Türkçe hocamla sorun yaşıyorum

OnePC

Uzman
Dershanede Türkçe hocamız var. Ailemi önceden tanıyor. Kızı mı yiğeni mi ne önceki yıllarda muhasebeci olarak çalışmış bizim iş yerimizde. Neyse konuya gelecek olursak ödev vermişti. 10 test ödev vermişti. Ben çözdüm ama 6 test çözebilmiştim. O gün teneffüslerde de çözdüm 9 test oldu toplamda. Sadece 1 test eksik oldu. Diğer kişilerde 4 kişiyiz toplamda 3 kişi kitap bile almamışlar daha. Ben kendi paramı biriktirerek aldım 400 liraya. Kontrol falan etti. Dedi ki siz zengin misiniz dedi. Hayır dedim. Durumumuz kötü değil ama zengin de değiliz dedim. Ailenin çöpe atacak parası var mış dedi güldü. Neden dedim? Seni buraya göndermekle parasını çöpe atıyorlar dedi. Ben önce tam anlayamadım. Neden dedim. Soru falan çözmüyorsun hiç dedi. Daha ilk haftadan her gün 100 soru çözüyorum rehberlikte sürekli kontrol ediyor çok güzel diyor. Hatta çizelgemi de gösterdim. 40 paragraf mı, yalandır dedi güldü. Gösterdim sayfayı bile açmadı güldü. Ben kendi kendimi yiyip bitirirken kazanacak mıyım diye bu kadının moralimi altüst etmesi kabul edilebilir değiş kesinlikle. Ne yapabilirim? Durumu rehberlikle görüşüp müdüre kadar mı taşımalıyım yoksa olmamış gibi mi davranmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Müdüre bile götürsen o da hocayı savunacaktır. En mantıklısı ailene bu durumu anlat. Onlar ne yapılması gerektiğini daha iyi bilir.

böyle gevşek gevşek güldüğünü görsem kapatırdım bir sol kroşe kalkamazdı yerden.

Son düzenleme:
Müdüre bile götürsen o da hocayı savunacaktır. En mantıklısı ailene bu durumu anlat. Onlar ne yapılması gerektiğini daha iyi bilir.

Müdür beni çok seviyor. Onu savunacağını sanmıyorum.

böyle gevşek gevşek güldüğünü görse kapatırdım bir sol kroşe kalkamazdı yerden.

Ne olursa olsun kadına el kalkmaz. Erkek bile olsa öğretmen sonuçta. Asla.

İfadeler: 29

Müdür her öğrenciyi seviyor gibi davranır. Ama öğretmenle bir sorun olunca %90 hocanın tarafını tutup onu haklı çıkarmaya çalışır. Ailenle beraber gidersen ailene de biraz yalakalık yapmaya çalışır.
Kadın olduğunu belirtmemişsiniz sadece edebiyat hocası demişsiniz. Şahsen bana fark etmez ama tercih meselesi.

Hocam kadına el kalkmaz lafına katılıyorum da. Öğretmenlerin çoğunun öğretmenlikten haberi yok. Hayatıma giren çoğu öğretmenden ziyadesiyle nefret ettim. Çoğu övgüyü değil sövgüyü hak ettiler.

Gerçekten iyi birisi. Ben daha önce çok müdür gördüm. Asla yalaka vs değil. Yalakalık yapmaz çünkü zaten fazlasıyla öğrenci var. Kaybetseler bile yenileri geliyor. Mesela en ufak kavgada düzen bozmada direkt kayıt siliyorlar.

Ailenle beraber müdüre şikayet et. Bu arada, öğretmeninizin bir yakınının, daha önce sizin iş yerinizde çalışmış olduğunu nasıl öğrendiniz? Öğretmen size kendisi mi söyledi; yoksa ailenize öğretmenden bahsedince mi öğrendiniz? Bu bilgiyle bir şey yapacak değilim bu arada; sadece meraktan soruyorum.

'Kızınız ne yapıyor, halen güzel mi" sorabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…