@5729, buyurun biraz daha bilgi:
"Bu durum, cihazınızın veya ağınızın Netflix'e bir VPN veya proxy hizmeti üzerinden bağlandığı anlamına gelir. VPN'ler, internet konumunuzu değiştirebilir veya gizleyebilir. Bu da sorunlara neden olabilir? İzlemeye devam etmek için aktif olan tüm VPN'leri kapatın."
"VPN'ler (sanal özel ağlar), cihazınızın veya ağınızın gerçek konumunuz dışında bir yerden Netflix'e bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlayabilir. Netflix'i VPN kullanarak izlediğinizde size sadece Squid Game veya Stranger Things gibi
dünya genelindeki haklarına sahip olduğumuz dizileri ve filmleri gösteririz."
Yani Netflix, her icerik icin her ulkede yayin haklarina sahip degil. Sen parasini versen de aldığın hizmete o icerik zaten dahil degil, o icerige para odemiyorsun. Bu bakkaldan kola alip parasini verdim, cipsi ücretsiz istiyorum demek gibi bir şey. Senin satin aldığın Netflix'e cips dahil degil, ABD'de o olay.
Kisaca: Netflix'te VPN kullanmak yasak olmasa bile VPN'yle konumunu farkli gostermen anlasma kurallarini ihlal ediyor ve VPN acsan bile baska konumlardaki iceriklere erisim saglayamiyorsun. Saglayabilecegin zamanlarda da engelliyorlar.
Simdi denedim, Kaspersky acip ABD'ye baglandim ve gordugum iceriklerde bir degisiklik olmadi. Hala Turkiye/global icerikler gormeye devam ettim. Bunu bir sekilde asmanin yolunu bulmak da korsan kullanmaktan farksiz.