Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 29 Ocak 2024
- Makaleler
- 43
Hadi devlet bi' ekip çıkartıp bir uygulama yapsa bile kimse kullanmaz. En fazla 3-5 içerik üreticisine par verip reklam basarlar o kadar.
SadeceZinzap
Uzman
Çıkmasıda çok zahmetli bir iş.
Kesinlikle. Telegram kullanılmasını isterdim. Zaten WhatsAppa gelen özellikler telegram özellikleri.2018'den beridir sahibinin Cin'in en buyuk sirketlerinden biri olan Alibaba Group olmasi disinda sorun yok. 2018'deki satin alimdan once de Trendyol oyle asiri bilindik bir site degildi aslinda, asil odagi kiyafet satimi olan, esnafin satim yaptigi bir ticaret agiydi. Asil buyume ve populerlik, Alibaba'nin satin almasindan sonra olustu. Guvenlik olarak sorun yasatmasa bile (kimse satin aldigi firmanin hack fiyaskosu yasamasini istemez), arkasinda Alibaba varken bile sunuculari Alibaba'nin goz bebegi AliExpress'e gore ornegin, yavas bir site.
Bizim milletimiz konfor alanini degistirmek istemez, bu yuzden sosyal medya start-up'lari bu ulkede genellikle husranla sonuclanir. Husranla sonuclanmayanlarla da ugrasip dururlar (eksi, Alkislarla Yasiyorum) zaten. Ucuncu dunya ulkeleri disinda bu kadar Meta urunlerine bir baglilik goremezsiniz zaten. SEA ve Balkanlar bolgesi, bir de Hindistan disinda WhatsApp'in bu kadar populer oldugu bolgeler bulmaniz zor. Amerikanlar ornegin mesajlasma uygulamalarina hic yanasmazlar, genelde islerini Messenger, Instagram DM'leri veya iMessage tarzi seylerden hallederler. Cinlilerin zaten hayati WeChat. Japonlar da LINE'dan kopamiyor.
Biz bu ulkelerin kendi yaptiklari veya benimsedikleri gibi ekosistem yapmak icin cok gec kaldik. BiP'i gelistirenler bile Hollanda'da binasi olan ve Turkcell'e bagli bir firma olan Lifecell Ventures. Buna ragmen bu uygulama da ulkemizde tutmadi. WhatsApp'in neredeyse hicbir rekabetcil artisi olmamasina ragmen sirf herkes kullaniyor ve sozde ''konfor alani'' sagliyor diye ulkemizde bi' birakamadik gitti. Daha durum bir mesajlasma uygulamasinda bile boyleyken, ulkemizde neredeyse nufusumuz kadar kullanicisi olan bir sosyal medya agina rekabet cikarmak cok zor ve uzun surecek bir surec maalesef. Kimse bu kadar cesaret gerektiren ve riskli bir adim atmaya yanasmaz acikcasi.
- Makaleler
- 1
Dışarıdaydım, tam okuyamamıştım yazınızı. Kusura bakmayın, haklısınız.2018'den beridir sahibinin Cin'in en buyuk sirketlerinden biri olan Alibaba Group olmasi disinda sorun yok. 2018'deki satin alimdan once de Trendyol oyle asiri bilindik bir site degildi aslinda, asil odagi kiyafet satimi olan, esnafin satim yaptigi bir ticaret agiydi. Asil buyume ve populerlik, Alibaba'nin satin almasindan sonra olustu. Guvenlik olarak sorun yasatmasa bile (kimse satin aldigi firmanin hack fiyaskosu yasamasini istemez), arkasinda Alibaba varken bile sunuculari Alibaba'nin goz bebegi AliExpress'e gore ornegin, yavas bir site.
Bizim milletimiz konfor alanini degistirmek istemez, bu yuzden sosyal medya start-up'lari bu ulkede genellikle husranla sonuclanir. Husranla sonuclanmayanlarla da ugrasip dururlar (eksi, Alkislarla Yasiyorum) zaten. Ucuncu dunya ulkeleri disinda bu kadar Meta urunlerine bir baglilik goremezsiniz zaten. SEA ve Balkanlar bolgesi, bir de Hindistan disinda WhatsApp'in bu kadar populer oldugu bolgeler bulmaniz zor. Amerikanlar ornegin mesajlasma uygulamalarina hic yanasmazlar, genelde islerini Messenger, Instagram DM'leri veya iMessage tarzi seylerden hallederler. Cinlilerin zaten hayati WeChat. Japonlar da LINE'dan kopamiyor.
Biz bu ulkelerin kendi yaptiklari veya benimsedikleri gibi ekosistem yapmak icin cok gec kaldik. BiP'i gelistirenler bile Hollanda'da binasi olan ve Turkcell'e bagli bir firma olan Lifecell Ventures. Buna ragmen bu uygulama da ulkemizde tutmadi. WhatsApp'in neredeyse hicbir rekabetcil artisi olmamasina ragmen sirf herkes kullaniyor ve sozde ''konfor alani'' sagliyor diye ulkemizde bi' birakamadik gitti. Daha durum bir mesajlasma uygulamasinda bile boyleyken, ulkemizde neredeyse nufusumuz kadar kullanicisi olan bir sosyal medya agina rekabet cikarmak cok zor ve uzun surecek bir surec maalesef. Kimse bu kadar cesaret gerektiren ve riskli bir adim atmaya yanasmaz acikcasi.
Omin
Başarılı
Instagram kesin olarak yasaklanmadı mı zaten? O malum yönetilme biçimi için Instagram'ın yasaklanması malum kişi için işine gelen şey
Nakahella
Başarılı
Bu ülkede hiçbir şeye kesin diyemezsin. Bugün "asla açmıyoruz sonsuza kadar kapattık" deseler bile 3 saat sonra açılabilir gözüyle bakarım.Instagram kesin olarak yasaklanmadı mı zaten? O malum yönetilme biçimi için Instagram'ın yasaklanması malum kişi için işine gelen şey![]()
Malum Instagram'ın kapatılmasıyla yeni bir sosyal medya çıkabilir mi mesela Rusya'nın VK uygulaması gibi?
Gelirse kullanmam. Google Drive'ye TXT dosyası oluşturup düzenlerim bence daha iyi olur çıkarırlarsa ygulamadan.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-