Eshler

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

Bir ay önce Türk Telekom internetimi 1000 Mbps'ye yükselttim. Aradan bir gün bile geçmeden internet hızımda problem yaşadım. Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bıraktım. Ardından saha çalışanı beni arayıp evime geldi; sinyal seviyelerinde problem olduğunu gösterdi. Birkaç ayar yaptıktan sonra internetim düzeldi fakat bana dediğine göre hiçbir internetin 1000 Mbps desteklemediğini, bunun altyapısı olmadığını söyledi. Çünkü hiçbir zaman o kadar yüksek hız alamıyordum; 800 civarı alabiliyorum ancak 1000 Mbps parası ödüyorum. Bu duruma karşılık çalışan, Ethernet kablosu değiştirmemi önerdi ama ben zaten Cat6 Ethernet kablosu kullanıyorum. Aşağıya üç farklı siteden üç farklı hız sonucu ekran görüntüsü paylaşacağım. Ethernet üzerinden problem yaşamıyorum ancak Wi-Fi'da bazen sorun oluyor; sosyal medya problemleri yaşayabiliyorum, geç açılıyor, sayfaları yüklemiyor vb. Bu durumda ne yapmalıyım? Hangi siteye güveneceğim, hangi değerlere güveneceğim? Ethernet kablosunu değiştirmem gerekiyor mu? Türk Telekom modemi yerine başka bir modem mi almalıyım?

Teşekkürler.
Edit: Taahhütüm bittikten sonra Turkcell Superonline'a geçmeyi düşünüyorum. Superbox modemi yerine farklı modem almalı mıyım?
Ekran görüntüsü 2026-01-19 010957.webp

Ekran görüntüsü 2026-01-19 011106.webp

Ekran görüntüsü 2026-01-19 011223.webp

Superonline'a geçmek yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur. Superonline hizmet anlayışında kullanıcı memnuniyeti yok. Ayrıca Superonline sabit modem sistemi kullanıyor; Keenetic marka bir modemle MAC adresini kopyalamanız gerekiyor.
Türk Telekom'dan memnun değilim hocam. Mobil'den kurtuldum çok fazla şebeke kopmaları yaşıyordum. Sabit interneti'de dediğim gibi absürt dalgalanmalar yaşıyorum. Oyunlarda birkaç kez etkisini gördüm çok büyük problem yaşamadım.

Türk Telekom'dan memnun değilim hocam. Mobil'den kurtuldum çok fazla şebeke kopmaları yaşıyordum. Sabit interneti'de dediğim gibi absürt dalgalanmalar yaşıyorum. Oyunlarda birkaç kez etkisini gördüm çok büyük problem yaşamadım.
Şahsen 3-4 defa ekip gelmesine rağmen altyapı sorununu çözemedi Superonline. Her gün arayıp küfür etmezseniz düzgün çalışmıyor internet. Hala 1000 Mbps alamıyorum. 800-900 bile okey; bana 100-200 civarında takılıyoruz. Değişmeyen parça kalmadı; modem ve ONT dahil düzelmedi. Superonline kronik ping yüksekliği mevzusundan bahsetmiyorum bile.

Türk Telekom'dan memnun değilim hocam. Mobil'den kurtuldum çok fazla şebeke kopmaları yaşıyordum. Sabit Interneti'de dediğim gibi absürt dalgalanmalar yaşıyorum. Oyunlarda birkaç kez etkisini gördüm çok büyük problem yaşamadım.

Superonline gibi bir hata lütfen ama lütfen yapmayın. Wi-Fi üzerinden hız alamamanız normal, cihazınızın ve Router'ın bu hızları destekliyor olması lazım. Steam'de ayarlarda indirmeler sekmesinde indirme hızını bit cinsinden göster seçeneğini işaretleyin ve 50GB üzerinde bir oyun indirmeye bırakın. Ethernet ile tabii. Hızınızı orada daha iyi görüntüleyebilirsiniz. Speedtest'e takılmamanızı öneririm. Cihazlarınızın DNS ayarlarını DoH olacak şekilde 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapınız.

Şahsen 3-4 defa ekip gelmesine rağmen altyapı sorununu çözemedi Superonline. Her gün arayıp küfür etmezseniz düzgün çalışmıyor internet. Hala 1000 Mbps alamıyorum. 800-900 bile okey; bana 100-200 civarında takılıyoruz. Değişmeyen parça kalmadı; modem ve ONT dahil düzelmedi. Superonline kronik ping yüksekliği mevzusundan bahsetmiyorum bile.

Attığım ekran görüntülerine bakarsanız ben de sizin gibi maksimum Mbps alamıyorum. Evet çok büyük problem değil ama benim takıldığım konu ekip neden Ethernet kablomu değiştirmemi istedi? CAT6 bildiğim kadarıyla yetiyor da artıyor. Kablo üzerinde ezilme, kesilme gibi bir durum da yok. Belki uzunluğundan dolayı olabilir 10 metre kablo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığım ekran görüntülerine bakarsanız ben de sizin gibi maksimum mbps alamıyorum. Evet çok büyük problem değil ama benim takıldığım konu ekip neden ethernet kablomu değiştirmemi istedi? Cat6 bildiğim kadarıyla yetiyor da artıyor. Kablo üzerinde ezilme, kesilme gibi bir durum da yok. Belki uzunluğundan dolayı olabilir 10 metre kablo.
İçten kırılma durumu olabilir. Uzunluk çok fark etmiyor ethernet kablolarında. Mümkünse CAT6e alın; daha sağlam ve koruması yüksek.

Superonline gibi bir hata lütfen ama lütfen yapmayın. Wi-Fi üzerinden hız alamamanız normal, cihazınızın ve Router'ın bu hızları destekliyor olması lazım. Steam'de ayarlarda indirmeler sekmesinde indirme hızını bit cinsinden göster seçeneğini işaretleyin ve 50GB üzerinde bir oyun indirmeye bırakın. Ethernet ile tabii. Hızınızı orada daha iyi görüntüleyebilirsiniz. Speedtest'e takılmamanızı öneririm. Cihazlarınızın DNS ayarlarını DoH olacak şekilde 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapınız.
Yazan değerlere göre daha hızlı indiriyor. Dediğiniz DNS ayarlarını yaparak tekrar denerim.

Ekran görüntüsü 2026-01-19 014246.webp

İçten kırılma durumu olabilir. Uzunluk çok fark etmiyor ethernet kablolarında. Mümkünse CAT6e alın; daha sağlam ve koruması yüksek.
Önerdiğiniz marka varsa link atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör: