- Makaleler
- 3
Yetmez ama evet.
Ben de onu diyorum, 40 milyon insan şiliden ceviz ithal edilsin diye mi oy veriyor, bu kadar sığ,dar görüşlü olmamak lazımŞu anki partiyi destekleleyenleri anlatmaya çalışıyor anladığım kadarıyla.
Katılıyorum.Ben de onu diyorum, 40 milyon insan şiliden ceviz ithal edilsin diye mi oy veriyor, bu kadar sığ,dar görüşlü olmamak lazım
Ben saman ithal ettiğimiz zaman şaşırmayı bırakmıştım.Bereketli topraklara sahip olduğumuz ülkemiz ABD ve Şili'den ceviz ithal ediyor. Moldova yılda 18 bin ton üretmesine rağmen İngiltere'ye ceviz ihraç ediyor. Bizim kocaman ülkemiz ise farklı farklı ülkelerden ceviz ithal ediyor. Tarım kredi marketlerinde 1 kilo ceviz 140 liradan vatandaşa satılıyor.
Geldiğimiz son nokta işte. Ucuzcu marketlerin sağlıksız gıdaları, geçim sıkıntısından intihar eden anne babalar, umutsuz gençlik, güvensiz sokaklar, özgürce haber yapamayan medya vs say say bitmez. İflas etmedik ama içten içe çöktük.O kısım ekonomik kısmı, eleştirimde ona değinmedim.
Gıda değil kimyasal b*k yiyoruz, 3 ayda 3 kilo olan tavuktan da içerisinde kakao çekirdeği olmayan çikolatan da hayır gelmez.
20 seneye kalmaz fakirlik yüzünden kalp krizleri ve obezite tavan yapar, tek çare göç.
Geldiğimiz son nokta işte. Ucuzcu marketlerin sağlıksız gıdaları, geçim sıkıntısından intihar eden anne babalar, umutsuz gençlik, güvensiz sokaklar, özgürce haber yapamayan medya vs say say bitmez. İflas etmedik ama içten içe çöktük.
Bereketli topraklara sahip olduğumuz ülkemiz ABD ve Şili'den ceviz ithal ediyor. Moldova yılda 18 bin ton üretmesine rağmen İngiltere'ye ceviz ihraç ediyor. Bizim kocaman ülkemiz ise farklı farklı ülkelerden ceviz ithal ediyor. Tarım kredi marketlerinde 1 kilo ceviz 140 liradan vatandaşa satılıyor.
Ülkeyi kapatalım kardeşim o zaman. Bu ne böyle? Ülkemizde en fazla olan şeyleri neden ithal ediyoruz?