Evet dolu paketleri oldukça hoş.

Millet boş pakete binip laf atıyor at arabası diye. Icon-Previlege pakette alt takımın kalitesinin değiştini bilmiyor sonra Passat şöyle iyi böyle iyi diye geziyor. 10 yaşında 110 binde Passat'ım enjektor patlattı Istanbul yolunda. Az daha gitsem alev alır yangın çıkarmış dediydi usta.
Valla benim sevmediğim yan komşuda aynı model golf var servisten çıkmıyor onun. En son arabayı park yerinden çıkaramadı çekici çağırdı arıza yaptı.
Fanboyluktan başka bir şey değil bu iş.

Ne kadar ekmek o kadar köfte meselesi.

Dolapta bir tane hesap var. Ondan bundan ucuza aldığı şeyleri 2-3 katına tekrardan kendi ilanına koyuyor. Bir de utanmadan ilk sahibiyim, hiç kullanmadım falan yazıyor. Alırken de 50 kere mesaj atıyor fiyat indirmek için. Bir şey almak istiyorum, sıfırı pahalı geliyor diyorum ikinci elini alırım. Sırf bunlar yüzünden ikinci elini bile alamıyorum.

Zamanında (2007 olmalı.) Elite kasa Xbox 360 alırken Silver Edition kontrolcu almıştım. PC için receiverini kaybedince gecen yıl kasım gibi dolap üzerinde satışa çıkardım. 1000'e koydum, 780'e zar zor sattım.

Sonra alan arkadaş utanmadan 5750 (tam hatırlamıyorum 5000'de olabilir) koydu ve çiziksiz, kullanılmamış diye satmaya çalıştı. Kolun arka yuzunde kullanıma bağlı boya atması bile vardı.

İşte bu kadar ahlaksız bizim satıcımız.

Hem alıcı hem de satıcıyım bu gibilerden dolayı piyasayı takip edemez olduk, ortaları hiç yok 5600 bakıyosun 2. el 1-2 ilan dışında pat diye 5000-6000TL olmuş sıfırına bakıyosun 3600 adama soruyorum neden 5K diye adam bana aldığı fiyatın altına koyduğunu söylüyor ve daha kötüsü bunlar da satıyor satılmasa koyamazlar böyle.
Alıcısı var demek :D

Nasıl bir ülke, nasıl bir kültür burası arkadaşlar? Ofise ışık bakayım dedim ve bu ilanı gördüm:

1350 TL'ye satıyor.

Bakayım sıfırı kaç para dedim...

1279 TL, resmi mağazasında :)

Bir de diyor ki indirim yaparım :)

Eki Görüntüle 157786

Zahmet olacak paşam ya.

Ülkemizde ikinci el ticaret kültürü yok ve herkesin malı, bulunmaz Hint kumaşı maalesef.

İkinci el konusundaki diğer sıkıntıda eski bilgisayar parçalarının pahalılığı. 1500₺ gibi bir fiyata i7 4.nesil işlemci bulabiliyorsunuz ama sıfır olarak Ryzen 5 5500'ü ise 2500₺ gibi bir fiyata bulabiliyorsunuz. H81 anakart alayım dedim sağlamları neredeyse 1000₺. 2000₺ gibi bir fiyata sıfır AMD a serisi kartlar var. Ucuza iyi performans hayal.