Türk Telekom'a geçilir mi?

Ethem Efe 109

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
Esenlikler,

Senelerdir Turknet kullanıyorum. Aslında gayet memnunum. Kullanım boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadım; ilgililerdi. Son zamanlarda, Türk Telekom altyapısı üzerinden 1000/50 paketine geçmiştik. 1-2 aylığına kalmaya gidince de bu şekilde kullanmaya devam ettik.

Ancak Kıbrıs'a taşındıktan sonra Turknet'i dondurmayı unutmuşuz. Fatura birikmiş, abonelik iptal olunca modemi de geri götürmediğimiz için güzel bir fiyat yazmışlar. Onu ödemeden yeni bir abonelik açamayacağımız için şu an Türk Telekom'a geçmek istiyoruz.

Genel olarak Türk Telekom nasıldır? 1000/50 altyapısını Turknet üzerinden alabildiğime göre, Türk Telekom'da da alabiliyor olmam gerekiyor, değil mi? Taahhütlü mü? Direkt olarak kendi altyapısını kullandığım için 1000/1000 almam mümkün mü?

Şimdiden teşekkürler.

Hayır en fazla 1000/50 alırsın metro ethernet kullanmadığın sürece. Türk Telekomda işte eh. Bildiğimiz Türk Telekom. Öyle harika bişey bekleme. Düz genel ISS işte ne kadar güzel hizmet sunabilirse.

Hayır en fazla 1000/50 alırsın metro ethernet kullanmadığın sürece. Türk Telekomda işte eh. Bildiğimiz Türk Telekom. Öyle harika bişey bekleme. Düz genel ISS işte ne kadar güzel hizmet sunabilirse.
Metro Ethernet? Biraz daha açabilir misiniz?

Ping değerleri vs. nasıl genel olarak? Çok sorun yaşanıyor mu?

Metro Ethernet? Biraz daha açabilir misiniz?

Ping değerleri vs. nasıl genel olarak? Çok sorun yaşanıyor mu?
Metro ethernet sadece sana özel çekilen fiber hat gibi düşün. Yani temelde bu. Bant genişliğini diğer abonelerle paylaşmadığın için 1000/1000 gibi hızlar alabiliyosun ama fiyatlar çok pahalı. Sen ben gibi kişilere gitmez.

Ping değerleri iyi genel olarak. Zaten Türkiye ve Kıbrısta çok çeşitli hop noktaları var ve Kıbrısla Türkiye arası denizlaltı kablo çektirdiler. Çok sorun yaşaman bölge yoğunluğuna bağlı. Özellikle prime timeda biraz yavaşlık yaşarsın.

Anladım. Türkiye'deki ev için alıyorum. Kıbrıs'a fiber internet o kadar yaygın değil daha, ve inanılmaz pahalı. Bir ara kullanıyordum. 30/10 3.400 TL falan öyle diyeyim.

Gigafiber nasıl 1000/1000 verebiliyor o zaman? Çok bilgim yok bu konularda.

Şahsen ben memnunum, hızım tam veriliyor, eksik yok. Fiyatlar fazla da ona da yapacak bir şey yok. Ping konusunda da sıkıntı çekmedim. Altyapım yetersiz olduğu için 50 Mbps ile idare ediyorum, yukarısını bilmiyorum nasıl hizmet sağlıyorlar.

Gigafiber'in simetrik hız sunması Türknet'in biraz niş olması. TT'ye baktığında tüm bir Türkiye ve kıbrısta altyapıları var ve ayrıca çok çeşitli hizmet sunuyorlar internetten farklı olarak. Buna bağlı olarak hadi hemen asimetriği bırakalım simetriğe geçelim demek milyonlarca liranın harcanması demek. O da gereksiz şuan. Zaten çoğumuz upload kullanmıyoruz nerdeyse yayıncı ya da içerik üreticisi değilsek. Türknet zaten bunun planını önceden yapmıştı ve buna hazır çıktılar. Yani ilk önce asimetrik yapalım sonra simetrik kafasında değildiler asla. Türknetin olayı zaten altyapının verdiği en fazla hızı sağlayabilmek. O yüzden adamların asimetrikle derdi olmadı. Her zaman simetriğe hazırdılar ve hala hazırlar. Altyapılarını her gün buna göre optimize edip geliştiriyolar.

GigaFiber Türk Telekom'dan bağımsız olarak çalışan bir altyapı. Bu yüzden Türk Telekom'un 50 Mbps Upload kısıtlamasına tabii değil.

Teşekkür ederim bilgiler için.

Başka 1000/1000 veren hangi İSS'ler var? Bilginiz var mıdır?

GigaFiber Türk Telekom'dan bağımsız olarak çalışan bir altyapı. Bu yüzden Türk Telekom'un 50 Mbps Upload kısıtlamasına tabii değil.
Onun farkındayım. Yine de genel olarak sormuştum soruyu.

Teşekkür ederim bilgiler için.

Başka 1000/1000 veren hangi İSS'ler var? Bilginiz var mıdır?

Onun farkındayım. Yine de genel olarak sormuştum soruyu.
Süperonline, Vivanet, Hiperonline, Atlantisnet vs vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…