Ümitsiz durumlar yoktur ümitsiz insanlar vardır, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim

Bütün ümidim gençliktedir.

Bunlar Atatürk'ün sözü. Örnek almamız gerekmiyor mu?

Tamam gidebilirsiniz yurt dışına. Bu ülkeyi bataklıktan kurtaracak nesil gençliktir.
Gençlerin 50'lik emekli dayılardan farkı yok ne gençliği?

Onu bana değil oy verenlere anlat. 20 senede yine aynı kafa ile oy verirlerse artık ümit yok demektir.
Ya sanki hiçbir ülke zor ve kötü zaman geçirmedi. Tamam, şu an hükümet her şeyi batırmış olabilir, ama aklı başında ve düzgün bir kuşak ve iktidar ile her şey düzeltilir. Lafa gelince Atatürkçüyüm, ‘Atam’ da dersiniz, ama Atatürk’ün ilkelerini gram bilmezsiniz, gram da uygulamazsınız. Avrupa’ya ister gidin ister gitmeyin, benim tuzum kuru, şükür. Ama iktidarı ben her yerde eleştiririm, gidenine de saygı duyarım. Ama Avrupa’ya gidip de ‘Atam’ da ‘Atam’ vs. gibi tavırlardaki insanlara tilt oluyorum.

Gençlerin 50'lik emekli dayılardan farkı yok ne gençliği?
Bu bilgiyi nereden aldınız? Aklı başına gençlerin sayısı yüksek. Ülke artık yavaş yavaş uyanıyor anlayın şunu.

Ben kurtaracağım peki ne için? gençliğim bittikten sonra ne anlamı kalır? unutmayın devletler gelir devletler gider, önemli olan insan refahıdır.
Senin benim gençliğim bu vatandan önemli değil dostum. Şehitlerimizi düşün genç yaşta ölenleri onlar genç değilmiydi? Atatürk ve Silah arkadaşları gençliklerini vatan uğruna feda ettiler.

Atatürk vatanı bu haliyle emanet etmedi ama o vatanı kurtarırken bu durumdan daha kötü bir vazitteydik.

Atatürk ülkeyi gençlere emanet etti diye o ülke gençlere emanet olmuyor. Ülke elden gitti. Kaç tane genç vatan sever & olarak? Ülkenin gençlerini görmüyor musun? Ülkemizde yerli mal yok. İnsanlar delirdi kafayı yedi. Yönetim desen ülkeyi bitirdi. Ben niye bu ülke de yaşayayım? Müslüman'ım ve ibadetlerime dikkat ediyorum. İnan bana sözde en Müslüman ülke Türkiye. Ama ben dinimi Almanya'da daha rahat ve düzgün yaşayabilirim. Çocuklarımın Türkiye'de yaşayıp Türk kültürünü öğrenmesinden ziyade yurt dışı kültürüne alışıp atalarımızı öğretmek, dinimizi Türkiye'de yaşamasından ziyade Almanya'da yaşaması daha huzurlu oluyor. Çocuğumu geçtim kendim içinde her halükarda her yer bu ülkeden daha iyidir. Yurt dışında ki insanlar Atatürk'ü yüceltirken Türkler atamın arkasından sövüyor. Bu pisliklerin içinde neden yaşayım ki?

Bu bilgiyi nereden aldınız? Aklı başına gençlerin sayısı yüksek. Ülke artık yavaş yavaş uyanıyor anlayın şunu.

Senin benim gençliğim bu vatandan önemli değil dostum. Şehitlerimizi düşün genç yaşta ölenleri onlar genç değilmiydi? Atatürk ve Silah arkadaşları gençliklerini vatan uğruna feda ettiler.
Arkadaş %52 kısım AKP'ye oy vermiş ne uyanıyor? Sen uyan ilk önce kandırma kendini.

Ama az önce Avrupa'da olan bir olaydan dolayı Avrupalılara medeniyetsiz diyen arkadaş Avrupa'da yaşanan olayları chatgpt'den alıp atıp bunu argüman olarak sunmuştu. O zaman bizim de mi medeniyetimiz yok ya, bir haftalık olaylar çünkü. :(

Atatürk ülkeyi gençlere emanet etti diye o ülke gençlere emanet olmuyor. Ülke elden gitti. Kaç tane genç vatan sever & olarak? Ülkenin gençlerini görmüyor musun? Ülkemizde yerli mal yok. İnsanlar delirdi kafayı yedi. Yönetim desen ülkeyi bitirdi. Ben niye bu ülke de yaşayayım? Müslüman'ım ve ibadetlerime dikkat ediyorum. İnan bana sözde en Müslüman ülke Türkiye. Ama ben dinimi Almanya'da daha rahat ve düzgün yaşayabilirim. Çocuklarımın Türkiye'de yaşayıp Türk kültürünü öğrenmesinden ziyade yurt dışı kültürüne alışıp atalarımızı öğretmek, dinimizi Türkiye'de yaşamasından ziyade Almanya'da yaşaması daha huzurlu oluyor. Çocuğumu geçtim kendim içinde her halükarda her yer bu ülkeden daha iyidir. Yurt dışında ki insanlar Atatürk'ü yüceltirken Türkler atamın arkasından sövüyor. Bu pisliklerin içinde neden yaşayım ki?

Arkadaş %52 kısım AKP'ye oy vermiş ne uyanıyor? Sen uyan ilk önce kandırma kendini.
%52 dediğin oy kim bilir kaçı mülteci kaçı 50 yaş üstü. Gençlerin çoğu oy kullanamadı. AKP'li olup aklı başında gençler de var. Benim de senin kadar aklım var bu pislik içinde yaşamak bende istemiyorum konforlu bir hayat ben de istiyorum. Sizi tutan yok gidebilirsiniz. Olayı bir de dine bağlamışsın. En sözde Müslüman ülke Türkiye olduğunu her aklı başında Türk Vatandaşı biliyor zaten.

"Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir."

Vatanın her tarafı işgal altındayken, telgraflar İtilaf devletleri tarafından denetleniyorken, Ali Galip gibileri hain çıkarken bile; bir avuç Türk dünyaya meydan okuyarak bağımsızlığımızı kazanmıştır.

Halkın zihniyetini bahane ediyorsunuz, o zamanlar herkes Milli Mücadele yanlısıydı sanki. Emin olun o zaman da halk gerici zihniyetle İstanbul Hükümeti'ne güveniyordu.

Her neyse, sizin kararlarınıza hiçbirimiz karışamayız. Sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim.

%52 dediğin oy kim bilir kaçı mülteci kaçı 50 yaş üstü. Gençlerin çoğu oy kullanamadı. AKP'li olup aklı başında gençler de var. Benim de senin kadar aklım var bu pislik içinde yaşamak bende istemiyorum konforlu bir hayat ben de istiyorum. Sizi tutan yok gidebilirsiniz. Olayı bir de dine bağlamışsın. En sözde Müslüman ülke Türkiye olduğunu her aklı başında Türk Vatandaşı biliyor zaten.
Dediğim ile yazdığının hiç bir alakası yok.