F-16 özgür 2 modernizasyonu (block 70 Viper ile aynı seviyeye çıkarma)
Eurofighter t3a - T4 (44 - 56 adet)
F-16 block 70 (40 adet ama kesin değil)
F-35a (40 adet)
Kaan BLOK-10 ve BLOK-20 (40 adet)
Kızılelma.
Anka-3
Kara kuvvetleri için de ttza ve Zpt'ler envantere alınmaya devam ediyor. Altay teslimatında birkaç pürüz var, halledildikten sonra bu sene teslim edilecek olanlar toplu teslim edilecek.
Hava kuvvetlerini görünce yüzüm gülüyor, oraya 2 filo da mmu Kaan eklersek tadından yenmez.
Edit: Varmış zaten, gözlerim kamaştığı için göremedim kusura bakmayın.
Kara kuvvetleri konusunda Altay projesi benim için biraz üzücü. Bence Altay tamamen olgunlaşıp, seri üretimiyle ihtiyacımızı karşılayacak kadar meyve verdikten sonra, armata tarzı bir projeyi başlatmalıyız hatta daha kapsamlısı.
Kara kuvvetleri konusunda Altay projesi benim için biraz üzücü. Bence Altay tamamen olgunlaşıp, seri üretimiyle ihtiyacımızı karşılayacak kadar meyve verdikten sonra, armata tarzı bir projeyi başlatmalıyız hatta daha kapsamlısı.
Evet Altay bizim için çok eziyetli bir süreç oldu. Ama yeni bir projeye gerek yok bence. Belli miktar (70 - 80 adet) Altay T1 teslim edildikten sonra 160 civarı sayıda da Altay T2 teslimatına geçilecek. Bu da bittikten sonra Altay T3 tarafında bi' şeyler göreceğiz .
2028 sonu ve 2029 başı gibi teslimatlar başlar bence. Neyse ki ilk 40 uçak için gereken F110 GE-129 motor tedarikinde bir sorun çıkmadı ABD tarafında.
Evet Altay bizim için çok eziyetli bir süreç oldu. Ama yeni bir projeye gerek yok bence. Belli miktar (70 - 80 adet) Altay T1 teslim edildikten sonra 160 civarı sayıda da Altay T2 teslimatına geçilecek. Bu da bittikten sonra Altay T3 tarafında bi' şeyler göreceğiz .
Yeni projeden kastım T3 zamanı, Armata gibi tek bir ortak platform üzerine modifiye edilmiş, lojistik yükümüzü rahatlatacak modern bir kara ordusu mimarisi.
Yeni projeden kastım T3 zamanı, Armata gibi tek bir ortak platform üzerine modifiye edilmiş, lojistik yükümüzü rahatlatacak modern bir kara ordusu mimarisi.
Orası ayrı ama ABD açık destek istedi. İran'a gövde gösterisi, Türkiye yanımda, NATO yanımda. Bütün hamleler yıkmak için; iktidar bunu kendi çıkarına kullanacak. Tabi, o aldığın F-35'leri mesela asla İsrail'e karşı kullandırmazlar. O kadar yıl geçti, neden şimdi veriyorlar sözde?
Orası ayrı ama ABD açık destek istedi İran'a gövde gösterisi Türkiye yanımda NATO yanımda bütüm hamleler yıkmak için iktidar bunu kendi çıkarına kullanacak tabii o aldığın F-35leri mesela asla İsrale karşı kullandırmazlar o kadar yıl geçti neden şimdi veriyorlar sözde.
"Orası ayrı" olan ne hocam tam olarak ? Biri düşman ülke ve ne hayrı var ne de avantajı (İran), diğeri de pek dost sayılmaz ama aynı ittifak içerisindeyiz en azından ve belli başlı ilişkilerimiz var (NATO).
F-35'leri bizimkiler bu tarz "X ülkesine karşı kullanamazsın." şartlarıyla almazlar, HvKK kesinlikle kabul etmez bunu.
Velev ki böyle bi' şart var diyelim, biz F-35'i Kaan'ı geliştirirken mühendislik açısından incelesek ve bu uçakla Radar'larımızı optimize etsek bile mükemmel bir artı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman söylüyorum. Burası kasaba devleti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada tükürdüğümüzü yalarsak devlet terbiyemize uymaz” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin S-400 konusunda taviz vermeyeceğini bir kez daha vurguladı.