Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "Ü,I,Ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "U,İ,O" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.

Artı -35 Eksi
Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın.
cok-zor-ya-kaleciyi-oynatiyo.gif

Hiç katılmadım öneriye. Mesele estetik kaygınızdan ibaret gibime geldi. Bahse konu mesajlar yazım kurallarına uygun ve anlaşılır olduktan sonra hiçbir şekilde karismamak gerekli.

Şahsen oto düzeltme ne duzeltirse o şekilde gidiyor mesajlarim, bazen duzeltmiyor ve hiç de ekstra ugrasmiyorum. Gereği de yok.

Cümleyi bozmadığı sürece hangi karakterin kullanıldığına takılmak mantıksız. Ha "başarı" demiş ha "basari" ikisi de anlaşılabilir şeyler temelde. Katılmıyorum bu nedenle öneriye.