ihsans

Üyecik
Türk Telekom'un sınırsız uygulamalar içeren bir paketini kullanıyorum. Telefonda bu paket gayet iyi yetiyor, hatta artıyor bile. Ancak evimde altyapı olmadığı için internet bağlatamıyorum. Bu paketi PC'de kullanmak istiyorum fakat burada birkaç ince nokta var: Sınırsız YouTube'tan internet çeksin ama PC'de tüm indirmeleri yapabileyim ya da Chrome'da paketten düşmeden rahatça kullanmanın bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom'un sınırsız uygulamalar içeren bir paketini kullanıyorum. Telefonda bu paket gayet iyi yetiyor, hatta artıyor bile. Ancak evimde altyapı olmadığı için internet bağlatamıyorum. Bu paketi PC'de kullanmak istiyorum fakat burada birkaç ince nokta var: Sınırsız YouTube'tan internet çeksin ama PC'de tüm indirmeleri yapabileyim ya da Chrome'da paketten düşmeden rahatça kullanmanın bir yolu var mı?

Türk Telekom'un uygulama sınırsız paketleri PC'de çalışmaz. Hotspot yapınca operatör bunu anlar ve tüm trafik normal paketten düşer. Bunu aşmanın bir yolu yok.

Artı -1 Eksi
Hotspot'ta veri kullanım sınırı var, bir süre sonra GB aşınca kapanıyor. Aşmanın yolu var bu arada ama yasal değil. Bu yolları en son 4 yıl önce Türk Telekom'un fahiş fiyata verdiği kısıtlamayı kaldırmak için yapmıştım. Şu an yapsak, algılama olasılığı var. HTTP Custom'ı telefona indirerek bir siteyi girip öyle manipüle edilebilir. Regedit'ten de TTL ayarı yapılabilir. Ama fark edilirse ceza yeme olasılığı var.

PDANet gibi 3. taraf uygulamalar ile yapabilirsiniz. Basitçe anlatmak gerekirse eğer sağlayıcınız internet kullanımını paylaşım olarak görmezse sınırsız paketi kullanır. Bu tür üçüncü taraf uygulamalarda trafiği tünelleme gibi yöntemlerle gizleyerek kusursuz veya yüksek bir verimle kullanmaya yardımcı olur.

PDANet gibi 3. taraf uygulamalar ile yapabilirsiniz. Basitçe anlatmak gerekirse eğer sağlayıcınız internet kullanımını paylaşım olarak görmezse sınırsız paketi kullanır. Bu tür üçüncü taraf uygulamalarda trafiği tünelleme gibi yöntemlerle gizleyerek kusursuz veya yüksek bir verimle kullanmaya yardımcı olur.
Artık fark ediliyor işte sorun orada. 3. partiye bile gerek yok hatta.

Artık fark ediliyor işte sorun orada. 3. partiye bile gerek yok hatta.

Güncelde çalışmadığına dair bilgim yoktu, malum sürekli yeni sansürler ve filtreler geliyor. Bir ara Bluetooth çalışıyordu. Sonra 3. taraf uygulamalar geldi. Şimdi TTL ayarı değiştirilerek kullanılabiliyor. Bundan 1 yıl sonra muhtemelen bizim açgözlü operatörler başka bir yöntem bulmamız gerekecek.

Güncelde çalışmadığına dair bilgim yoktu, malum sürekli yeni sansürler ve filtreler geliyor. Bir ara Bluetooth çalışıyordu. Sonra 3. taraf uygulamalar geldi. Şimdi TTL ayarı değiştirilerek kullanılabiliyor. Bundan 1 yıl sonra muhtemelen bizim açgözlü operatörler başka bir yöntem bulmamız gerekecek.
Ben bunu denerim bir hafta sonra... bypass edebilirsek kullanırız, tek sorun ceza yemek. Yoksa adımların da tamamını yazardım bu arada.

Bunu sınırsız Wp veya sınırsız YT paketleriyle nasıl yapabilirim?

SSH server üstünden youtube.com yazarak vpn adresi ayarlayıp, NVP Tunnel üstünden bağlanabildim lakin PC ile paylaşınca başta kendi verimden tüketti. PDAnet ile bağlanınca yarı yarıya hem sınırsızdan kullanabildim hem de kotamdan gitti. Bunu tam sınırsız şekilde nasıl paylaşabilirim? TLS Tunnel PDAnet kombosu yapmadım ama onda da aynı şekil olur diye düşünmek. Ayrıca konsoldan TTL65 sınırı da koymuştum.