CaptainPrice06

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, internet sağlayıcım: Turkcell Superonline; verdikleri modem Wi-Fi-6 destekli ve kendi içinde GPON'a sahip. Araştırmalarımda çoğu kullanıcılar yanında gelen ek GPON kutusu ile yeni modeme geçiyor. Kendi içinde GPON'a sahip modem dışında başka bir modem kullanabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili ONT'li router ise zor, çünkü genellikle router içindeki ONT'nin kimlik bilgilerini bulmak zor. Router yanında SFP veya ek bir ONT kullanmalısın.

hm anladım bakalım dediğin kısmı daha detaylı şekilde araştırman gerek

Dahili ONT'li router ise zor, çünkü genellikle router içindeki ONT'nin kimlik bilgilerini bulmak zor. Router yanında SFP veya ek bir ONT kullanmalısın.
şöyle bir modem geldi. Kendi içinde gpon olan olan model gelecek sandım ama direkt modem ve gpon ayrı geldi. Kurulum ekibinden adama istediğim kendi modemi kullanabilir miyim diye sorunca kullanmazsın tarzında hemen geçiştirecek cevap verdi

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-20_132054928.webp
    resim_2025-04-20_132054928.webp
    860,9 KB · Görüntüleme: 3.765
Son düzenleme:
HM anladım bakalım dediğin kısmı daha detaylı şekilde araştırman gerek

Şöyle bir modem geldi. Kendi içinde GPON olan olan model gelecek sandım ama direkt modem ve GPON ayrı geldi. Kurulum ekibinden adama istediğim kendi modemi kullanabilir miyim diye sorunca kullanmazsın tarzında hemen geçiştirecek cevap verdi

Leş rezil EX530v modemi takmışlar :)
WAN kablosunu bilgisayara bağla ardından PPPoE server kurup bilgileri çek, donanım haberde detaylı rehber vardı sanırım.

Leş rezil EX530v modemi takmışlar :)
WAN kablosunu bilgisayara bağla ardından PPPoE server kurup bilgileri çek, donanım haberde detaylı rehber vardı sanırım.
Klasik Superonline ne desek de adamlar halen daha geri kafalı şekilde devam ediyor 1000 Mbps internet için bunu seçtim diğerleri 100 veya en fazla 200 veriyor. Teşekkür ederim araştırıp bakayım hemen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, internet sağlayıcım: Turkcell Superonline; verdikleri modem Wi-Fi-6 destekli ve kendi içinde GPON'a sahip. Araştırmalarımda çoğu kullanıcılar yanında gelen ek GPON kutusu ile yeni modeme geçiyor. Kendi içinde GPON'a sahip modem dışında başka bir modem kullanabilir miyiz?

Hayır fiberde zor iş, başka cihaz al router olarak, modemi de sadece sonlandırma için kullanırsın.

Evet hocam kullanabilirsin, kullanıcı adı ve şifreyi bulman yeterli,bu konunun anlatımları Birçok yerde mevcut ama hiç uğraşmak istemiyorsan Xiaomi ve Keenetic modellerinde otomatik olarak kullanıcı adı ve şifreyi çekebiliyor.

Anlattığın kısmın bulunduğu linki atar mısın
Evet hocam kullanabilirsin, kullanıcı adı ve şifreyi bulman yeterli,bu konunun anlatımları Birçok yerde mevcut ama hiç uğraşmak istemiyorsan Xiaomi ve Keenetic modellerinde otomatik olarak kullanıcı adı ve şifreyi çekebiliyor