Türkiye, Osmanlı'nın devamı değil

Aslında ödemeye de bilirdik

Yaa? Kim öderdi o zaman? Hem sonuçta ödedik. Bizimle birlikte pek çok ülke de ödedi ama aslı payı biz ödedik.

Burası laik Turkiye Cumhuriyeti'dir.

Evet bunu reddetmiyorum.

Osmanlı bünyesindeki ülkeler bu borcu ortaklaşa ödedi

Evet ama payın asılkısmı bizdeydi. Ayrıca borç başta bize kitlenmek isteniyordu biz topraklardan ayrılan herkes ödesin dedik.
Osmanlı değil.

Evet Osmanlı değil burası. Hatta Osmanlı olamayacak seviyede. Her neyse yine de kanımız orası. Onlar bizim atamız. Neden reddediyoruz? Atatürk de atam Vahdeddin de atam Fatih de atam Süleyman da atam Timur da atam Mete de atam HoHanYeh de atam Çi Çi de atam Kürşat da atam. İyisiyle kötüsüyle. Hiçbirini reddedemem.

Her neyse yine de kanımız orası.
Türklerin soyu Orta Asya'da ki atalarımızdan gelir, arap coğrafyasından değil.

Neden reddediyoruz?
İslam yerine kaba ve ilkel olan arap kültürünü benimseyip özümüzü bozdukları için. Atatürk sayesinde az çok bu kültürden biraz daha temizlendik daha cok Avrupalılaşmaya başladık ki, araplasmaktan daha iyidir.

Türklerin soyu Orta Asya'da ki atalarımızdan gelir, arap coğrafyasından değil.

Hmm oylemıymıs yavvv? Allah Allah? Sen böyle atanı reddedersen ben de sana atasız derim. Ayrıca senin mantığına göre muhtemelen o çok sevdiğin Atatürk de senin atan değil. O da Yunanistan'dan geldi.

Hmm oylemıymıs yavvv? Allah Allah? Sen böyle atanı reddedersen ben de sana atasız derim. Ayrıca senin mantığına göre muhtemelen o çok sevdiğin Atatürk de senin atan değil. O da Yunanistan'dan geldi.
Ben atalarımı reddetmiyorum, eleştiriyorum.

İslam yerine kaba ve ilkel olan arap kültürünü benimseyip özümüzü bozdukları için.

Özün bozulmadı rahat ol. Böyle insanlar her yerde olurlar. Yapacak bir şey yok. O zaman Uygurlar da Çin dinini benimsedi ve onların yaşamına özendi. Onlar da mı atan değil? Hata yapan atalarını reddetmen kadar saçmalık yok. Ne yaparlarsa yapsınlar onlar senin atan olarak kalacak. Sev ya da sevme.

Atatürk de senin atan değil. O da Yunanistan'dan geldi.
Ben diğerlerini neden eleştirdim? İlkel ve kaba olan arap kültürünü benimsedikleri için. Atatürk ise Avrupa kültürünü benimsedi ve ülkenin gelişmesinin önünü açtı.

Ben atalarımı reddetmiyorum, eleştiriyorum.

O zaman başımın üstünde yerin var. Zaten atalarımız diye bahsettiğimiz adamlşar yüzlerce insana tekabül ediyor. Bunların arasında çürükler tabii ki olacaktır. Hatta sayıları fazla bile olabilir. Bize yansıtılandan daha fazla.

Ben diğerlerini neden eleştirdim? İlkel ve kaba olan arap kültürünü benimsedikleri için. Atatürk ise Avrupa kültürünü benimsedi ve ülkenin gelişmesinin önünü açtı.

Tamam hocam eleştiri başka. Eğer onlar Arap kültürünü benimsedi o yüzden atam değiller deseydiniz ben haklı olurdum. Ayrıca şu var ki Arap kültürü deyip küçümsediğimiz şey aslında şu anın Avrupasının temellerini atan, günümüz Avrupasının bu denli gelişmiş hâle gelmesini sağlayan kültürdür. Bu Arap milleti nasılsa kendi ellerinde olandan faydalanıp adım atamadılar ama elin Avrupalısı gelip onların elinden faydalandı. Müslüman milleti de uyutuldu. Uyumaya da devam ediyoruz. Bu sözde medeni batı kesmi zamanında delileri cin kaçmış diye döverek öldürürken biz su sesi ile, musiki ile tedavi ederdik. Nereden nereye? Şimdi onlar bilim ve irfan anlamında gelişirken biz delileri dövüyoruz şeytan kaçmış diye. Nasıl oldu da tüm her şey birden bire tersine döndü? En büyük sıkıntımız bu işte.

Hocam aslinda doğru, eskiden Arap coğrafyasındaki müslümanlar bilimle uğraşıp yararlı ilimler öğrenmek ve yaymak için uğraşıyorlardı, ancak şu anda adam ülkesindeki savaşa direnip vatanını savunmak yerine kaçıyor geliyor bize sonra bizim ülkeyi eleştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…