Büyük oyunlara Türkçe yama yapan gruplar genelde hacker seviyesinde bilgiye sahip mi oluyorlar Türkçeye çevirenleri demiyorum mesela Resident Evil yaması diyelim düz şekilde elinizde .list dosyası olsa pak açıcı olduğu halde şifreli olduğu için tam sağlam çıkmıyor burada tersine mühendislik devreye giriyor bunu yapan kişiler ne derece bilgiye sahip.
Büyük oyunlara Türkçe yama yapan ekiplerde çevirmenler teknik bilgiye ihtiyaç duymaz, ancak dosyaları açıp şifrelerini çözen teknik ekip üyeleri genellikle tersine mühendislik, düşük seviye programlama (C/C++), binary format analizi ve oyun paketleme sistemleri konusunda ileri düzey bilgiye sahiptir; bu kişiler hacker seviyesinde olmasa da güçlü bir reverse engineering tecrübesine sahiptir.
Büyük oyunlara Türkçe yama yapan ekiplerde çevirmenler teknik bilgiye ihtiyaç duymaz, ancak dosyaları açıp şifrelerini çözen teknik ekip üyeleri genellikle tersine mühendislik, düşük seviye programlama (C/C++), binary format analizi ve oyun paketleme sistemleri konusunda ileri düzey bilgiye sahiptir; bu kişiler hacker seviyesinde olmasa da güçlü bir reverse engineering tecrübesine sahiptir.
Türkiye deki bir çok ekip bu dosyaları açmak için yazılımlar satın alıyor doğrudan tersine mühendisle bahsettiğiniz işlemi yapmıyorlar. Ruslar bu işte çok iyi onlar yazılım satıyor.
Türkiye'deki birçok ekip bu dosyaları açmak için yazılımlar satın alıyor doğrudan tersine mühendisle bahsettiğiniz işlemi yapmıyorlar. Ruslar bu işte çok iyi onlar yazılım satıyor.
Resident Evil ileri düzey istiyor ben ilk sifresini kırdım ikinci şifresini kiramadim unkown dosyasını olarak geliyor ayarlanabilir sekilde değil bir. Msg dosyasını kırdım lobi ekranı yaptım konusmalara giremedim hata veriyor.