Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar,
Bu sefer Pickup konusuna gireceğim. Özellikle son dönemlerde bununla ilgili açılan konular dikkatimi çekti. Benim de beğendiğim bir sınıf. İyi bakarsanız, çok dayanıklılar. Hafif bir anlatım olacak, gençler sıkılmasın.
Bu sefer Pickup konusuna gireceğim. Özellikle son dönemlerde bununla ilgili açılan konular dikkatimi çekti. Benim de beğendiğim bir sınıf. İyi bakarsanız, çok dayanıklılar. Hafif bir anlatım olacak, gençler sıkılmasın.
ARAZİ YETENEKLERİ
ARAZİ YETENEKLERİİşte en önemli yeri burası. Bu araçlar arazi için çok iyiler. Günümüzde satılan Crossover modeller ile kıyaslamak çok yanlış. Tabiri caizse arada çok fark var. Crossover modeller belki hafif arazide iş görür. İnsanlar fazla anlamlar yüklüyorlar o araçlara. Diferansiyel kilidi ile birlikte, iş yapıyor pickup araçlar. Lastik de önemli tabii burada. Özellikle Goodrich çok seviliyor bu araçlarda. "Neden alınmalı?" kısmında değineceğim birçok şeye yine.
TİCARİ YETENEKLERİ
TİCARİ YETENEKLERİBu araçlar aslında hafif ticari araçlardır. Yani zorlu koşullar, ağır yükler için birebir. Tabi limitlerin çok üstünde yük atılıp ezildikleri çok görülmüştür. Eğer ticari iş yapıyorsanız Doblo tarzı araçlardan çok daha iyiler bir çok konuda. Sertler, dayanıklılar, kuvvetliler. Ben çok beğeniyorum, özellikle son çıkan modelleri.
KONFOR VE SÜSPANSİYON
KONFOR VE SÜSPANSİYONBu araçlar İsviçre çakısı gibidirler. Günlükte kullanılabilir, kamp yapılabilir, arkaya yük atılıp işte olur, kötü hava şartlarına sahip yerlerde iyidir. Yani say say bitmez. Ama tabi bu araçlarında sıkıntılı olduğu şeyler var. Görmezden gelemeyiz, objektif olmalıyız. Bu araçların arka koltukları malesef üst düzey değil. Zaten biliyorsunuz eskiden bir çoğunda makas sistemi vardı. Tabi yeni modellerde bunları kaldırıyorlar artık. Bu araçtan çok üstün yol tutuş ve üst düzey konfor beklentiniz olmasın. Tatmin edici bir konfor verir size. Eskiden bu araçlara arkaya 2 tane kum torbası atın derdik. Boş gitmesin denilirdi. Tabi bu araçların üst düzey olanlarında, bir çok şey daha iyi.
MOTORLAR VE ŞANZIMANLAR
MOTORLAR VE ŞANZIMANLARBu araçlarda genelde yüksek hacimli dizel ve benzinli tercih edilir. Ama son çıkan araçlarla birlikte 2.0 dizel motorlarda pekala tercih edilebilir. Gayet iyiler. Motor hacmi yükseldikçe masrafları, yakıtı, vergileri, satın alma vergileri derken uçuyorlar artık. Ulaşmak çok zor olmaya başladı. Özellikle dayanıklı olması için bu araçlarda tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlar tercih edilir. Eğer bu şanzıman türevi koyulmaz ise, aracı kırarsınız. Çalışma prensipleri gereği sağlam olmak zorundalar. Özellikle Amerika'da kullanılan modeller çok başarılı.
TEKNOLOJİLER
TEKNOLOJİLERArtık binek arabalar kadar iyiler. Eskiden donanım kıtlığı vardı. Koltuk ısıtmalar, adaptif cruise control, led farlar, kablosuz şarj, elektrikli park frenleri vs derken çok iyiler. Üst düzey olanlarda, özellikle Amerika pazarında satılan, çok daha fazlası var aslında. Ama tabi o araçların fiyatları 10 milyon TL civarına yaklaşıyor. Ütopik seviyede pahalı bence. O fiyatlarda opsiyon çok, gereksiz.
TAVSİYE ETTİĞİM ANLIK MODELLER
TAVSİYE ETTİĞİM ANLIK MODELLERÖzellikle ortak üretilen Volkswagen ve Ford üretimi araçlar. 2.0 dizel motor ve 10 ileri tork konvertörlü yeni nesil tam otomatik şanzıman. Bu ikili güzel bir uyum yakaladı. Türkiye şartları için özellikle. Donanım konusunda da çok iyiler. Yoksa ben de isterim GMC Sierra gibi modeller önermek. Onlarda da koltuk soğutmaya varan donanımlar var. Üst düzey araçlar.
SON GÖRÜŞLERİM
SON GÖRÜŞLERİMEğer ticari iş yapmayacaksanız, kamp işleriniz yoksa, kötü hava koşullarına sahip bir bölgede değilseniz, İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız gereksizler. Hem ağırlar hem yakıtları yüksek hem de park sorunu çıkarır. Bir de bu araçları alacaksanız mümkün mertebe eski versiyonları almayın. Yani 800-900 bin TL bandında alacağınız araçlar sizi üzer. Bu araçlar çok dayanıklı araçlardır. Tabii onlar da bakımsız kalırsa yine başınıza iş açabilir.
Son düzenleyen: Moderatör: