Bende öyle düşünüyorum ama başından sonunda kadar diyorsan orada aynı fikirde olamam :D bunun daha no 1'i, Kayra'sı var. Ayrıyeten eski Türkçe şarkılara da yönelebilirsin. Açıkçası onlar müzik ve söz uyumu da bayağı iyi bence. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz ama birkaç şarkı fikrini değiştirebilir eğer çok üstünde durmadıysan bu durumun.

Sonra konuşuruz...

Havhavk9 gibiler yüzünden ülkenin geldiği hale bak. Herkesi aynı kefeye koyuyorlar.

Evet.
Beat için Türkçe müzik dinlenmez, Türkçe müzik beat için vardır demek bu işe ömrünü vermiş, isimlerini iki elime sığdıramayacağım solistlere, şarkıcılara hakarettir.

Arkadaşlar siz "çoğu" ile "hepsi" arasındaki farkı bilmiyor musunuz? Benim de beğendiğim Türkçe şarkılar var elbet.

Çoğu Türkçe şarkının, işte tür fark etmeksizin pop, rock vs. beati mükemmel, yani sözsüz olarak sadece intro ve beatini paylaşsa belki de kat kat fazla izlenecek. Sonra sözler bir giriyor, mahvediyor o beati, uyumsuz oluyor çoğunlukla. Bir tek ben mi böyle düşünüyorum?
Sean Paul Feel Alright dinle hocam orjinali en azından :) Türkçe Rapop şarkıların %99'u bu şarkının alt yapısını kullanıyor. 20 sene önce insanların suratına tükürmediği müzik tarzının şu an sadece TR'de moda olması da şaşırtıcı. Hayretle takip ediyorum. Kaliteli elektronik müzik istiyorsanız Özgün dinleyebilirsiniz. Özgün'ü genelde gurmeler bilir. Dinlenmesi ve desteklenmesi gereken bir prodüktör. Dünyadan isterseniz de Salvatore Ganacci dinleyebilirsiniz. En azından rap adı altında sunulan müzik tarzlarından binlerce kat kalitelidir.

Meraklısına Özgün Playlist

Siz bence biraz klasik, fon veya enstrümantal müziğe yönelin, genel olarak sözlerden bıkmışsınız gibi.

Ayrıca Fazıl Say-Kara Toprak önerebilirim.

Hocam harika paylaşım eline sağlık.

Son düzenleme: