Genel olarak yatırım yaparken taşrayı sallamıyorlar.
İstanbul-Ankara-İzmir harici şehir yok Türkiye'de, geri kalan yerlere taşra gözüyle bakıyorlar ve yatırım yapmıyorlar.

Genel olarak yatırım yaparken taşrayı sallamıyorlar.
İstanbul-Ankara-İzmir harici şehir yok Türkiye'de, geri kalan yerlere taşra gözüyle bakıyorlar ve yatırım yapmıyorlar.

Bizim burası da taşra Manisa büyük şehir olsa da bazı ilçeler taşra kapsamında hele o ilçenin köyünde isen hizmet yok gerçi büyük şehir yasası ile birlikte köyler mahalle oldu da hikaye.

DSL teknolojisinin planlaması kolay sonrasında bakım ve teknoloji açısından dezavantajlı zaten eski teknoloji. Fiber ise tam tersi, planlaması zor bakım ve teknoloji olarak daha avantajlı. Ben Iğdır'da yaşıyorum burada belediye altyapı çalışması başlatınca kazı çalışması oldu ve Türk Telekom iş birliğiyle fiber kablolar döşediler ve merkezde her yerde fiber var artık. Burada süreci hızlandıracak olanlar yerel yönetimler aslında. Maliyetler artınca Türk Telekom yatırımlarını daha karlılık getirecek yerlere yapıyor haklı olarak. Bu yüzden bu problemi çözecek olan siyasilerdir fakat siyasiler daha önemli konuları bile çözmekten aciz.

Kablo neti inceledim onlar da veremiyor altyapım izin vermiyor Türk Telekom internet hizmetini kesti mahallemizde ben eski kullanıcı olduğum için iptal edemiyorlar ama diretiyorlar çıkmamı istiyorlar. Sırf ben Türk Telekom'lu olduğum için bir kişi için gelmek istemiyorlar bir keresinde arıza ekibi geldi benim Türk Telekom'dan çıkmamı istediler tavsiye olarak çanak internet almamı önerdiler benim şu an tek seçeneceğim yerel bir sağlayıcı ya da Turkcell'den Superbox oda taşınabilir olduğu için aşırı pahalı ben genellikle internet kopunca mobil ağı kullanıyorum özetle kardeşim Türkiye'deki hiçbir internet servis sağlayıcı bana hizmet veremiyor. (yerel sağlayıcılar, ve mobil internet hariç)

Eğer Türksat'ın altyapısının bulunduğu 24 ilden birinde oturuyorsan şebeke talebinde bulunabilirsin. Türksat şu an altyapıya ciddi yatırım yapıyor. Bu 24 ilin dışında bir yerde isen Türk Telekom üzerinden Kablonet alabilirsin. Altyapını kontrol etmek istersen www.turksatkablonet.com/altyapi-sorgulama bu adresten güncel adresini sorgulayabilirsin.

Çağrı merkezinden 0850 804 44 44 numarasından şebeke talebinde bulunabilirsin. Bu 24 il ve diğer bilgiler için www.turksatkablonet.com adresinde detaylar yazıyor. Bakabilirsin. Bulamazsan cevap yaz ben sana tek tek yazarım :)

Son düzenleyen: Moderatör: