- Makaleler
- 2
Fiber kullanıyorum. Gelmiş mi, anlamıyorum; sanırım gelmemiş gibi.
İstanbul.
İstanbul.
Modemi resetle konu altındaki bağlantıya tıkla.
Merhaba. Eğer modem/router ayarlarinizda IPv6 seçenekleri aktif ise gelmemiş görünüyor. TT nin kendi cihazini kullaniyorsaniz varsayilan olarak açıktır. Kendi cihaziniz varsa ayarlari teyit etmeniz gerekir.
Hayırlı olsun. Size tanimlanmis.
Gunluk olarak Cloudflare Radar verilerini takip ediyorum. Bir suredir IPv6 trafiginde artis olmadi. Sanırım test için belli bir gruba tanımlama yapıldı. Tahminim 5G oncesi genele açılacaktır.Eki Görüntüle 150263
Daha henüz gelmemiş ama yüksek ihtimalle hemen gelir; güzel bir gelişme. Bu sorunla ilk defa bir Minecraft sunucusuna girememekle karşılaşmıştım.
IPv4 adresleri tükendiğinden birden fazla kullanıcı ile benzer adresi paylaşıyorsunuz. Bu yönteme Carrier Grade NAT deniyor. IPv6'da ise adresler cihazlarınıza özel oluyor. Örneğin bir başkası tarafından alınan IP yasaklaması size ait olmamasına rağmen size de yansıyor. IPv6 adreslerinde bu durum olmayacak, en azından şimdilik. Ayrıca CGNAT yüzünden oyun sunucusu açarken sorun yaşayabilirsiniz, veya herhangi bir sunucu açarken. Port açma diyelim kısaca.TT altyapısını Millenicom ile alıyorum ve baktığımda Erzurum için gelmemiş görünüyor umarım gelir yakında fakat tam bilmediğimden soruyorum. IPv6'nın avantajları nedir? IPv4'e göre?