lebowskia

Uzman
Merhaba,

Ben 50 Mbps paket kullanıyorum normalde her zaman 45-50 Mbps hız alıyordum şu an güncel olarak altaypı sorgulamalarında 65 Mbps hız alabileceğim gözüküyor. Ama 1-2 haftadır hızım 35Mbps düştü xDSL istatistiklerinde de 35 Mbps gözüküyor ve bu hiç değişmiyor yani dalgalanma falan değil, böyle kaldı, aşağıda daha önceki ve şimdiki xDSL istatistiklerimi ekledim. İlk önce müşteri hizmetlerini aradığımda santral mesafesine göre 35 Mbps hız alabildiğiniz gözüküyor, bir sorun gözükmüyor yapabileceğim bir şey yok dedi ama daha önce nasıl 45-50 Mbps hız alabiliyordum o zaman? Sonra online işlemlerden tüketici şikayeti oluşturdum ve birkaç gün sonra arıza çözümlendi olarak arıza kaydı kapatıldı. Sizce sorun ne? Ya da ben fazla mı abartıyorum ya da bunun peşine düşmeye değer mi? Sadece 35Mbps de değil daha fazla da düşüyor, bazen hız testinde 25 Mbps kadar falan düşebiliyor, altyapıyla mı alakalı bilmiyorum.

Üstteki daha önceki istatistiklerim, alttaki de güncel:

Ekran görüntüsü 2025-01-11 175053.webp

yeni.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yanılmıyorsam Türk Telekom'un gösterdiği değerler apartmanınıza kadar gelen hız. Yani oturduğunuz apartman 65Mbps gösteriyorsa o apartmanda en iyi koşullarda alabileceğiniz hız 65Mbps'dir. Fakat modem arayüzünde gözüken hızda ise modem-apartman arası kablo da işin içine giriyor.

Son günlerde modem ile apartmanın ankastre kutusu arasındaki kablo yıpranmış olabilir. Eğer o kablo binanın dış cephesinden gidiyorsa muhtemelen yağmur ya da kar gibi bi' sebeple yıpranmıştır. Muhtemelen o kablodaki sorunun çözülmesi tekrardan 50Mbps'lere ulaşabilirsiniz demek.

Bende de sorun olmuştu normalde 100 MB almam gerekiyordu. Aldığım değer 8 geçmiyordu 1-2 hafta bekledim yükselme olmadı daha da düştü en son modem aradım ertesi gün modemi değiştirdiler Wi-Fi 6 modem taktılar şu an düzeldi. 1-2 hafta bekleyin düzelme olmaz ise arayın durumu belirtin. Çünkü sabahları ben 100 alırken akşamları 50 kadar düşüyor bazen hız.

Hocam yanılmıyorsam Türk Telekom'un gösterdiği değerler apartmanınıza kadar gelen hız. Yani oturduğunuz apartman 65Mbps gösteriyorsa o apartmanda en iyi koşullarda alabileceğiniz hız 65Mbps'dir. Fakat modem arayüzünde gözüken hızda ise modem-apartman arası kablo da işin içine giriyor.

Son günlerde modem ile apartmanın ankastre kutusu arasındaki kablo yıpranmış olabilir. Eğer o kablo binanın dış cephesinden gidiyorsa muhtemelen yağmur ya da kar gibi bi' sebeple yıpranmıştır. Muhtemelen o kablodaki sorunun çözülmesi tekrardan 50Mbps'lere ulaşabilirsiniz demek.

Bende de sorun olmuştu normalde 100 MB almam gerekiyordu. Aldığım değer 8 geçmiyordu 1-2 hafta bekledim yükselme olmadı daha da düştü en son modem aradım ertesi gün modemi değiştirdiler Wi-Fi 6 modem taktılar şu an düzeldi. 1-2 hafta bekleyin düzelme olmaz ise arayın durumu belirtin. Çünkü sabahları ben 100 alırken akşamları 50 kadar düşüyor bazen hız.
Teşekkürler o zaman ben birazdaha bekleyeyim düzelmezse müşteri hizmetlerini arayayım tekrar, birde aklıma geldi geçen gün elekktrikleri gitmişti o zaman modem zarar görmüş labilir mi acaba?