PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. X'te ve Instagram vb. platformlarda gördüm; Steam Türkiye'de temsilcilik açması gerekiyormuş, açmaz ise kapatılırmış falan... Peki eğer açarsa ki bence açacaktır, inşallah bu soruyu merak ediyorum: Steam Türkiye'de temsilcilik açarsa TL para birimi bölgesine geri döner mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam de toplasan 500 kişi çalışmıyordur sence adamlar senin ülkene özel temsilcilik açar mı Allah aşkına? Steam Türkiye piyasasını önemsese dolara geçmezdi. Bu işin sonu maalesef erişim engeli veya Türkiye pazarında çekilme olacak.

Açarsa troy kart falan da satın alımlarda geçmek zorunda olur büyük ihtimalle çünkü resmi olarak ülkede hizmet veriyorsa troy desteklemek zorunda. Bu ulke adina iyi bir sey. Zorla troy alan binlerce insan var ben dahil :D

Ayrıca şirket açmak gibi bir şey değil temsilcilik. O kadar zor bir şey olduğunu sanmıyorum. Steam oyun satın alım ve oynama sıralamalarda ilk 5 içinde olan bir ülke için temsilcilik açarlar diye düşünüyorum ama bilemeyiz yani her sey olabilir.

TL'nin geri gelme ihtimali yok. Bu oyun geliştiricileri ve lokal fiyatlandırmayı suistmal edenler yüzünden ve en önemlisi batan bir ekonomiden dolayı oldu. Burada temsilcilik açma veya açmama bunu değiştirmez.

Steam de toplasan 500 kişi çalışmıyordur sence adamlar senin ülkene özel temsilcilik açar mı Allah aşkına? Steam Türkiye piyasasını önemsese dolara geçmezdi. Bu işin sonu maalesef erişim engeli veya Türkiye pazarında çekilme olacak.
Aynı fikirdeyim. Maalesef muhtemelen olacak şey bu.

Valve böyle bir şeyi kabul etmez. Kendim Linux kullanıcısıyım ve Valve'ı ne kadar "iyi" adamlar olarak görsem de günün sonunda Valve ABD menşeli private bir kapitalist şirket. Elin orta doğu ülkesinde belli başlı kişilere rant kopartmak için uğraşmazlar. Apple gibi mal değiller.

Valve'ın Linux üzerinde çalıştırdığı elemanlar bile kontratlı çalışan. Valve'a bile dahil değiller.