Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "Ü,I,Ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "U,İ,O" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.

Artı -35 Eksi
Moderasyon müsaade ediyor diye hatırlıyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Haricinde şahsi önerim sorun teşkil etmediği yönünde. Tabii kullansanız daha iyi olur ama kullanmayanı zorlayacak bir durum da değil.

İnsanların fikirleri seni ilgilendirmiyor ise öneri açmazsın, forum kullanmazsın.

Arkadaş güzel bir dille ifade etmiş olumsuz sonuçları, sizin ukala tavrınız asıl sıkıntı.

Dili "R" harfini söyleyemeyen insana "R" harfini söyletemezsin. Bu öneri de her kişi için uygun olmayabilir.
Cümlelerimde ukalalık yok. Neyin neden olduğunu anlattım ve hak verdiklerime bir şey demedim üstüne üstlük insanların bu öneriyi sırf göz zevkim için açtığını demelerine söz bile etmedim ki göz zevkim için konuyu açmadım. Kimseye hakaret etmedim veya küçümsemedim, beğenmediğim noktalarda ifade bırakarak geçtim. İnsanlar saçma sapan espiriler yaptı ve daha sonra moderasyon ekibi düzenledi yine ses etmedim. İki de bir "öküz gibi parmağım var" diyen adama cevap verdim diye ukala oldum. Gerçekten ukala ben miyim? Eğer bunu kalbinle söyleyebiliyorsan haklısın. Verdiğiniz örnek ile benim önerim arasında mantık bulamadım. Bizim konuştuğumuz ve yazıştığımız dil Türkçe. Herkes Türkçe biliyor ve yazabiliyor.

Türkçe kurallarını uygulayan bir forum, Türkçe karakterlerini uygulanmasını öneren kişiyi linçliyor işin ironisi burada. Ayrıca ben size "ukala tavrınız asıl sıkıntı" yazarsam muhtemelen forumdan ban yerdim. Yine de eyvallah.

Cümlelerimde ukalalık yok. Neyin neden olduğunu anlattım ve hak verdiklerime bir şey demedim üstüne üstlük insanların bu öneriyi sırf göz zevkim için açtığını demelerine söz bile etmedim ki göz zevkim için konuyu açmadım. Kimseye hakaret etmedim veya küçümsemedim, beğenmediğim noktalarda ifade bırakarak geçtim. İnsanlar saçma sapan espiriler yaptı ve daha sonra moderasyon ekibi düzenledi yine ses etmedim. İki de bir "öküz gibi parmağım var" diyen adama cevap verdim diye ukala oldum. Gerçekten ukala ben miyim? Eğer bunu kalbinle söyleyebiliyorsan haklısın. Verdiğiniz örnek ile benim önerim arasında mantık bulamadım. Bizim konuştuğumuz ve yazıştığımız dil Türkçe. Herkes Türkçe biliyor ve yazabiliyor.

Türkçe kurallarını uygulayan bir forum, Türkçe karakterlerini uygulanmasını öneren kişiyi linçliyor işin ironisi burada. Ayrıca ben size "ukala tavrınız asıl sıkıntı" yazarsam muhtemelen forumdan ban yerdim. Yine de eyvallah.
Çoğu kişi mobil cihaz kullanıyor ve uzun bir metin yazarken her zaman Türkçe karakter kullanamayabiliyor. Ayrıca arkadaş parmakları büyük, telefonun da küçük olduğu için Türkçe karakterleri klavyeye ekleyemediğini söyledi ve gayet normal bir şekilde fikrini belirtti. Bir başkası ise cümlenin rahatça anlaşıldığı, sanal ortamda İngilizce harfler ile yazımın uygun olduğunu belirtti ve ben de buna katılıyorum.

Ancak siz bu arkadaşa parmaklarının boyutu beni ilgilendirmiyor dediniz.

Eğer bir öneri, bir icraat yapmak istiyor isen karşı tarafın fikrini alıp önemsemen gerekiyor. Sen bu cümlen ile aklındaki "ben öyle istiyorum öyle olacak kimsenin fikri umurumda değil" anlayışını açığa çıkardın.

