diemcizone

Gelişen
Merhaba,

Aynı adreste yaklaşık 6 yıldır TT altyapısı üzerinden FTTH (100 Mbps) Fiber hizmeti alıyorum, internetimi bağlattığım günden beri router arızası dışında altyapı ile ilgili sorun yaşamadım.

Apartmana yeni bir komşu taşınıyor ve internet aboneliği bağlatıyor, dairesinde fiber kablo olmadığı için Türk Telekom'dan gelip kutudan kablo çekiyorlar, sonrasında dün alt kattaki diğer komşunun interneti gidiyor.

Bugün, dün interneti giden komşunun interneti düzeliyor ve aynı saatte benim internetim gidiyor, sabah 12:30 sularında arıza kaydı açtım fakat ne gelen var ne giden, önceden Vodafone'un sitesinde adresimi sorguladığımda 1000 Mbps'ye kadar fiber internet ibaresi çıkıyordu, bugün dairemi seçip bakınca altyapı yok şeklinde uyarı çıkıyor fakat diğer dairelerde öyle bir durum söz konusu değil, bu durum tesadüf olamayacağına göre portumu çalıp kendi müşterilerine tahsis ettikleri apaçık ortada.

Portlarda yeni bağlantı yapılırken farkında olmadan kısa devreye sebep olabiliyorlar, bu durumu çok yaşadığım için tecrübem var. Port çalma işi o kadar basit değil hukuki durumda yüklü tazminat ve itibar kaybını göze alamazlar ki itibar konusu tartışılır orası ayrı. Arıza kaydı konusunda netin olmasa bile onların tarafında online kontrol edildiğinde sinyal var gözükür, bu sepepten kibrit kutusu swiç denilen kutudaki kablonun birini söküp kaydı oluşturursan zaten arama yaptığında sinyal alınamadı diyerek kayda geçiyor. Teknik ekip geldiğinde komşularla birlikte biri birinizden haberiniz olsun, sizinki yapılırken diğeri giderse haber verirsiniz bağlantıyı buna göre kimse mağdur olmayacak şekilde yapıp giderler.