Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "Ü,I,Ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "U,İ,O" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.

Artı -35 Eksi
Telefona veya bilgisayara klavye eklemek çok kolay. Bir bahane olması çok saçma. Şahsen telefonumda İngilizce, Fransızca ve Türkçe klavye tutarak çoğu dilde rahatça yazı yazabiliyorum. Ceza sebebi olması yine de abartı olur bence.

Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "ü, I, ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "u, I, o" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.

Gereksiz bir oneri.
Screenshot_2024-08-09-19-05-26-597_com.brave.browser-edit.webp

Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "Ü,I,Ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "U,İ,O" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.
Hocam bu durum kisinin zevkine veya da yazmak istedigi sekilde bagli. Siz ne kadar "Ü,I,Ö" kullaniyorsaniz biz de bunlari kullaniyoruz. Konu acip ben de Turkce karakter kullananlarin onune gecilmeli diye konu acayim oyleyse.

• Beğenmedim
İfadeler: 29
Hayatta en nefret ettiğim tiplerden biri Türkçe klavyesi olduğu halde Türkçe harf kullanmayan tiplerdir. Açıkçası forumda Türkçe harf kullanmayana çok rastlamadım ama artıladım. Hadi klavyen yoktur kısa bir yazı yazacaksındır değiştirmeye üşenirsin tamam ama hem telefonda hem bilgisayarda klavye değişimi iki tuş veya iki parmak hareketiyle değiştirilebiliyor. Nasıl büyük harflerin kullanımına dikkat ediliyorsa eklerin ayrı yazılıp birleşik yazılmasına dikkat ediliyorsa buna da dikkat edilmeli. Kural "Türkçenize özen gösterin ve Türkçe harf kullanın. Yabancı harfler ve "k" yerine "q" gibi değişiklikler yapmayın. V yerine W kullanmayın, dili çarpıtan yazımlara izin vermiyoruz." diyor. Alfabeyi düzgün kullanmamakta bu kuralın ihlali olarak değerlendirilmeli bence. Atam harf inkılabını boşuna yapmamış.

Son düzenleyen: Moderatör: