Bildiğiniz üzere ülkemizde operatörler internet bağlantısı aldığınızda size bir modem veriyorlar. Fakat bu modemi o kadar kısıtlıyorlar ki modemin içerisindeki kullanıcı adı ve şifreye erişemiyorsunuz, modemin içerisinde hiçbir ayar yapamıyorsunuz, hatta dns adresini bile değiştiremiyorsunuz. Türk telekom da bu operatörlerden bir tanesi ve verdiği ZyXEL modemin içerisindeki kullanıcı adı ve şifre bilgisini bile öğrenmek mümkün değil. Fakat bugün yazacağım bu rehber sayesinde modemde Root yetkisi elde ederek kullanıcı adı ve şifreyi öğreneceğiz. Adım adım başlayalım.

ZyXEL EX3301-T0 Root Şifresi Nasıl Öğrenilir?​

Öncelikle root şifresi için bu Python kodunu kullanacağız:

Python:
import json, requests
from Crypto.Cipher import AES
from base64 import b64decode
from Crypto.Util.Padding import unpad

def print_passwords (ip, aes_key, session_key):
    aes_key = aes_key
    cookies = {
        "_TESTCOOKIESUPPORT": "1",
        "Session": session_key
    }
    headers = {
        "Accept": "application/json, text/javascript, */*; q=0.01",
        "Accept-Encoding": "gzip, deflate",
        "Accept-Language": "nl,en-US;q=0.7,en;q=0.3",
        "Connection": "keep-alive",
        "Host": ip,
        "If-Modified-Since": "Thu, 01 Jun 1970 00:00:00 GMT",
        "Referer": f"http://{ip}/",
        "User-Agent": "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/110.0",
        "X-Requested-With": "XMLHttpRequest"
    }

response = requests.get(f"http://{ip}/cgi-bin/DAL?oid=login_privilege", cookies=cookies, headers=headers).json()
    ct = b64decode(response["content"])
    iv = b64decode(response["iv"])
    key = b64decode(aes_key)
    cipher = AES.new(key, AES.MODE_CBC, iv[:16])
    pt = unpad(cipher.decrypt(ct), AES.block_size)
    data = json.loads(pt)
    for object in data["Object"]:
        try:
            print(f"password for {object['Username']}: {object['Password']}")
        except KeyError:
            pass

ip = "192.168.1.1"
session_key = str(input("Session:"))
aes_key = str(input("AesKey:"))
print()
print_passwords(ip, aes_key, session_key)

• İlk olarak modem arayüzüne giriyoruz.
  • F12'ye basıp Uygulama sekmesine geçiyoruz.
  • Burada Local Storage > 192.168.1.1 altından AesKey değerini not ediyoruz:

turk telekom zyxel sifre alma (1).webp
  • Şimdi Cookies (Çerezler) altından da Session değerini not alıyoruz.

turk telekom zyxel sifre alma (2).webp
  • Not aldığımız verileri Phyton kodunu çalıştırdıktan sonra istenilen yere giriyoruz:

turk telekom zyxel sifre alma (3).webp

• Bu işlem sonucunda Root şifremizi öğreniyoruz:

turk telekom zyxel sifre alma (5).webp

• Öte yandan şu anda Root hesabı kapalı olduğundan erişemiyoruz:

turk telekom zyxel sifre alma (6).webp

• Şimdi Router arayüzündeki kullanıcı hesabı düzenleneme bölümüne giriyoruz.
  • admin yazan kutucuğu seçip disable="disable" yazan kısmı silerek butucuyu devreye alıyoruz:

turk telekom zyxel sifre alma (7).webp

• Bir sonraki adımda admin kullanıcısının ismini root yazıyoruz ve az önce öğrendiğimiz root şifresini yazıp Tamam diyoruz:

turk telekom zyxel sifre alma (8).webp

turk telekom zyxel sifre alma (9).webp

• Artık arayüzde bütün işlevlere erişiminiz olmalı. Genişbant kısmına girip bir bakalım:

turk telekom zyxel sifre alma (10).webp

• Bağlantımızı düzenleyelim:

turk telekom zyxel sifre alma (11).webp

• Ve artık PPP altında kullanıcı adınızı ve şifrenizi görebilirsiniz:

turk telekom zyxel sifre alma (12).webp
Rehberin görsellerini sağlayan Çağan Çelik'e özel teşekkürlerimi iletiyorum. Kendisi yakında video halini de paylaşacak.

Son düzenleme:
Merhaba EX3501-T0 modemini kullanıyorum fakat 2 saat uğraştım son adımda ayarlar kaydedilmedi acil destek beklemekteyim yardımcı olur musunuz? Ek olarak root şifresini ilk yöntemdeki gibi uğraşmadan bu linke girip modemin seri numarasını yazıp root şifresini öğrenebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• hata.webp
    hata.webp
    78,8 KB · Görüntüleme: 327
Merhaba EX3501-T0 modemini kullanıyorum fakat 2 saat uğraştım son adımda ayarlar kaydedilmedi acil destek beklemekteyim yardımcı olur musunuz? Ek olarak root şifresini ilk yöntemdeki gibi uğraşmadan bu linke girip modemin seri numarasını yazıp root şifresini öğrenebilirsiniz.

Aynı durumu bende yaşıyorum şu an destek olabilirseniz arkadaşlar iyi olacak

1736333445995.webp

Root şifresini nasıl buldunuz? Benim attığım linkten mi yoksa ilk yöntemdeki gibi mi?
İlk atılan kodda denedim olmadı gpt ile düzenledim başka sorunlar çıkardı sizin linkten seri numarasından çıkardım ama buradaki doğru mu oda var .Eğer doğru değilse şifre değiştirme de hata vermesi çok normal

İlk atılan kodda denedim olmadı gpt ile düzenledim başka sorunlar çıkardı sizin linkten seri numarasından çıkardım ama buradaki doğru mu oda var .Eğer doğru değilse şifre değiştirme de hata vermesi çok normal
normalde ben zyxel 8623 kullanıyorum onda doğru çıkarttı arkadaşımın modemi tt fiber büyük ihtimalle doğru olduğunu düşünüyorum

şu linkten 142. sayfadan sonrasına bakabilirsin

Normalde ben ZyXEL 8623 kullanıyorum onda doğru çıkarttı arkadaşımın modemi TT fiber büyük ihtimalle doğru olduğunu düşünüyorum

Şu linkten 142. sayfadan sonrasına bakabilirsin

Şu salak modemin root şifresini niye kabul etmiyor madem anlamadım.

Dün gece arkadaşım için 2 saat uğraştım ama bir türlü bende çözemedim 8623 de sorunsuz çıkarttı supervisor şifresini bunda da doğrudur bence ama girişte engel var girmiyor.
Peki biz bu root yetkisine sahip olursak modemi rooter olarak kulllanma imkanımız var mı ?
Bu superonline verdiği modemi ZyXEL EX3301-T0 router olarak kullanıcam