RLxWANTED

Başarılı
Merhabalar, şu an Türk Telekom'un 24Mbps internetini kullanıyorum. 30 Mayıs'ta taahhüdüm bitiyor. Aklıma TurkNet ve Turkcell Superonline geldi. Altyapımı Göknet'e sorgulattığımda 84 Mbps çıkıyor. TurkNet'ten sorguladığımda ise 45 Mbps çıkıyor. Akşam veya yoğun saatlerde hangisi daha iyi, hangisi daha iyi ping değerleri verir, hangisinde kopmalar olmaz, sizce hangisi daha mantıklı olur? Hangisini önerirsiniz? Turkcell Superonline 430 TL, TurkNet 400 TL fiyat veriyor.

Altyapım VDSL, 84 Mbps, santrale uzaklık 67 metre.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-05-08-12-08-21-895-edit_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-05-08-12-08-21-895-edit_com.android.chrome.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 109
Merhaba, şu an Türk Telekom'un 24Mbps internetini kullanıyorum. 30 Mayıs'ta taahhüdüm bitiyor. Aklıma TurkNet ve Turkcell Superonline geldi. Altyapımı göknet'e sorgulattığımda 84 Mbps çıkıyor. TurkNet'ten sorguladığımda ise 45 Mbps çıkıyor. Akşam veya yoğun saatlerde hangisi daha iyi, hangisi daha iyi ping değerleri verir, hangisinde kopmalar olmaz, sizce hangisi daha mantıklı olur? Hangisini önerirsiniz? Turkcell Superonline 430 TL, TurkNet 400 TL fiyat veriyor.

TurkNet kullanan cogu arkadaşım kesintiden müzdarip, ne kadar dogru yanlış bilemem. Superonline kullanıyorum 0 problemim var ama en büyük etken bence altyapı kalitesidir.

2013 senesinden beri Turkcell Superonline'dan fiber internet hizmeti alıyoruz. 11 senedir 4 adres değiştirdik. Hiçbir adreste, hiçbir modemde, hiçbir pakette bağlantım henüz kopmadı. 11 yıldır kesintisiz internet kullanıyorum :).

Bu süre zarfında 50 Mbps ile başlayan maceramız şu an 1000 Mbps pakette kesintisiz devam etmektedir.

Biraz reklam gibi oldu ama reklam gibi deneyim yaşatıyor Turkcell bize. Ha fiyat konusunda üzüyor biraz.

TurkNet kullanan cogu arkadaşım kesintiden müzdarip, ne kadar dogru yanlış bilemem. Superonline kullanıyorum 0 problemim var ama en büyük etken bence altyapı kalitesidir.

Dediğiniz gibi en büyük etken altyapı TurkNet 100 megabit ve altını TürkTelekom'un altyapısını kiralayarak bize pazarlıyor, kesilme konusu ise 2 yıldır TurkNet kullanıyorum ayda yılda bir kesiliyor ve müşteri hizmetleri her zaman size yardımcı olmaya çalışıyor.

TT altyapısı üzerinden SOL xDSL önermem. Büyük sorunlar çıkartıyorlar. Hattınızla ilgili şikayet açtığınızda genelde hızı kısıp SNR'ı yüksek tutmak gibi ilkel şeylere başvuruyorlar.

Turkcell Superonline internet aleminin en sansürcü zihniyeti. Bilim siteleri, radyo siteleri hep erişim engelli. Bu konuda en iyi ISS TürkNet. Bunu bilerek karar ver.
Bu engelleri güvenli interneti devre dışı bırakarak engelleyebiliyor olmanız lazım. Ben Superonline kullanıyorum ve engelli siteler çok nadir.

Merhabalar, şu an Türk Telekom'un 24Mbps internetini kullanıyorum. 30 Mayıs'ta taahhüdüm bitiyor. Aklıma TurkNet ve Turkcell Superonline geldi. Altyapımı Göknet'e sorgulattığımda 84 Mbps çıkıyor. TurkNet'ten sorguladığımda ise 45 Mbps çıkıyor. Akşam veya yoğun saatlerde hangisi daha iyi, hangisi daha iyi ping değerleri verir, hangisinde kopmalar olmaz, sizce hangisi daha mantıklı olur? Hangisini önerirsiniz? Turkcell Superonline 430 TL, TurkNet 400 TL fiyat veriyor.

TurkNet Fiber kullanıyoruz en son taşındığımızdan beri, 0 sorun hiç bizi yarı yolda bırakmadı. Tek bir kere bile arıza vermedi, çökmedi. Bundan 5-6 yıl önceki evimizde Superonline Fiber kullanıyorduk (Altyapı sadece Turkcell’in olduğu için) o zamanlar berbattı, sürekli bir kesinti ve çökme oluyordu. Şu an nasıl bilmiyorum ama o zamanlar gerçekten berbattı.