Tek ekonomi değil. Gençler evlenemiyorEkonomi böyle giderse yakında zaten 20 milyon oluruz.![]()
Detaylar
Kim cevapladı?Türkiye'nin 20 milyon nüfusu olacağı senaryoyu düşünebilmek için demografisinin bozulmamış olması gerekir.
Eğer demografi bozuk olmasaydı; en başından cehalet bu kadar çoğalmazdı. Türkiye, eğitim, adalet ve ekonomi başta olmak üzere her anlamda daha kaliteli bir ülke olabilirdi.
Ayrıca konudaki bazı arkadaşlara şunu belirtmem gerekiyor: Ekonomi, nüfusla ölçülüp tartılan bir şey değildir. 15-25 milyonluk Hollanda ve Avustralya, Türkiye'den daha büyük bir ekonomiye sahip.
Eğer demografi bozuk olmasaydı; en başından cehalet bu kadar çoğalmazdı. Türkiye, eğitim, adalet ve ekonomi başta olmak üzere her anlamda daha kaliteli bir ülke olabilirdi.
Ayrıca konudaki bazı arkadaşlara şunu belirtmem gerekiyor: Ekonomi, nüfusla ölçülüp tartılan bir şey değildir. 15-25 milyonluk Hollanda ve Avustralya, Türkiye'den daha büyük bir ekonomiye sahip.
Şu anki hâlde 20 milyon olsaydı; hiçbir şey olmazdı. Aynı eğitim seviyesi, aynı kriterler olduğundan, bir de sayılar azaldığından dolayı iş gücü düşerdi ve patates ekonomi daha da berbatlaşırdı.
Ancak farklı bir gerçeklikte; kaliteli ve düzgün eğitimle, homojen dağılımla mükemmel bir iş çıkardı. Disiplinli ve eğitimli bir halk sıfırdan bir servet ortaya çıkarırdı. Düzgün ve kaliteli bir eğitim beraberinde mükemmel bir ülke geleceği getirir. Cahil insanlar yerine aydın insanların olması çok iyi olurdu.
Ancak farklı bir gerçeklikte; kaliteli ve düzgün eğitimle, homojen dağılımla mükemmel bir iş çıkardı. Disiplinli ve eğitimli bir halk sıfırdan bir servet ortaya çıkarırdı. Düzgün ve kaliteli bir eğitim beraberinde mükemmel bir ülke geleceği getirir. Cahil insanlar yerine aydın insanların olması çok iyi olurdu.
Devletin verdiği tarih kitabına göre 20 milyonmuş eskiden Türkiye ama şimdi 85 milyon. 20 milyon olursak daha iyi mi olur yoksa daha kötü mü?
85 sadece Türkler değil mi?
Büyük ihitmal ile evet, harcama azalırdı. Ev fiyatları çok düşerdi. Dolar da düşerdi.
Son düzenleyen: Moderatör:
20 milyon çok az ama Türkiye'nin bir 100 milyonda sabit kalmasının mantıklı olacağını düşünüyorum yüksek nüfus her zaman iyi değil pek askeri yönünden bakarsak orduya daha fazla eğitimini almış profesyonel asker alınarak sorun çözülür.
Eşitsizliği bence "insan" denilen canlı istiyor. Zira bu her ülkede bir şekilde var. Zira eğitimli kesimi (gerçek anlamda) maden de çalıştıramazsınız, kanalizasyon temizletemezsiniz.
Tabii ortalama bir insan bile buna "kader" diyecektir, aslında kader olmadığını herkes bilir. İnsan zihninin yarattığı yaşamda (doğal olmayan) herkes dünya ya geldiğinde insan zihninin "tombalasına" takılır. Elini attığında ne çıkarsa bahtına. Ve bunu insan "aklının" belirlemesi farkında olan bir insan için kabul edilemeyecek bir durumdur.
Tabii ortalama bir insan bile buna "kader" diyecektir, aslında kader olmadığını herkes bilir. İnsan zihninin yarattığı yaşamda (doğal olmayan) herkes dünya ya geldiğinde insan zihninin "tombalasına" takılır. Elini attığında ne çıkarsa bahtına. Ve bunu insan "aklının" belirlemesi farkında olan bir insan için kabul edilemeyecek bir durumdur.
mustaine
Üstün
Ülke vergilerden geçiniyor farkında değilsin ama. Bu ülkenin nüfusa ihtiyacı var.Büyük ihtimal ile evet harcama azalırdı. Ev fiyatları çok düşerdi. Dolar da düşerdi.