Ne demek rica ederim. Geriye QoS kalıyor ama bu router zaten kendisi ağdaki cihazları yönetebiliyor olmalı. Bir ihtimal daha var, ek yapılmış fiber optik kablosu: Bu ihtimali düşünmek fazla distopik gelse de neden olmasın? Bir de benim anlattığım OLT sahasına bağlı upload latency sorunu sizdeki kadar yüksek gözlemlenmiyor; anlık pik yaparak paket kaybına sebep oluyor.

Bendeki duruma net örnek:
1771242325680.webp

Ne demek rica ederim. Geriye QoS kalıyor ama bu router zaten kendisi ağdaki cihazları yönetebiliyor olmalı. Bir ihtimal daha var, ek yapılmış fiber optik kablosu: Bu ihtimali düşünmek fazla distopik gelse de neden olmasın? Bir de benim anlattığım OLT sahasına bağlı upload latency sorunu sizdeki kadar yüksek gözlemlenmiyor; anlık pik yaparak paket kaybına sebep oluyor.

Bendeki duruma net örnek:
Eki Görüntüle 227508
Siz optik kablo eki ihtimalinden söz edince aklıma geldi. Şöyle bir durum var; 6 dairelik yeni bitmiş 8 aylık bir binada oturuyorum. Müteahhit tüm dairelere fiber optik kablo çekmiş. Bu kablolar binanın girişinden tüm dairelerin içine kadar gidiyor. Türk Telekom çektiği fiber optik kabloyu bina girişindeki kutuya bağladı kutudan da müteahhitin yaptığı dairelere dağılan fiber optik kabloyu kullandı. Daire içinde fiber sonlandırıcı ile sonlandırıp modeme wan bağlantısı yapıldı.

Kurulum için gelen kişilere aklıma bu durum gelerek sormuştum bu kablo kaliteli midir sorun çıkarır mı şeklinde sinyali kontrol ettiklerini bir sorun görmediklerini söylediler.

Öncelikle dediğiniz QoS ayarını deneyip olmazsa sonra bu ihtimale yönelmeyi düşünebilirim.

Düzeltme: Ayrıca 7 ay boyunca da bu daire içine çekilen fiber optik kablo üzerinden Gesnet firmasının uydu internetini kullandım bir sorun yaşamamıştım. Gesnet çatıya bir anten bina girişine kutu koyarak müteahhitin çektiği fiber kablolar ile interneti dairelere dağıtıyordu. Türk Telekom altyapısı gelince 2 hafta önce Türk Telekom fibere geçtim

Son düzenleme:
Siz optik kablo eki ihtimalinden söz edince aklıma geldi. Şöyle bir durum var; 6 dairelik yeni bitmiş 8 aylık bir binada oturuyorum. Müteahhit tüm dairelere fiber optik kablo çekmiş. Bu kablolar binanın girişinden tüm dairelerin içine kadar gidiyor. Türk Telekom çektiği fiber optik kabloyu bina girişindeki kutuya bağladı kutudan da müteahhitin yaptığı dairelere dağılan fiber optik kabloyu kullandı. Daire içinde fiber sonlandırıcı ile sonlandırıp modeme WAN bağlantısı yapıldı.

Kurulum için gelen kişilere aklıma bu durum gelerek sormuştum bu kablo kaliteli midir sorun çıkarır mı şeklinde sinyali kontrol ettiklerini bir sorun görmediklerini söylediler.

Öncelikle dediğiniz QoS ayarını deneyip olmazsa sonra bu ihtimale yönelmeyi düşünebilirim.

Düzeltme: Ayrıca 7 ay boyunca da bu daire içine çekilen fiber optik kablo üzerinden gesnet firmasının uydu internetini kullandım bir sorun yaşamamıştım. Gesnet çatıya bir anten bina girişine kutu koyarak müteahhitin çektiği fiber kablolar ile interneti dairelere dağıtıyordu. Türk Telekom altyapısı gelince 2 hafta önce Türk Telekom fibere geçtim.

Durumun, binanız sınırlarında bir sorundan olma olasılığı bu senaryoda çok düşük ama yine de irdelemek mümkün. ONT cihazınızı bilgisayara bağlayarak hat değerlerinizi okuyabilirsiniz.

Durumun, binanız sınırlarında bir sorundan olma olasılığı bu senaryoda çok düşük ama yine de irdelemek mümkün. ONT cihazınızı bilgisayara bağlayarak hat değerlerinizi okuyabilirsiniz.

ONT cihazına direk bağlantıyı şu an yapamıyorum ama fırsat bulunca yapacağım.
CMD üzerinde belirttiğiniz tracerout komutunu yaptım. Sonuçları aşağıdaki gibidir.

tracert.webp

İzmir için değerler iyi aslında. Sonucu bir de “Cloudflare Warp” açıkken denerseniz yoldan kaynaklı mı anlarız. Oyun oynarken sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Mersin için de sonuçlarınız gayet normal. İzmir'e uğramasa sonuç 40ms oluyor. Bahsettiğim program pingi çok yükseltmeden Cloudflare'in yollarını kullanmanızı sağlıyor. Tekrar söylüyorum değerleniz güzel sorun çıkmaması gerekiyor

Modem üzerinden QoS ayarı yapmamıza gerek yok mu hocam yani? Bufferbloat testinde D sonucunu alınca biraz canım sıkılmıştı açıkcası :)

Bufferbloat sunucuları Türkiye'de değil, dolayısıyla gerçekçi değil. Siz oynadığınız oyun içerisindeki gecikme sürelerini ve paket kaybı yaşadığınız durumları değerlendirme yolunu tercih edin derim.

Merhaba, daha önceki açmış olduğum konuya geç gördüğüm için cevap yazdım, buradan da ekleme yapayım. ZTE modemler ile QoS ayarlaması yapılması mümkün değil. Modem izin vermiyor. Kapasitesi yetersiz dandik bir modem. Ben problemimi hallettim. QoS yönetimi sağlıklı olan başka bir modem/router ile denemek zorundasın. ZTE'nin iki farklı modemi var bende. En son bana verilen model olan ZTE H3600'de de problem yaşadığım için Keenetic marka routere geçip rahat ettim. Diğer mesajımda da belirttiğim gibi statikIP'ye geçmen birazcıkta olsa problemi çözer ama bufferbloat devam eder. İsteyen arkadaş olursa yaşadığım süreçle ilgili görselleri sonuçları test programlarının raporlarını paylaşabilirim.

Aşağıda eski modemle yaşadığım bufferbloat test sonucu (D) ile Keenetic ile aldığım (A) sonucunu karşılaştırabilirsiniz. Bu arada hızımı 100'den 1000 mbit'e çıkardım ama test ederken hızı QoS üzerinden düşürmüştüm. Keenetic testi QoS üzerinden 900/45 olarak ayarlamıştım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    158,2 KB · Görüntüleme: 12
  • Bufferbloat test statik-IP1720.webp
    Bufferbloat test statik-IP1720.webp
    176,9 KB · Görüntüleme: 18