Türk Telekom GPON altyapı kullanıyorum ve 2006 yılından beri Türk Telekom'dan hizmet alıyorum. İstanbul Avrupa yakasındayım (Küçükçekmeceye yakınım). IPv4'de CGNat arkasında değilim ve dinamik IPv4 kullanıyorum. Ben Asus RT-AX86U kullanıyorum, IPv6 ''Native'' olarak açık her an IPv6 tanımlanır diye bekliyorum yıllardır.

Bana IPv6 hala tanımlanmadı, o yüzden bugün Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gittim. Türk Telekom'da santral bölümüne çıktım IPv6'nın hattıma tanımlanmasını istiyorum dedim, IPv6 nedir daha bilmiyorlar bile birbirine soruyorlar IPv6 nedir diye. Bana diyor ki sistemimizde Nokia G-240G-C (2020 üretimli) ONT ve Vestel WiFi 5 router görünüyor onları değiştirmemiz gerekiyor dedi (söylerken bile tereddüt ederek söylüyor IPv6 aktifleşir veya aktifleşmez onu söylemedi).

Yarın ekipler sadece router'ı değiştirecek, ONT'ye dokunulmasını istemedim 4 ethernet portlu olduğu için (tek ONT cihazından 4 farklı internet aboneliği alabiliyorum, bunu neden tek portlu cihaz ile değiştirttireyim). ONT zaten default olarak bridge mode'da çalışıyor IPv6 ile ne alakası olabilir diye düşünüyorum.

Acaba IPv6 tanımlanan kullanıcılara Türk Telekom hangi model router ve hangi model ONT verdi?
Sadece pilot bölgelerde mi yoksa güncel WiFi 6 cihaz kullananlar da mı IPv6 aktifleşti bunu anlarız.
Benim bölge Kocaeli. ONT markası Nokia, Router olarak Keenetic kullanıyorum ilk günden beri.

IPv6 tanımlamalarının müdürlüklerle bir alakası olmadığını ve merkezi bir yerden tanımlandığını düşünüyorum. Müdürlüklerin ve müşteri temsilcilerinin bilgisinin olmaması normal bu yüzden.

Düşünceniz doğru, ont sadece bir köprü. Ben farklı bir marka ONT taktım geçenlerde 2.5G portu için. IPv6 yine alabiliyorum.

Farklı yerlerde de IPv6 konularını ve yazılanları takip ediyorum. Bildiklerim ONT veya Router modeli fark etmiyor. IPv6 alabilen DSL aboneleri de var. Abone bazlı değil santral bazlı aktifleştirme var muhtemelen. Mahalleden birkaç TT abonesi ile konuştuğumda onlara da tanımlandığını gördüm.

Benim bölge Kocaeli. ONT markası Nokia, Router olarak Keenetic kullanıyorum ilk günden beri.

IPv6 tanımlamalarının müdürlüklerle bir alakası olmadığını ve merkezi bir yerden tanımlandığını düşünüyorum. Müdürlüklerin ve müşteri temsilcilerinin bilgisinin olmaması normal bu yüzden.

Düşünceniz doğru, ont sadece bir köprü. Ben farklı bir marka ONT taktım geçenlerde 2.5G portu için. IPv6 yine alabiliyorum.

Farklı yerlerde de IPv6 konularını ve yazılanları takip ediyorum. Bildiklerim ONT veya Router modeli fark etmiyor. IPv6 alabilen DSL aboneleri de var. Abone bazlı değil santral bazlı aktifleştirme var muhtemelen. Mahalleden birkaç TT abonesi ile konuştuğumda onlara da tanımlandığını gördüm.
Bana dün ZTE H3600P router verdiler tabii sistemlerinde güncel cihaz görünsün diye. Sistemlerinde önceden Vestel WiFi 5 router göründüğü için IPv6 veya test amaçlı açtıkları özellikleri eski cihazlara açmıyormuş olması dendi evime gelen ekip tarafından. Router dün değişti. Bugün yine TT ilçe müdürlüğünde santral bölümüne gittim ve ekipten sorumlu kişiyle tanıştım bugün sağolsun çok yardımcı oldu. Kendisi Ankara TT genel müdürlüğüne olduğum ilçede IPv6'nın aktifleşmesi için mail attı. Kendisinin haberi dahi yokmuş bireysellerde IPv6 hizmetinin açıldığını. 1 hafta mail cevabı için bekleyin sizi bilgilendireceğim ama olumlu sonuçlanır dedi (bakacağım). Ben verdikleri router'ı yine kullanmıyorum. Sizin gibi bende ONT'den direkt olarak Asus RT-AX86U router kullanıyorum Merlin Firmware ile birlikte. Bakalım bu IPv6 gelişmesini bende merak ediyorum.

Bana dün ZTE H3600P router verdiler tabii sistemlerinde güncel cihaz görünsün diye. Sistemlerinde önceden Vestel WiFi 5 router göründüğü için IPv6 veya test amaçlı açtıkları özellikleri eski cihazlara açmıyormuş olması dendi evime gelen ekip tarafından. Router dün değişti. Bugün yine TT ilçe müdürlüğünde santral bölümüne gittim ve ekipten sorumlu kişiyle tanıştım bugün sağolsun çok yardımcı oldu. Kendisi Ankara TT genel müdürlüğüne olduğum ilçede IPv6'nın aktifleşmesi için mail attı. Kendisinin haberi dahi yokmuş bireysellerde IPv6 hizmetinin açıldığını. 1 hafta mail cevabı için bekleyin sizi bilgilendireceğim ama olumlu sonuçlanır dedi (bakacağım). Ben verdikleri router'ı yine kullanmıyorum. Sizin gibi bende ONT'den direkt olarak Asus RT-AX86U router kullanıyorum Merlin Firmware ile birlikte. Bakalım bu IPv6 gelişmesini bende merak ediyorum.
Cihaz eski model diye acilmamasi durumu olamaz bence. Cunku mahalledeki arkadasimin routeri Keenetic marka ve IPv6 ayari kapaliymis. Ben soyledikten sonra acti ve aninda geldi. Dedigim gibi yuksek ihtimal santral bazli tanimlama yapiyorlar. ipv6 destekli cihazi olan/ayari acik olan alabiliyor.

Merhaba. Yok mu yeni IPv6 kullanıcıları? :)

Son düzenleme:
Statik IPv4 hizmeti almıyorum. Eskişehir'deyim. DSL hattımda 3 aydan fazla süredir IPv6 kullanıyorum. Sanırım yavaş yavaş tüm illere açılacak.