Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Aralık 2023
Değiştirebileceğinizi sanmıyorum. Neden böyle bir ihtiyaç hissettiniz?
Sayın Türk Telekom sıradan bir kişinin oluşabileceği bir kullanıcı adı ve şifre koyduğu için.Değiştirebileceğinizi sanmıyorum. Neden böyle bir ihtiyaç hissettiniz?
Hocam başka bir şehirden IP alınabilir mi peki?ISS ile konuşman gerekiyor güvenlik sebebiyle olduğunu söylersen yardımcı olabilirler bence.
Anladığım kadarıyla sen IP ne bakarken farklı bir şehir gördün o yüzden mi panik yaptın?
Hayır hocam PPP kullanıcı adı ve şifre ile başka birisi IP alabilir mi onu merak ettim? (İnternete çıkabilir mi)Anladığım kadarıyla sen IP ne bakarken farklı bir şehir gördün o yüzden mi panik yaptın?
Yüksek ihtimalle çıkamaz onun için ekstra güvenlik kontrolleri vardır o kadar basit olamaz.Hayır hocam PPP kullanıcı adı ve şifre ile başka birisi IP alabilir mi onu merak ettim? (İnternete çıkabilir mi)
- Makaleler
- 3
Şifre ve kullanıcı adı abonelik alınırken seçilebiliyor.
Şifrenin sonradan değiştirilebileceğini düşünüyorum. Müşteri hizmetlerini aradınız mı?
Şifrenin sonradan değiştirilebileceğini düşünüyorum. Müşteri hizmetlerini aradınız mı?
~10 yıl önce aynı mahallede başka bir evde denediğimde bağlanmamıştı.Hayır hocam PPP kullanıcı adı ve şifre ile başka birisi IP alabilir mi onu merak ettim.
Arıza kaydı açarken onu da sormuştum ama konuştuğum kişi daha PPPoE'nin ne olduğunu bilmiyordu. Net bir şey söyleyemedi.Şifre ve kullanıcı adı abonelik alınırken seçilebiliyor.
~10 yıl önce aynı mahallede başka bir evde denediğimde bağlanmamıştı.
EkmekArasiSSD
Uzman
PPPoE değişebilen bir şey değil. Doğrulama yaparken ek olarak port doğrulaması yapmaya çalıştığı için karşı taraf da internete çıkamaz. Eğer PPPoE bilgilerin karşı tarafta ve internete bağlanmaya kalkarsa ikiniz de bağlanamazsınız. Onda da arıza kaydı açarsanız eğer sizin PPPoE'nizi kullanmaya çalışan kişinin adresine kadar çıkıyor. Benzer bir olay akrabamla başıma geldi. Benim TürkNet PPPoE'si nasıl olduysa akrabamın modemine uçmuş (modemi resetlemeden sadece bilgilerini değiştirmiştim ve 1 sene falan sorunsuz kullanıyorlardı) ve internet bağlantım çat diye kesilmişti. Arıza kaydı açtığım zaman ne olduğunu anlamıştık. Akrabaları arayıp modemin fişini çekmelerini söylediğimizde bağlantım geri gelmişti. Sonradan o modemi hattan söküp resetleyip temiz kurulum yapmıştım ve düzelmişti.
Ha şu var: bazı amatör ISS'ler port doğrulamayı yapmadan bağladığı için herhangi bir şekilde açıkça göstermek riskli olur. Zaten bunu yapmayıp da paylaşımlı PPPoE kullanımında Türk Telekom'a bilgi gider ve hem o operatöre ceza kesilir hem de sözleşmeyi ihlal ettiğiniz için sağlayıcınızın bağlantınızı kalıcı feshetme hakkı olur. Çünkü CGNAT üzerindeyken 2 bağlantı aktif olarak çalışır: dolayısıyla 2 farklı devreden aynı PPPoE kullanımı olduğu zaman Türk Telekom çok rahat fark eder. Zaten doğrulama olsa bile hiçbir şekilde PPPoE bilgilerinizi internet ortamına atmayın. CGNAT IP'nizi paylaşmak bile daha az risklidir.
Ha şu var: bazı amatör ISS'ler port doğrulamayı yapmadan bağladığı için herhangi bir şekilde açıkça göstermek riskli olur. Zaten bunu yapmayıp da paylaşımlı PPPoE kullanımında Türk Telekom'a bilgi gider ve hem o operatöre ceza kesilir hem de sözleşmeyi ihlal ettiğiniz için sağlayıcınızın bağlantınızı kalıcı feshetme hakkı olur. Çünkü CGNAT üzerindeyken 2 bağlantı aktif olarak çalışır: dolayısıyla 2 farklı devreden aynı PPPoE kullanımı olduğu zaman Türk Telekom çok rahat fark eder. Zaten doğrulama olsa bile hiçbir şekilde PPPoE bilgilerinizi internet ortamına atmayın. CGNAT IP'nizi paylaşmak bile daha az risklidir.
Son düzenleme: