Mithras

Başarılı
1734348213276.webp

Görseldeki gibi coğu filme bu şekilde ulaşıp, Türkiye hesaplarıma girdiğimde kiralayamıyor veya izleyemiyorum.
Birçok anime Amazon'da ve Netflix'te varken linkten girmeme rağmen uygulama açılınca kayboluyorlar!
Bunları izlemenin korsan olmayan bir alternatif yolu var mı? VPN ve benzeri kullanan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@5729, VPN acip uygulamayi kullanmayi dene, anlarsin. Fransa'da dayim Turkiye hesabindan izleyebilmek icin ozel sunucu kiralayip OpenVPN kurdu, diger VPN'lerin cogu engelli oldugu icin. Premium Kaspersky VPN bile calismadi.

@5729, buyrun biraz daha bilgi:

"Bu durum, cihazınızın veya ağınızın Netflix'e bir VPN veya proxy hizmeti üzerinden bağlandığı anlamına gelir. VPN'ler, internet konumunuzu değiştirebilir veya gizleyebilir. Bu da sorunlara neden olabilir. İzlemeye devam etmek için aktif olan tüm VPN'leri kapatın."

"VPN'ler (sanal özel ağlar), cihazınızın veya ağınızın gerçek konumunuz dışında bir yerden Netflix'e bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlayabilir. Netflix'i VPN kullanarak izlediğinizde size sadece Squid Game veya Stranger Things gibi dünya genelindeki haklarına sahip olduğumuz dizileri ve filmleri gösteririz."

Yani Netflix, her icerik icin her ulkede yayin haklarina sahip degil. Sen parasini versen de aldigin hizmete o icerik zaten dahil degil, o icerige para odemiyorsun. Bu bakkaldan kola alip parasini verdim, cipsi ucretsiz istiyorum demek gibi bir sey. Senin satin aldigin Netflix'e cips dahil degil, ABD'de o olay.

Kisaca: Netflix'te VPN kullanmak yasak olmasa bile VPN'yle konumunu farkli gostermen anlasma kurallarini ihlal ediyor ve VPN acsan bile baska konumlardaki iceriklere erisim saglayamiyorsun. Saglayabilecegin zamanlarda da engelliyorlar.

Simdi denedim, Kaspersky acip ABD'ye baglandim ve gordugum iceriklerde bir degisiklik olmadi. Hala Turkiye/global icerikler gormeye devam ettim. Bunu bir sekilde asmanin yolunu bulmak da korsan kullanmaktan farksiz.

@5729, buyurun biraz daha bilgi:

"Bu durum, cihazınızın veya ağınızın Netflix'e bir VPN veya proxy hizmeti üzerinden bağlandığı anlamına gelir. VPN'ler, internet konumunuzu değiştirebilir veya gizleyebilir. Bu da sorunlara neden olabilir? İzlemeye devam etmek için aktif olan tüm VPN'leri kapatın."

"VPN'ler (sanal özel ağlar), cihazınızın veya ağınızın gerçek konumunuz dışında bir yerden Netflix'e bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlayabilir. Netflix'i VPN kullanarak izlediğinizde size sadece Squid Game veya Stranger Things gibi dünya genelindeki haklarına sahip olduğumuz dizileri ve filmleri gösteririz."

Yani Netflix, her icerik icin her ulkede yayin haklarina sahip degil. Sen parasini versen de aldığın hizmete o icerik zaten dahil degil, o icerige para odemiyorsun. Bu bakkaldan kola alip parasini verdim, cipsi ücretsiz istiyorum demek gibi bir şey. Senin satin aldığın Netflix'e cips dahil degil, ABD'de o olay.

Kisaca: Netflix'te VPN kullanmak yasak olmasa bile VPN'yle konumunu farkli gostermen anlasma kurallarini ihlal ediyor ve VPN acsan bile baska konumlardaki iceriklere erisim saglayamiyorsun. Saglayabilecegin zamanlarda da engelliyorlar.

Simdi denedim, Kaspersky acip ABD'ye baglandim ve gordugum iceriklerde bir degisiklik olmadi. Hala Turkiye/global icerikler gormeye devam ettim. Bunu bir sekilde asmanin yolunu bulmak da korsan kullanmaktan farksiz.

Buradaki korsan kullanım kimden alınıyor onu anlamadım ben? Netflix'den alınmıyor çünkü Netflix tüm haklara sahip zaten. Yani Netflix Matrix'in lisasınsı alıyor ama niyeyse Türkiye'ye erişime açmıyor öyle mi? Sanki ülkelerin yasaları ve izinleri ile alakalıymış gibi. Netflix'e giren çıkan yok ki? Anlaşmayı da okumadım dürüst olmak gerekirse maddelerinde VPN kullanmak yasaktır gibi bir madde var mı bilmiyorum.

Ne alaka hocam Allah aşkına. Her şeyi korsana bağlar oldunuz. Parasını netflix'e ödemiyor muyuz?
Yani istediğiniz kadar gönderime "beğenmiyorum" ifadesini bırakabilirsiniz fakat bu gerçeği değiştirmiyor. Her içeriğin her ülkede lisans sahibi farklıdır. Ayrıca ben arkadaşa zaten böyle uğraşmak yerine malum sayfalardan izleyiver dedim. Yani şöyle düşün Türkiye'de yabancı liglerin yayın haklarını veren platformlar var, bunlar döviz bazında ucuz oluyor. Almanya'daki arkadaş kendi ülkesindeki yayın haklarına para vermek yerine bizdeki yayıncının paketini alıp daha ucuza halledebilir.