Fiber kullanıyorum. Gelmiş mi, anlamıyorum; sanırım gelmemiş gibi.

İstanbul.
1748034852461.webp

476.webp

Daha henüz gelmemiş ama yüksek ihtimalle hemen gelir; güzel bir gelişme. Bu sorunla ilk defa bir Minecraft sunucusuna girememekle karşılaşmıştım.

Fiber kullanıyorum. Gelmiş mi, anlamıyorum; sanırım gelmemiş gibi.

İstanbul.
Eki Görüntüle 150234
Merhaba. Eğer modem/router ayarlarinizda IPv6 seçenekleri aktif ise gelmemiş görünüyor. TT nin kendi cihazini kullaniyorsaniz varsayilan olarak açıktır. Kendi cihaziniz varsa ayarlari teyit etmeniz gerekir.

İstanbul'da FTTH kullanıyorum, açılmış sanırım.

Eki Görüntüle 150262
Hayırlı olsun. Size tanimlanmis.

Eki Görüntüle 150263
Daha henüz gelmemiş ama yüksek ihtimalle hemen gelir; güzel bir gelişme. Bu sorunla ilk defa bir Minecraft sunucusuna girememekle karşılaşmıştım.
Gunluk olarak Cloudflare Radar verilerini takip ediyorum. Bir suredir IPv6 trafiginde artis olmadi. Sanırım test için belli bir gruba tanımlama yapıldı. Tahminim 5G oncesi genele açılacaktır.

Modem arayüzünde IPv6 falan her şey gözüküyor MAC adresleri falan gözüküyor da durum olarak bağlı değil yazıyor. Umarım yakın zamanda gelir.

TT altyapısını Millenicom ile alıyorum ve baktığımda Erzurum için gelmemiş görünüyor umarım gelir yakında fakat tam bilmediğimden soruyorum. IPv6'nın avantajları nedir? IPv4'e göre?

TT altyapısını Millenicom ile alıyorum ve baktığımda Erzurum için gelmemiş görünüyor umarım gelir yakında fakat tam bilmediğimden soruyorum. IPv6'nın avantajları nedir? IPv4'e göre?
IPv4 adresleri tükendiğinden birden fazla kullanıcı ile benzer adresi paylaşıyorsunuz. Bu yönteme Carrier Grade NAT deniyor. IPv6'da ise adresler cihazlarınıza özel oluyor. Örneğin bir başkası tarafından alınan IP yasaklaması size ait olmamasına rağmen size de yansıyor. IPv6 adreslerinde bu durum olmayacak, en azından şimdilik. Ayrıca CGNAT yüzünden oyun sunucusu açarken sorun yaşayabilirsiniz, veya herhangi bir sunucu açarken. Port açma diyelim kısaca.

Türk Telekom GPON altyapı kullanıyorum ve 2006 yılından beri Türk Telekom'dan hizmet alıyorum. İstanbul Avrupa yakasındayım (Küçükçekmeceye yakınım). IPv4'de CGNat arkasında değilim ve dinamik IPv4 kullanıyorum. Ben Asus RT-AX86U kullanıyorum, IPv6 ''Native'' olarak açık her an IPv6 tanımlanır diye bekliyorum yıllardır.

Bana IPv6 hala tanımlanmadı, o yüzden bugün Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gittim. Türk Telekom'da santral bölümüne çıktım IPv6'nın hattıma tanımlanmasını istiyorum dedim, IPv6 nedir daha bilmiyorlar bile birbirine soruyorlar IPv6 nedir diye. Bana diyor ki sistemimizde Nokia G-240G-C (2020 üretimli) ONT ve Vestel WiFi 5 router görünüyor onları değiştirmemiz gerekiyor dedi (söylerken bile tereddüt ederek söylüyor IPv6 aktifleşir veya aktifleşmez onu söylemedi).

Yarın ekipler sadece router'ı değiştirecek, ONT'ye dokunulmasını istemedim 4 ethernet portlu olduğu için (tek ONT cihazından 4 farklı internet aboneliği alabiliyorum, bunu neden tek portlu cihaz ile değiştirttireyim). ONT zaten default olarak bridge mode'da çalışıyor IPv6 ile ne alakası olabilir diye düşünüyorum.

Acaba IPv6 tanımlanan kullanıcılara Türk Telekom hangi model router ve hangi model ONT verdi?
Sadece pilot bölgelerde mi yoksa güncel WiFi 6 cihaz kullananlar da mı IPv6 aktifleşti bunu anlarız.