Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "Ü,I,Ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "U,İ,O" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.

Artı -35 Eksi
Ben Türkçenin hak ettiği gibi kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu bizim dilimiz. Düzgün kullanalım.

Son düzenleme:
Tümcesinde Türkçe sözcük bulunmayan kullanıcılara da yaptırım uygulansın mı?

Ben Türkçenin hak ettiği gibi kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu bizim dilimiz. Düzgün kullanalım.

Çok saçma öneri bu arada. Klavyesi İngilizce olanlar, yurt dışında yaşayıp da Türkçe karakterli klavyeleri olmayanlar ne olacak? Hadi telefonda değiştiriyorsun. Bilgisayardan giren adam tuşların yerini her seferinde tahmin ede ede mi yazacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Türkçenin hak ettiği gibi doğru kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Çok saçma öneri bu arada. Klavyesi İngilizce olanlar, yurtdışında yaşayıp da Türkçe karakterli klavyeleri olmayanlar ne olacak? Hadi telefonda değiştiriyorsun. Bilgisayardan giren adam tuşların yerini her seferinde tahmin ede ede mi yazacak?
%60 klavye kullanan insanlar var, mod tuşunu kullanmaktan kafayı yiyecek adamların "I" yazmak için kombo çekmesi gerekiyor.

Böyle bir zorunluluk gelirse kimse forumu kullanmaz, trafik kafa aşağı düşer.

İngilizce karakterlerle yazılan mesajların tadı ayrı oluyor, özellikle belli başlı üyelerinkini görmeyi ve okumayı seviyorum hatta Türkçe karakter kullandıklarında garibime gidiyor. Benim de böyle garip zevklerim var. : )

Anlaşılabileceği üzere, bu mesajları anlamakta güçlük çekmiyorum. Belki gözüm alıştığındandır. Yazım yanlışı yapılanlar daha zor okunuyor.

Konuyu telefondan açıyorum, o yüzden "Telefonda Türkçe karakter kullanmak zor." diye yazmayın.

Türkçe klavyeye alışık olmayan biri için kullanmak çok zor olabilir. Tuşlar çok daha yakın hâle geliyor. Ben yıllardır telefonda Türkçe klavye kullandığım için oldukça alışığım, kullanmayan biri için ne kadar zor olabileceğini sezebiliyorum.

Erişilebilirliğin önüne geçmemek mantıklı bir hareket.

Ben de Türkçenin hak ettiği gibi doğru kullanılması gerektiğini düşünüyorum.
Hiç sorun değil doğrusunu öğrenmiş oldum. Yanlışımı düzeltene boynum kıldan ince. Yeter ki bu güzel dili imlada hak ettiği gibi kullanalım. Bu bizim benliğimizdir.
Bursa olayında ezan Türkçe okunurken Bursa halkı olay çıkartmış. Atam da demiş ki bu bir din meselesi değil dil meselesi. Geçmişimde örnek aldığım adam konuştuğu dile bu kadar önem veriyorsa benim de bu dile en az bu kadar önem vermem lazım diye düşünüyorum. Uzaktan bakınca imlaları ile ne kadar güzel bir dil. Türkçe harfler olmayınca bir hayli göz yoruyor ve ciddiyetten uzak samimiyetsiz geliyor.

• Hahaha
İfadeler: 29
Çok saçma öneri bu arada. Klavyesi İngilizce olanlar, yurtdışında yaşayıp da Türkçe karakterli klavyeleri olmayanlar ne olacak? Hadi telefonda değiştiriyorsun. Bilgisayardan giren adam tuşların yerini her seferinde tahmin ede ede mi yazacak?
Benim klavyemde 3 dil var. Klavyede "o" tuşuna basılı tuttuğunda "ö" zaten çıkıyor bunu yapmak zor bir şey değil. Yurt dışından girip klavyesinde sadece yabancı harfler olan kişi sayısı az zaten ve benim onlara lafım yok. Ayrıca bu kullanıcılara ceza değil sadece mesaj yoluyla uyarı verilmesi yeterli. Başlangıçta çok az yapılan şey gün geçtikçe daha da artıyor ve daha da artacak.

Mesele estetik kullanım değil, mesele düzgün kullanım.