Astronotarda 40

Üstün
Yer
Snezhnaya
Türk Telekom kullanıcısıydım, Superonline'a geçtim birkaç gün önce. Gelelim sebeplerine, neden TT'ye asla geçmemelisiniz, anlatıyorum.

1- Fiber hat döşendiği için fiber başvurusu yaptık, bize fiber'in aktifleşmediğini ve daha 1 yıl kadar süresi olduğunu söyleyip başka dairelere aynı gün bağlamaya başladılar.
2- Modemimiz fiber destekli değil diye değişim talep ettik, fakat bize modemi sattıklarını ve o modemi geri alıp değiştiremeyeceklerini, yeni bir modem almamız gerektiğini söylediler. Halbuki bize kurulumda "modem paketinize dahil, paket iptali olduğu zaman sizden iade alacağız" demişlerdi. Bu sebep yüzünden maksimum 2-3K gelecek cayma bedeli 6.000 TL geldi.
3- Kendi modemlerindeki bufferbloat'ı size anlatamam. QoS zaten çalışmıyor, DNS değişmiyor, üstünde deli gibi bufferbloat sorunuyla karşılaşıyordum. TP-Link Archer VR300'e geçtiğim zaman ise bu sorun direkt çözülmüştü.

Son olarak şunları söylemek istiyorum, biz TT öncesi yine Superonline kullanıyorduk ve ne olursa olsun hiçbir sorun çıkartmıyorlardı, eski modemi de iade almışlardı. Ayrıca teklifleri çok iyi, TV+ paketlerini dahil etmelerini de seviyorum. Fiber kurulumda da en yeni modemlerinden birini taktılar ve şu an çok hızlı, ayrıca paketin içerisinde TV+ cihazı da dahil. Bu yüzden sizlere önerim, TT'den elinizden geldiğince uzak durun ve asla geçmeyin. Mümkünse Turknet kullanın. Superonline da gayet iyi, fakat Turknet daha avantajlı. Herkese iyi sosyaller.

Neye gore:Superonline Turkcell değil mi niye TT altyapısı kullanırsın ya da TT neden Turkcell altyapısı kullansin ikisinde rakip marka.
Bulunduğum bölge de fiber altyapı bulunmuyordu. Geçen ayın başında TT altyapısı döşenmeye başlandı ve ay sonunda işlemler tamamlandı. Daha öncesinde fiber altyapı gözükmez iken şuan Superonline sayfasında altyapı gözüküyor. Müşteri temsilcisini aradığınızda ise TT altyapısı mevcut bu nedenle belirli paketleri seçebilirsiniz diyorlar. Yani rakip firma kullanamaz diye bir şey yok.

Bize de fiber altyapı yeni geldi dediğim gibi. Ancak dediğiniz gibi Superonline TT altyapısında taahhütsüz paketler sunuyor ve fiyatları daha pahalı. TurkNet'te yıllık ödeme ile daha avantajlı hale getirebiliyorsunuz fakat o ödeme şeklide bize ters. TT fiyatlarından bahsetmiyorum bile ki zaten Aralık ayında bir daha zam gelecekmiş. Bende bütün komşulara ve yanımızda bulunan inşaatın sahibi tanıdık olduğundan onlarla konuşup Superonline altyapı talebinde bulundum. Superonline'ın şuan ki fiyatları ve sunduğu hızlar gerçekten çok iyi. Yıllardır Superonline kullanan biri olarak çokta memnunum. Bekliyoruz bakalım.