R1sHeX

Gelişen
Merhaba arkadaşlar. Oturduğum yere 2 hafta önce Türk Telekom fiber altyapısı geldi. Türk Telekom'dan 500 Mbps fiber paket aldım ve kurulumu tamamlandı.

Fakat yaptığım hız testlerinde upload latecy değerinin çok yüksek olduğunu fark ettim. Bufferbloat testinde de D sonucunu aldım. Aşağıya test sonuçlarını atıyorum.

Upload hızı ve upload gecikme değerinin normalde kaç olması gerekmektedir? Oynadığım online rekabetçi oyunları ne kadar etkiler? Ve nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Türk Telekomun kurulumda kendi verdiği Modemi kullanmaktayım. Ve modeme 5 metrelik Hama marka cat6 kablo ile bağlanmaktayım. Testler modeme bu kabloyla bağlantı ile yapıldı.

Modem Model: ZTE ZXHN H3600P

speedtest_sonuc.webp

bufferbloat_test.webp

TurkNet de aynı modemi veriyor. Bende de upload konusunda sıkıntı var. Çözemediler. Bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum QoS ile modem tarafında çözümlenebilecek bir durum değil. Nokia OLT sahası yüzünden olduğunu söyleyen var, Hızın yazılımsal sınırlandırılmasının sonucu olduğunu söyleyen var, Murat Gamsız adlı youtuber upload pingini müşteri hizmetleriyle görüşerek çözdüğünü söyledi ama nasıl oldu söylemedi. Çok yaygın bir problem bu.

Modem arayüzünü ellemeden müşteri hizmetleri ile görüşmem gerekiyor o zaman anladığım kadarıyla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında şu an yapılabilecek bir şey yok bunu Türk Telekom'un kendisinin düzeltmesi gerekiyor. Daha güçlü router ile bu sorunun üstesinden gelene rastlamadım belki vardır bir yolu.
Anladım. Teşekkür ederim cevabınız için. Türk Telekom online işlemlerde bir şikayet/arıza kaydı oluşturdum bakalım ne diyecekler.

Aslında şu an yapılabilecek bir şey yok bunu Türk Telekom'un kendisinin düzeltmesi gerekiyor. Daha güçlü router ile bu sorunun üstesinden gelene rastlamadım belki vardır bir yolu.

Türk Telekomdan gelen cevap :) Gerçekten şaka gibiler

tt_cevap.webp

Son düzenleme:
Anladım. Teşekkür ederim cevabınız için. Türk Telekom online işlemlerde bir şikayet/arıza kaydı oluşturdum bakalım ne diyecekler.

Türk Telekom'dan gelen cevap :) gerçekten şaka gibiler.

Eki Görüntüle 227478

Sizin amacınız oyun oynamaksa, yaşanılan durum siz oyundayken birisi karşıya yükleme yaptığı takdirde ortaya çıkar. Aksi halde sunucusu Avrupa'da olan bir oyun ile sorun yaşamazsınız sanırım. Türk Telekom gerektiğinde oyun sunucularına daha düşük ping için özelleştirmeler yapabiliyor. Herkesin özellikle Superonline kullanıcılarının yüksek gecikme şikayetlerinin olduğu dönemde ben EA Games sunucularına PS4 üzerinden kablosuz bağlantıda 15-16ms değerlerini gördüm.
Örnek:

1771237656815.webp

Sizin amacınız oyun oynamaksa, yaşanılan durum siz oyundayken birisi karşıya yükleme yaptığı takdirde ortaya çıkar. Aksi halde sunucusu Avrupa'da olan bir oyun ile sorun yaşamazsınız sanırım. Türk Telekom gerektiğinde oyun sunucularına daha düşük ping için özelleştirmeler yapabiliyor. Herkesin özellikle Superonline kullanıcılarının yüksek gecikme şikayetlerinin olduğu dönemde ben EA Games sunucularına PS4 üzerinden kablosuz bağlantıda 15-16ms değerlerini gördüm.
Örnek:

Eki Görüntüle 227489
Evet rekabetçi online oyunları oynuyorum. Amacım stabil ve temiz bir internete sahip olmak ve bu rekabeçi online oyunlarda sorun yaşamamak. Bunun için bu sorunu çözmeye çabalıyorum. Ama Türk Telekom çok ilgilenmeyecek gibime geliyor. Ne yapmam gerekli bilmiyorum. İnternette modem arayüzünde QoS ayarından bahsediliyor ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Onu araştırıp onu yapmaya çalışıcam en son.

Komut istemi (CMD) üzerinde tracerout komutu sonuçlarını paylaşabilir misiniz? QoS aşamasına geçmeden bağlantıyı kablolu yaptığınızı, arka plan işlemleri özellikle varsa Torrent indirmesi ya da güncelleme yapan bir uygulamanın olmadığını veya Windows teslim iyileştirmenin kapalı olduğunu varsayıyorum ve sisteminizin işlemcisinin oyun esnasında darboğaz yaşamadığından emin olalım.

tracert 146.66.155.1

Komut istemi (CMD) üzerinde tracerout komutu sonuçlarını paylaşabilir misiniz? QoS aşamasına geçmeden bağlantıyı kablolu yaptığınızı, arka plan işlemleri özellikle varsa Torrent indirmesi ya da güncelleme yapan bir uygulamanın olmadığını veya Windows teslim iyileştirmenin kapalı olduğunu varsayıyorum ve sisteminizin işlemcisinin oyun esnasında darboğaz yaşamadığından emin olalım.

tracert 146.66.155.1

Tabii ki, şu an işteyim akşam eve gittiğimde yapıp sonucu paylaşacağım. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Ayrıca bilgi olması amacıyla;
Evet kablolu bağlantı yapıyorum CAT6 hama kablo ile.
Herhangi bir indirme yok.
Teslim iyileştirme kapalı.
Sistem özellikleri;
Anakart: ASUS Prime H610M DDR4.
İşlemci: Intel i5 12400F.