruz dediler ve paramı iade ettiler. 4 yıl geçti aradan ama 14 gün sonra iptal etme hakkın halen var; sen yine de bir hakem heyetini ara, telefonları var çünkü internette. Ben arayıp bilgi alıp başvurmuştum çünkü. Yeni düzenlemeleri nasıl öğren, ona göre başvurunu yaparsın.
Sürecin sizin için olumlu bitmesine sevindim. Teşekkür ederim cevabınız için, bunu kesinlikle deneyeceğim.
İsterseniz en ağır sözleşmeyi imzalayın, yasalarda her zaman ilk 14 gün cayma hakkınız var. Kullandığınız gün kadar yalın internet parası verirsiniz.
Modem konusunda ise biraz daha açık anlatabilirsen daha iyi. Sorun tam olarak ne?
Muhtemelen cayma bedeli için diretecekler. Nasıl bir hamle yapmalıyım, açıkçası beni düşündüren durum bu. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum çünkü. Bahsettiğim gibi soracağım kimse de olmadığı için yapay zekadan "e-devletten fesh et, modemi anında bir bayiye iade et (ekstra cihaz sizde durmuş, o yüzden şu kadar bedel gibi..) cihaz iade faturası al ve BTK'ye şikayet et." Ama konuların birinde birisi "Kime kime şikayet ediyorsun, o iş çok zor" demiş. İşleyişleri de tam bilmediğim için bu düşündürdü.
Modem ile sorunum da şu; Superonline hattımda da bağlamaya çalıştım ama ID ve şifremi alamadığım için zaten o iş olmadı. TT'deki hattımı tekrar aktif ettikten sonra da bağlantısını yaptım. Arayüzdeki ilerlemeyi de gerçekleştirdim. PPPoE seçeneğini seçtim. VLAN ID kısmını seçip 35 olarak değiştirdim. MAC adres kısmına dokunmadım. Bu ilerleyişin hepsini de direkt soru cevap olarak ilerleyebildiğim için yapay zekayla halletmeye çalıştım.
Arayüzde internet kısmında tik varken, bilgisayarımda ve telefonumda internete bağlı gözüküyor iken ben internette herhangi bir şey yapamıyorum çünkü yüklenmiyor, yok yani internet. Tekrar YZ'ye sorduğumda müşteri hizmetlerinden "Port reset iste" dedi.
Müşteri hizmetleri de "Biz o dediğinizi diyemiyoruz, bizde öyle bir şey yok" gibi şeyler söylediler. Arıza kaydı açtılar, IP sorunu olarak açmışlar. Sonrasında yardım için yine aradığımda da "Arıza kaydınız var, sistem bana sadece modeminizi resetlemeyi öneriyor, başka bir şey öneremiyorum" dediler ki bundan öncesinde port reset istediğimde de bana modemi resetlettiler. Ben de sanıyorum işe yarayacak. Sorunumu gayet kısa bir şekilde onlara da bahsetmiştim ki neyi neden istediğimi bilsinler diye. Sanırım ya yapamıyorlar ya da bilmiyorlar. Çok ilginç.
Modemimi aldım, kuruyorum ama internet alamıyorum. ONT cihazından çıkan Ethernet kablosunu Mercusys'in WAN kısmına takıp yapıyorum. Zaten bu tarz basit kısımlarda takıldığımı sanmıyorum. Bir problem var ama ne anlayamadım bir türlü.