fordark

Yetkin
Çok farklı şehirlerde yaşadım. Çoğunda sanki savaştaymışız gibi elektrik kesintileri olup durdu. Az önce yine elektrik kesildi. Tek isteğim, işten eve gelince kafa dağıtmak. Böyle bir durumda elektrik gitmemeli. Kafa dağıtmayı geçtim, teknolojik cihazlar ucuz değil. Hiçbiri değil. Hepsi bu kesintiler yüzünden bozulacak, bozulan da oldu. Şehir falan fark etmiyor illa gidiyor elektrik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok farklı şehirlerde yaşadım. Çoğunda sanki savaştaymışız gibi elektrik kesintileri olup durdu. Az önce yine elektrik kesildi. Tek isteğim, işten eve gelince kafa dağıtmak. Böyle bir durumda elektrik gitmemeli. Kafa dağıtmayı geçtim, teknolojik cihazlar ucuz değil. Hiçbiri değil. Hepsi bu kesintiler yüzünden bozulacak, bozulan da oldu. Şehir falan fark etmiyor illa gidiyor elektrik.

Trafolardan elektrik panolarına geçişten.

Bulunduğunuz bölgede elektrik kesintisi yapılacak diyerek tarafınıza haber vermeden aniden git gelli kesintiler yapıyorlarsa hasar gören kombi, beyaz eşya elektronik ürünlerinin masrafınının bir kısmını karşılıyorlar ama haber veriyorlarsa karşılamıyorlar. Genelde 1 saatte yapılacak bakımları taşeron firma mantığıyla çalıştıkları için 1 hafta da yapıyorlar. Belediye başkanı sözleşme yapıyor hatları düzeltin yer altına alın diyerek sonra seçim yapılıyor başkan değişiyor sözleşmeyi bozuyor ortalık karışıyor. Bu durumlardan hep halk zararlı çıkıyor.

Genelde elektrik hattı yer altında olan bölgedeyseniz kesinti yol üstü hatlara nazaran daha az oluyor ek olarak buna dağıtıcı firmanın işini ne kadar ciddiye aldığına göre de değişiyor. Örnek olarak ben uzun zamandır bir kesinti yaşamadım yaz ayları dahil. Bölgeme bakan firma EnerjiSA.

Yaşadığınız yere göre değişir. Bakım ya da sorun vardır.
Can sıkıntısından kesen olduğuna bahse girerim. Son 1 yılda bir seferlik 10-15 dakika aralıkla 5-10 kere elektrik kesildi.
Modemim 51 gündür açık, internet bağlantım 19 gündür var. İnternet çok daha sık gidiyor. Modemin 100 günü gördüğünü biliyorum. İnternet 50 günü görmedi galiba.

2025 yılındayız halen elektrikler kesiliyor. Buz gibi suda duş almak zorunda kaldım. Evin kombisi durmuş ısınmaya çalışıyorum. Bir an hipotermi geçireceğimi sandım.

Ya arkadaş tamam kesilsin kesilmesine de 6-12 ayda bir kesilsin. Kışta rutine bağlanmaz ki bu.

Evim ile çalıştığım yer arasında 2 KM mesafe var. Evde kesildi diye ofise geçtim. Arkadaş bir saat sonra orada da kesildi.