Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

helvaci 21

Gelişen
Merhaba.

Bu fotoğraftaki kablo ne anlama geliyor, fiber mi? Fiber ise aktif olması için (dairelere çekilmemiş sanırım) nereye ve nasıl bir başvuru yapmalıyım? Alabileceğim maksimum hız nedir? Kutu, binamızda bulunuyor.

Teşekkürler.

WhatsApp Image 2026-08-08 at 20.12.36.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eve kadar fiber gelmiş kut koyulmuş ama evlere bakır kablo TT dönüşüm yapması uzun sürer o kutular diğer VDSL altyapılara göre en iyisi oluyor.

İsterseniz telefon numarasını bulup da arayabilirsiniz. "İl/ilçe Türk Telekom müdürlüğünün telefon numarası" şeklinde arama yaparsanız bir ihtimal bulabilirsiniz.

Bulamadım da İstanbul Ümraniye için bakabilir misiniz? Azönce normal Türk Telekom'u arayıp fikir soruyorum kadın bana diyor ki ben bilmiyorum şaka gibi daha niye orada oturuyorlar hiçbir konuda bilgileri yok :)

O kutu FTTC kutusu, aynısı sistem bende de var. FTTB'nin yandan yemişi gibi bir şey. VDSL için gelen fiber kablo binada sonlanıyor, oradan katlara RJ11 kablo geliyor. Binizda fiber yok ama buradan fiber dönüşümü çok kolay. TT müdürlüğüne toplu ıslak imza ile dilekçe yazın.