Türk Telekom'dan TurkNet GigaFiber'e geçilir mi?

Machvins

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, Konu şu an Türk Telekom'da haziran 2025'a kadar taahhüdüm var. 50 Mbps 167 TL. Yaklaşık 1 ay önce TurkNet fiber altyapı kurulumlarına başladı bina içi vesaire. Bugün altyapıyı kontrol ettiğimde adreste desteklediğini gördüm fakat 23:00'a kadar çalışıyor müşteri hizmetleri, bağlanamadım.

Şimdi bu durumda geçmek mantıklı mı? Muhtemelen birkaç aya Türk Telekom'un da fiber altyapısı gelir. (%25 engelli indiriminden de yararlanıyorum TTNET'in.) Endişelerim müşteri hizmetleri problem yaşayanların çok olması TurkNet'te.

Fakat 20 Senedir Türk Telekom kullanıyorum. Akşam saatleri yavaşlık vesaire stabil olmaması, iş için evden çalışıyorum, bu konular önemli benim için, sorun yaşarsam anında reaksiyon alınması gerekir. Online oyunlarda TTNET'te çok fazla D-Sync ve inputlag problemlerim bitmedi. Sistemim son donanımlara sahip overclocklu vesaire, bu internet yüzünden online oyunlardan çok çektim.

Sizce benim için hangisi mantıklı olur iş ve oyun için? Bir de 2.056 TL taahhüt iptali için ödemem gerekiyormuş, sordurdum az önce TTNET'e. Ondan sonra geçeceğim. Verdikleri modemler ne kadar kaliteli TurkNet'in? Geçersem kendim de alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

En azından taahhüt bitene kadar bekle. Bu sırada da TurkNet'in olursa indirimlerini kovalarsın. Oyun için memnun kalırsın da en ufak bir kesintide ya arıza halinde hemen aksiyon almazlarsa olan senin işine olur. Geçmek ne derece mantıklı bilemedim.

TurkNet kendi altyapısını getirdiği için geçilir bence. Taahhüt cayma bedelinde diğer firmalar gibi sanırım TurkNet de bir miktar yardımcı oluyor. 1000/1000 hız alacağın için tabii ki TurkNet daha mantıklı routing olarak da TurkNet'in yurt dışı çıkışları daha iyi bildiğim kadarıyla.

600 TL'ye kadar olan cayma bedelini karşılıyorlar.

TurkNet kullanıyorum ve benim de senin gibi sorunum oldu. İnterneti iptal ettirmeden TurkNet bağlatabiliyorsun ben öyle yaptım. Aylık 270 lira faturam vardı. Ne kadar ceza ödeyeceğimi hespalayınca zaten taahhüt bitimine kadar aynı parayı ödemiş olacaktım bende 2. internet olarak bağlattım TurkNet'i. 8 ay var taahhüt bitimine kadar 8x167'den hesaplarsan 1350TL gibi bir şey yapıyor. O yüzden interneti iptal ettirmeden TurkNet bağlat istersen. Hem TurkNet'te taahhüt yok istediğin zaman çıkabiliyorsun.

Bunun bir yararı şu TurkNet internetin olurda kesilirse Türk Telekom'dan devam edersin. Ona bağlanıp çok bir şey değişmez. 1 senedir GigaFiber kullanıyorum. Türk Telekom'da yaşadığım bağlantı problemlerinin 10'da 1'ini yaşamadım şimdiye kadar.

Açıkçası forumda da araştırdım. İlk önce bir TTNET Fiberini denemek istiyorum. Yeğenimde var 3-4 bina yanımda GPON ile ufak splitter ile bağlantı olduğunu söyledi en ufak hassas dokunuşta kablo kopuyor demişti. İkisi arasında ki kaliteli farkı çok fark etmez ise TTNET de kalmak mantıklı gibi geliyor. Keenetic Omni DSL kullanıyorum şu anda 1 kere internet bağlantım kesildiğini son 6-7 senedir hatırlamıyorum çok nadir 3-4 kere bakım var ise.

Boşyere masrafa gerek yok tabii muhtemelen bu bakır kablodan fibere geçince TTNETin de olsa mükemmel hissetirecektir. Ama testlerde daha iyi gecikme daha iyise ondan sonra düşünebilirim. Müşteri hizmetmelerini aradım fibere ne zaman geçilecek gibisinden dünyadan haberi yok. 1 hafta önce aradığımda da TTNET müşteri hizmetleri, TurkNETi eleştiriyor. Hızları güzel fakat sorunlarda ilgi alakalı ulaşabileceğiniz hizmet çok düşük diye birkaç aya da TTNET de gelir demişti.

TTNET müşteri hizmeti tabii ki Turknet'i gömecek. Rakip firmayı övecek halleri yok sonuçta.

TurkNet VDSL kullanıyorum. Hiç TurkNet kaynaklı sorun yaşamadım. Tüm kopmalar sakat altyapıdan dolayıydı. Müşteri hizmetleri konusunda OİM'den talep oluşturun gayet bilgililer ve yardımcı oluyorlar.

GigaFiber'i Türkiye'deki diğer internetlerle kıyaslamayın. Hiçbirine benzemiyor çünkü, geçilir kesinlikle.

TTNET müşteri hizmeti tabii ki Turknet'i gömecek. Rakip firmayı övecek halleri yok sonuçta.
Evet tabii az önce TurkNET ile de görüştüm sıkışınca telefonu kapatmayı çok iyi biliyorlar, aklı sıra 20 senelik internet kullanıcısı adama çakallık yapma derdindeler. Türk telekom ve turknetin fiber kıyaslamasında ben testlerde de olsun aman aman mükemmel bir fark olacağını sanmam. Uslüpsuz bir şekilde karşı tarafı dinlemeden telefon kapatılmaz. Buradan net anladığım kadar bunlarla problem yaşarsam TTNET'ten beter oldukları kesin.

600 TL'ye kadar olan cayma bedelini karşılıyorlar.
Hocam bu arada Müşteri hizmetlerinin söylediğine göre 2.500 TLye kadar ilk siz ödeyin faturayı bize yollayın geri ücreti yolluyoruz dendi bana, ben şu anlık geçmekten vazgeçtim. TTNET içinde 1000 Mbps pakete 1.600 TL aylık diyor Hep aynı kadın bağlanıyor zaten 2 kere aradığımda yada onlar aradığında aynı kişi ile muhattap oluyorum. Ne kadar doğru yanlış bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…