seeraddar

Yetkin
Şarkılar kızları nasıl yatağa attığını anlatıyor, şarkı dışında sanat adına bir şey yapılmıyor. Şehrimde bir tane tiyatro yok, sanat adına tek bir şey yok. Yurt dışına çıkamazsam boş yaşar, boş ölürüm herhâlde. Ülke nasıl her alanda bu kadar geri kalmış, anlamıyorum. Arkadaşlarla çıkıp bunu yapalım diyebileceğimiz hiçbir şey yok. Dış dünyaya tamamen kapalı bir ülke olmuşuz.

Bir kaç şehir hariç, diğer şehirler neredeyse 45 yaş üstü AKP'li bireylerden oluşuyor. Ayrıca ülkede tiyatro, konser yapıldığında ekonomiden dolayı çoğu kişi gidemiyor. Bir ülkenin adı kendi vatandaşları arasında "Sirkiye" "Hintkiye" diye konuşuluyor ise gayet normal.

Vergi :hehehe:

İki kelime ile özetlenir: toplumsal çöküş.

Demokratik kurumlara olan güven azaldı, hukukun üstünlüğü gibi bir şey zaten kalmadı, yolsuzluk en üst düzeyde. Siyasal İslam sebebi ile kurumlarının tarafsızlığı kalmadı. Yüksek enflasyon ile birlikte işsizlik arttı ve alım gücü düştü. Ona keza gelir adaletsizliği arttı ve orta direk denilen kesim yok oldu, artık sadece fakir ve zengin var.

Ülkenin yol geçen hanı olmasından sonra sosyal ve kültürel olarak da çürüdük, eminim buradaki kimse mahalledeki insanları tanımıyordur bile. Ahlaki değerler vasat düzeye geldi, bugün en Müslüman'ım diyen kişiler bile çoluk çocuğa göz dikiyor. Kısaca birilerinin bireysel çıkarları toplumun ve halkın önüne geçti.

Eğitim zaten yok denecek seviyeye geldi. Örneğin, hangimiz okuldan yeterli seviyede İngilizce öğrenerek mezun olduk? Sözde 8 yıl eğitimi veriliyor. Okullardaki öğretmenlerin geneli torpilli ve liyakatsiz olduğu için öğretmenler de ne anlatacağını bilmiyor, çünkü cahil. Üniversitelere gerekli yardımlar ve yatırımlar yapılmadı, onun yerine diyanete yapıldı. Bugün uzaya Türksat uydusu yollayınca geliştiğimizi sanıyor bazı kesimler.

Kentleşme zaten yok. Mesela gidip Malatya'nın yeni düzenine bakın, liyakatsiz insanların ve torpillerin sonuçlarını görün ya da İstanbul'un kendi kaderini bekleyişini izleyin. Kentleşme olmadığı gibi olabilecek doğal afetlere karşı hazırlık yok, koca ülke 10-15 tane yangın uçağı alamıyor, fazlasıyla komik. İstanbul'da mesela deprem olunca adım atacak yer olmayacak.

Hep söylemişimdir, imkanı olanlar dünyaya bir kez geldiğini hatırlayıp farklı ülkelere göç etmeye çalışsın.

Şu an sanattan daha önemli meseleler var. Sanat sonraki iş. Şehrine tiyatro olsa kaç yazar? Sadece sen gideceksin.

Ayrıca her şeye rağmen Türkiye'de sanat VAR.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an sanattan daha önemli meseleler var. Sanat sonraki iş. Şehrine tiyatro olsa kaç yazar? Sadece sen gideceksin.

Ayrıca her şeye rağmen Türkiye'de sanat VAR.

Olsaydı iyi olurdu, sıkılıyoruz. Arkadaşlarla deneyimlerdik, nasıl bir şeymiş. Bir de neden sadece ben gidecekmişim?