Neyse, önerin artılanırsa uygulanır zaten (-35 ile zor) sana iyi sosyaller :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu kişi mobil cihaz kullanıyor ve uzun bir metin yazarken her zaman Türkçe karakter kullanamayabiliyor. Ayrıca arkadaş parmakları büyük, telefonun da küçük olduğu için Türkçe karakterleri klavyeye ekleyemediğini söyledi ve gayet normal bir şekilde fikrini belirtti. Bir başkası ise cümlenin rahatça anlaşıldığı, sanal ortamda İngilizce harfler ile yazımın uygun olduğunu belirtti ve ben de buna katılıyorum.

Ancak siz bu arkadaşa parmaklarının boyutu beni ilgilendirmiyor dediniz.

Eğer bir öneri, bir icraat yapmak istiyor isen karşı tarafın fikrini alıp önemsemen gerekiyor. Sen bu cümlen ile aklındaki "ben öyle istiyorum öyle olacak kimsenin fikri umurumda değil" anlayışını açığa çıkardın.

Neyse, önerin artılanırsa uygulanır zaten (-35 ile zor) sana iyi sosyaller :D
Screenshot_2024-08-09-23-27-15-036_com.android.chrome-edit.webp
Şu özelliği kullanmak çok zor bir şey değil. Ayrıca malum arkadaş aynı şeyi agresif şekilde defalarca söyledi moderasyon ekibindekiler mesajını düzenledi. Parmağının büyük olduğuna bir şey demedim ama aynı şeyi beni etiketleyip agresifçe söyleyince bana ne senin parmağından tepkisini verdim. Farkındaysan kimsenin fikrine bir şey demedim altı üstü konuda 3-4 mesajım var zaten. Bu konuda net hak verdiklerim bilgisayar başında Türkçe harfleri olmayan insanlardır. Onun dışındakiler için çözümler çok var.

Eki Görüntüle 73030
Şu özelliği kullanmak çok zor bir şey değil. Ayrıca malum arkadaş aynı şeyi agresif şekilde defalarca söyledi moderasyon ekibindekiler mesajını düzenledi. Parmağının büyük olduğuna bir şey demedim ama aynı şeyi beni etiketleyip agresifçe söyleyince bana ne senin parmağından tepkisini verdim. Farkındaysan kimsenin fikrine bir şey demedim altı üstü konuda 3-4 mesajım var zaten. Bu konuda net hak verdiklerim bilgisayar başında Türkçe harfleri olmayan insanlardır. Onun dışındakiler için çözümler çok var.
Uzun bir metin yazarken kafayı yedirtiyor insana.

Zaten uygulanmayacak bir fikir için tartışmaya gerek yok bence.

Ne boş bahanelere sığınmışsınız. El alışkanlığı, üşeniyoruz vb. deyin gitsin, hayır bu kadar bahane üretmeye gelene kadar klavye dilini değiştirmek daha basit.

Bazı klavyeler Türkçe klavyeyi desteklemeyebilir. Örneğin Google'ın klavyesi bile İngilizce-Türkçe kombine klavyede Türkçe klavye düzeninde ayarlı olsa bile "İ" gibi bazı harfleri yazamıyor.
Ek olarak yabancı klavye donanımına sahip insanlara da klavye değiştir diyerek eziyet etme hakkımız olduğunu düşünmüyorum.

Yeterince tartışıldığına inanıyorum, benim de fikrim yapılmaması yönünde. Kaldı ki Türkçe karakter kullanmadığı için üyelere uyarı atamayız. Yazım denetimini de buna evriltemeyiz, evriltmek için Türkçede yer alan her kelimenin Türkçe karakter kullanılmamış halini sisteme eklemek lazım. Bu da mümkün değil.

Öneri kapatılmıştır, iyi Sosyaller dilerim.

Herkesin klavyesi türkçe değil? Ben AK820 Max kullaniyorum mesela ingilizce.

Son düzenleyen: Moderatör: