Prop Joe

Üyecik
Selamlar.
Bu Türk Telekom'a, altyapı yetersizliğinden dolayı nasıl dava açarız? İstanbul'un göbeğinde yaşıyorum, 1 senedir tüm belgeler olmasına rağmen bulunduğum eve alt yapıyı getirmiyorlar, ha bu ay başı, ha bu ay sonu diye 1 senedir bekliyoruz, internette araştırdığım kadarıyla 3 sene bekleyen var.
Bunlara nasıl dava açabiliriz? Açıkçası maddi olarak davadan da zarar görmelerini istiyorum.
Teşekkürler.

Selamlar.
Bu Türk Telekom'a, altyapı yetersizliğinden dolayı nasıl dava açarız? İstanbul'un göbeğinde yaşıyorum, 1 senedir tüm belgeler olmasına rağmen bulunduğum eve alt yapıyı getirmiyorlar, ha bu ay başı, ha bu ay sonu diye 1 senedir bekliyoruz, internette araştırdığım kadarıyla 3 sene bekleyen var.
Bunlara nasıl dava açabiliriz? Açıkçası maddi olarak davadan da zarar görmelerini istiyorum.
Teşekkürler.
- Belge Toplama: Türk Telekom ile olan tüm yazışmalarınızı, sözleşmelerinizi, altyapı talep formlarınızı ve durumunuzu belgeleyen diğer dokümanları toplayın. Ayrıca, internet bağlantısı ihtiyacınızı ve bu süre zarfında yaşadığınız mağduriyetleri yazılı hale getirin.

- Şirketle İletişim: İlk olarak, Türk Telekom ile müşteri hizmetleri veya resmi kanallar aracılığıyla durumu tekrar bildirin. Talebinize karşı bir cevap almaya çalışın ve bu iletişimleri belgelerle destekleyin.

- Tüketici Hakları Derneği ile İletişim: Türkiye’deki tüketici hakları dernekleri ile iletişime geçin. Onlardan hukuki süreç hakkında bilgi ve destek alabilirsiniz.

- Hukuk Danışmanlığı: Bir avukatla görüşerek durumu değerlendirin. Dava açma süreci ve türü hakkında size bilgi verebilir. Yapılacaklar listesi çıkarabilir ve davanın nasıl ilerleyeceği konusunda rehberlik edebilir.

- Dava Dilekçesi Hazırlama: Avukatınızdan destek alarak bir dava dilekçesi hazırlayın. Dilekçenizde uğradığınız zararları, neden dava açtığınızı ve Türk Telekom’un yetersiz altyapısının etkilerini açık bir şekilde belirtin.

- Mahkemeye Başvuru: Dava dilekçeniz hazır olduğunda, belirtilen mahkemeye başvurarak resmi süreci başlatın. Gerekli harç ve belgeleri eksiksiz sunun.

- Medya ve Sosyal Medya Kullanımı: Sürecin başında ve sonunda yaşadıklarınızı sosyal medya ve basın yoluyla paylaşarak daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz. Bu, Türk Telekom üzerinde baskı oluşturabilir.

- Zamanlama ve Sabırlı Olma: Dava süreçlerinin zaman alabileceğini unutmayın ve bu süreçte sabırlı olun.

Bu adımları izleyerek, Türk Telekom'a karşı dava açma sürecinizi başlatabilirsiniz.