lepistes

Çalışkan
Modemi alalı 3-4 gün oldu, modem değiştirdikten sonra her şey inanılmaz yavaş yüklenmeye başladı. Download ve upload hızlarında ve pingde bir sıkıntı yok ama internet siteleri oyunlar vesaire inanılmaz yavaş yükleniyor. Steam hesabıma girmem 2-3 dakika sürüyor. 1,5 haftadır Tarkov oynuyorum oyun içersindeki market bile yüklenmiyor, Discord inanılmaz yavaş açılıyor. CS'yi açıyorum oyun sunucularına bağlanması uzun sürüyor, kısaca düşünebileceğiniz bütün yüklenme ekranları sinir bozucu düzeyde uzun sürüyor. Bazen bazı oyunlara ve sunucuları tamamen bağlanmıyor. Başta DPI yüzünden sandım, tamamen kaldırıp tekrar denedim, yine aynı şey.

Satın aldığım modem: Keenetic Hero KN-1012

Aynı modem bende de var ve 1000 megabitlik Superonline fiber kullanıyorum.

Akşamları ortalama 12-13 cihaz bağlı oluyor, ona rağmen bir yavaşlama yaşamıyorum.

Cat7 kabloyla bağlı kullanıyorum ve modem arayüzünden diğer bazı cihazlara hız sınırı koydum.

Belki modemde bir problem olabilir. Keenetic'ten modem değişikliği talep edin ya da modemi iade edip başka bir şirketten aynı modemi satın alabilirsiniz.

Aynı modem bende de var ve 1000 megabitlik Superonline fiber kullanıyorum.

Akşamları ortalama 12-13 cihaz bağlı oluyor, ona rağmen bir yavaşlama yaşamıyorum.

CAT7 kabloyla bağlı kullanıyorum ve modem arayüzünden diğer bazı cihazlara hız sınırı koydum.

Belki modemde bir problem olabilir. Keenetic'ten modem değişikliği talep edin ya da modemi iade edip başka bir şirketten aynı modemi satın alabilirsiniz.

Hocam anlamadığım bir şekilde bu akşam eve geldim ve sorun kendi kendine yok olmuş. Yakında SFP modülü alarak interneti o şekilde kullanmayı deneyeceğim, bir rehberde gördüm SFP kullanıp USB 3.0 portuna 2,5Gbps Ethernet dönüştürücüsü takarsak 1000MBPS'nin üzerinde hızlar alınabiliyormuş. Belki internet o şekilde daha kararlı hale gelir.

Hocam anlamadığım bir şekilde bu akşam eve geldim ve sorun kendi kendine yok olmuş. Yakında SFP modülü alarak interneti o şekilde kullanmayı deneyeceğim, bir rehberde gördüm SFP kullanıp USB 3.0 portuna 2,5Gbps Ethernet dönüştürücüsü takarsak 1000MBPS'nin üzerinde hızlar alınabiliyormuş. Belki internet o şekilde daha kararlı hale gelir.
Sonucu merakla bekliyorum.

Denedikten sonra durumu buradan bana da yazar mısınız?

İşlem başarılı olursa ben de denerim.

Ben bu sorunun Superonline kaynaklı olduğunu düşünüyorum. VPN açtığımda sorun düzeliyordu. Kesinlikle bir çözüm üretmediler, cayma bedelini ödeyerek kaçtım kendilerinden. 7 yıldır mutluydum oysaki.

Normal hız testi yaptığınızda sorunu göremeyebilirsiniz. Bende de çoğu zaman normaldi ama aşırı ping sıçramaları oluyordu. Speedtest sitesinden yaptıysanız Results kısmından geçmiş testlerinize bakın. Detaylı sonuçlara bakmak gerek. Idle, Download ve Upload Latency değerlerinizde ortalama pingden ziyade Low ve High değerlerine bakın. Muhtemelen High kısmında yüksek bir değer göreceksinizdir.

Sorun yaşadığınız zamanlarda CMD açıp tracert site veya ip adresi yazarak test yapın. ( Örnek: tracert 1.1.1.1 ) Bir noktada yüksek ping sıçraması görürseniz ve ilk zıplamalarda değil ise sizden kaynaklı olmadığını anlayabiliriz. Mesela ben Superonline'ın sunucularından bir tanesinde 100 ms üstü alıyordum. Sonra yine 5'e düşüyordu. Müşteri hizmetleri anlamıyor, teknik ekibe yönlendirilse bile umursamıyorlar.

Sizde de benzer sorun olduğunu düşünüyorum. Eğer sorun bu ise nasıl çözebilirsiniz hiç bir fikrim yok. Ben internetimi iptal ettirmek zorunda kaldım. Sizi çok iyi anlıyorum, hala sinirlerim bozuk bu konuda. Umarım çözüme kavuşursunuz.

USB ile değil hocam. Modemin kendisinde SFP portu olması gerekiyor. Buna göre dikkat ederek alınız.

USB ile değil hocam. Modemin kendisinde SFP portu olması gerekiyor. Buna göre dikkat ederek alınız.
USB 3.0 portunu ayrı olarak 2,5 gigabit ethernet dönüştürücüsü takmak için kullanmak lazımmış çünkü SFP portu ile onun yanındaki 2,5 gigabit portu aynı anda çalışmıyor.

USB 3.0 portunu ayrı olarak 2,5 gigabit ethernet dönüştürücüsü takmak için kullanmak lazımmış çünkü SFP portu ile onun yanındaki 2,5 gigabit portu aynı anda çalışmıyor.
Hocam USB portundan USB modemler haricinde internet aldığına emin miyiz? Alamıyor diye biliyorum ben ama.

Hocam USB portundan USB modemler haricinde internet aldığına emin miyiz? Alamıyor diye biliyorum ben ama.
Keenetic modemlere belirli paketler KeeneticOS üzerinden yüklendiği için sanırım USB portunu öyle bir şekilde dönüştürebiliyormuşuz.