Sahipsiz hayvanlar konusunda şunları söyleyeyim, köpekler özgün bir tür değil. Kurttan türüyorlar, insanlar 10-12 bin yıl önce evcilleştiriyor.
Hani diyorlar ya, hayvanların yaşam alanını işgal ettik; hayır o hayvanları zaten biz evcilleştirdik. Fark şu, bu hayvan evcilleştirme işi olağan ve doğru şekilde "Batı" ülkelerinde devam etti. Köpekler insanlarla evlerde yaşamaya adapte oldu, bizde ise Hindistan gibi sokaklarda insan parçalamaya adapte oldular.
Kediye sahip çıkılmasına ben laf etmedim ki, insanlar böyle mevzulara sahip çıkmazsa suça meyilli insanlar cesaret alır dedim zaten. Ben sokakların güvenliği için 2020'den beri mücadele veriyorum. Yaşadığım yerde dilekçeler, yazılar, imzalar topladım; gönderdim. Mevzu şu ki, bir insan katledilmiş. Bir baba, bir koca kaltedilmiş. Gencecik eşi ve bebeği öylece kaldı. Bu insanlar adalete muhtaçlar ve biz bu kadar ses çıkarabiliyorsak bunu bu insanlar için de yapmalıyız. Hayvanlara böyle ses çıkaranların samimiyetine ancak o zaman inanırım.
Çok net söylüyorum, bu hayvan mevzularında insanları enayi gibi görüp manipüle ediyorlar. Bir kere hayvan dernekleri bu işten çok büyük paralar kazanıyor. Mama bağışları, yok ameliyat bağışları, yok ilaç bağışları. Nerede bir hayvan dramı yaşansa hoop PawGuards gibi dolandırıcı örgütler "hayvan severler" adı altına toplanıp milleti linç ettiriyor, para akıtmaya başlıyor ve ülkeyi ayağa kaldırıyor. İnsanlar da sanıyor ki, biz hayvanları savunuyoruz