Sizce de öyle değil mi? Yani şu şekilde düşünüyorum, ben dizi izliyorum, mesela diyor ki My Queen, Kraliçem, My Love, Aşkım. Ya düşünsenize bir kelimeyi anlatmak için ya da çok basit bir şeyi anlatmak için birden çok kelime kullanmaları. Türkçe bence çok müthiş bir dil. Şimdi İngilizceye bakınca böyle edebi bir eser yazmak bile nasıl desem, itici geliyor. Sanki İngilizce şiir yazılamaz gibi geliyor. Diğer dillere bulamıyorum ama Türkçede o haz var.
Detaylar
Kim cevapladı?Aynen kanka mükemmel ötesi bir dil. Kırmızbiber, tamam birleşik yazılıyor. Peki ya yeşil biber neden ayrı yazılıyor?
Hoş düşündüm de bunun Türkçemizle bir alakası yok TDK'nin başındaki patlıcan kafalılarla alakası var. Abi dilimizin güzelliğine bakar mısın sövmeden sövebiliyorum. Türkçe dünya dili olsun.
Hoş düşündüm de bunun Türkçemizle bir alakası yok TDK'nin başındaki patlıcan kafalılarla alakası var. Abi dilimizin güzelliğine bakar mısın sövmeden sövebiliyorum. Türkçe dünya dili olsun.
Ana dilimiz Türkçe zaten. Tabii güzel olacak.
Aynen kanka mükemmel ötesi bir dil. Kırmızbiber, tamam birleşik yazılıyor. Peki ya yeşil biber neden ayrı yazılıyor?
Birilerinin iktidarında TDK bağımsız olmaktan çıkıp devletin malı olunca, "onun bunun yeğenleri" doluşmuş dedi biri bana.
MatthewMcConaughey
Uzman
Hayatınızda kaç tane ülkenin edebiyatını okudunuz? Kaç tane dil biliyorsunuz? Özne nesne fiil yerine özne fiil nesne şeklinde konuşan biri de Türkçe hakkında bunu düşünüyor.