Savaş çıkaranlar birileri ölsün, birileri öldürsün, birileri engelli bıraksın, birileri engelli kalsın diye çıkarıyorlar. Peki çıkaranlar ne yapıyor? Yani muhteşem evinde güzel kadınlarla eğleniyordur muhtemelen. O yüzden kaçabilirsem kaçarım, değilse yapacak bir şey yok.

Başınızdaki yöneticiye göre mi vatan seçiyorsunuz.
Evet
Emin ol gittiğin ülkede sana suriler gibi bakacaklar. Sefil ve rezil mülteci hayatında sana kolaylıklar.
Bu ülkede ne gibi bakıyorlar 😂
Ben ölene kadar Türk bayrağı altında savaşırım.
Bol şans.

Hiç mi vatan severlik duygusu yok sizde?
Yok.

Muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcut olabilir ama şu konjonktürde Suriyeliler için savaşmak zorunda da değilim.

Tüm varlıklarımı satardım ve savaşın bitmesini beklerdim. Yakınlarımın da kaçmasını isterdim. Riske gerek yok.

Şu an burada ne yazsak boş. Savaşırim diyenleri savaş çıkınca göreceğiz ancak bende kalıp savaşırdım sonuna kadar. Kaçarım diyenlerin kaçacak yeri de yok ki kim alır herkes bizim gibi enayi değil.
Işte Atatürk' ün bir sözü var, vatandaş kanıyla alınan kan vatandaş kanıyla sulanmadıkça bırakılamaz diye. Mesela ben büyük büyük dedelerimin orta asyadan köyümüze nasil geldiğini biliyorum. Gelirken savaştılar, gelmelerinin nedeni ise çin tehdidiydi işte, bildiğiniz hikaye, yozlaşma, çin prenseslerinin entrika çıkarmaları vesaire. Gelmeselerdi belki bende Doğu Türkistanda zulüm görenlerden biri olacaktım, gelirken çok çile çekmişlerdir ama. Savaş, açlık, kıtlık. Onların bu zorluklarla kazandığı toprağı en ufak savaşta bırakıp nasıl kaçarım.

Işte Atatürk'ün bir sözü var, vatandaş kanıyla alınan kan vatandaş kanıyla sulanmadıkça bırakılamaz diye. Mesela ben büyük büyük dedelerimin Orta Asya'dan köyümüze nasıl geldiğini biliyorum. Gelirken savaştılar, gelmelerinin nedeni ise Çin tehdidiydi işte, bildiğiniz hikaye, yozlaşma, Çin prenseslerinin entrika çıkarmaları vesaire. Gelmeselerdi belki bende Doğu Türkistan da zulüm görenlerden biri olacaktım, gelirken çok çile çekmişlerdir ama. Savaş, açlık, kıtlık. Onların bu zorluklarla kazandığı toprağı en ufak savaşta bırakıp nasıl kaçarım?

Yahudi mantığıda yapılabilir. Daha kolay olur ancak uzun sürer.