Gerekçeler;

Çocukların zararlı içeriklere maruz kalması.
Suça özendirici içeriklerin yayılması.
Müstehcen içeriklere erişimin engellenmesi.
Nedense artık inandırıcı gelmiyor. Kaç senedir neden kapatmadılar? Discord kapanınca bir şeyler düzeldi mi? Hayır aksine faydalananlara zararı oldu.

Bir şeyleri düzeltmenin ilk yolu eğitimden geçiyor. Sansür ve yasaktan değil. Bir platformda suç işleyen veya uygunsuz davranan kitle, aynı şeye diğer platformlardan devam eder.

TikTok ilk çıktığı zamanlarda bende yasaklansın fikrindeydim. Ama bu saatten sonra yasaklanmasının bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Nedense artık inandırıcı gelmiyor. Kaç senedir neden kapatmadılar? Discord kapanınca bir şeyler düzeldi mi? Hayır aksine faydalananlara zararı oldu.

Bir şeyleri düzeltmenin ilk yolu eğitimden geçiyor. Sansür ve yasaktan değil.

TikTok ilk çıktığı zamanlarda bende yasaklansın fikrindeydim. Ama bu saatten sonra yasaklanmasının bir faydası olacağını düşünmüyorum.
Discord'un kapanmasının devletin keyfine kapatmasından değil de, Discord'un devlete suçluların verisini vermemesi olduğunu ne zaman halk olarak anlayıp destekleriz, tahmini?

Ve canlı yayınlarda şu şu şeyleri atında ora mı atayım falan gösterenler var çok var hatta görenler olmuştur elbette ondan dolayı bunları öyle temizlerler kapatarak.

Fark var, Discord ile aynı muhabbet değil. Hem Discord'un kapanması da haklı. Sen şu an bir vatandaş gözüyle bakıyorsun olaya, bir devlet olarak bak bakalım. Devlet olarak Discord'dan veri istiyorsun ve Discord yok, kardeşim sana suçluların verisini veremem diyor. Kapatmayıp ne yapacaklar? Ayrıca TikTok ve Discord aynı da değil. TikTok da pis işlerinden, pis yayınlarından para kazanıyorlar. En azından ergen tayfa etkilenmez ve a*tal bir işe yaramayanlar dans edip para kazanamaz. Niye savundun bu kadar, anlamadım, kullanmıyorsan tabi.
Regülasyon getirmek farklı, yasaklamak tamamen farklı. Regülasyon getirir ve ültimatom verirsin. Dediğini yapmazsa kısıtlarsın. Kimse devlet suçluları yakalamasın demiyor; suçlular yüzünden neden normal vatandaş problem çeksin? Hukukun temel prensibi bile suçluyu cezalandırmaktan önce masumun hakkını korumaktan geçiyor. Ayrıca bir düşünceye karşı argümanla cevap vermek, o uygulamayı kullandığım anlamına gelmiyor.

Discord'un kapanmasının devletin keyfine kapatmasından değil de, Discord'un devlete suçluların verisini vermemesi olduğunu ne zaman halk olarak anlayıp destekleriz, tahmini?
Sen çok yanlış gelmişsin. O suçluların verileri çoktan verildiğini Discord duyurmuştu.

Aynı senenin sonunda da Discord bir veri raporu paylaştı. Veri raporunda Türkiye'nin tüm kullanıcı verilerine istediği zaman ulaşmak istediğini ancak Discord'un bunu reddettiği de yazıyordu.

Hem evden çıkmayan suçluya mahkeme ev hapsi vermişti, unuttun mu?

Regülasyon getirmek farklı, yasaklamak tamamen farklı. Regülasyon getirir ve ültimatom verirsin. Dediğini yapmazsa kısıtlarsın. Kimse devlet suçluları yakalamasın demiyor; suçlular yüzünden neden normal vatandaş problem çeksin? Hukukun temel prensibi bile suçluyu cezalandırmaktan önce masumun hakkını korumaktan geçiyor. Ayrıca bir düşünceye karşı argümanla cevap vermek, o uygulamayı kullandığım anlamına gelmiyor.

Ama neden yakalanmıyorlar içeride çok insan var bunlar gibi?

Böyle bir sistem yaparım; mesela yakalarsın, telefonlarına bir engel getirirsin, girseler bile uygulama açılmasın ve e-Devlet girişli olması gerçekten çok güzel olur. Steam'e geleceğine buna gelmesi çok iyi olur.

Yakalanmadığını nereden biliyorsunuz, her yapılan operasyon ve tutuklamayı kamuoyuna mı veriyorlar? Daha geçen bir tanesi canlı yayında tutukladılar.

Onu gördüm, ben nasıl firar ettiyse.

Böyle bir sistem yaparım mesela yakalarsın telefonlarına bir engel getirirsin girseler bile uygulama açılmasın ve e-Devlet girişli olması gerçektende çok güzel olur Steam'e geleceğine buna gelmesi çok iyi olur.

Onu gördüm ben nasıl firar ettiyse.

Cezalar caydırıcı değil hocam, caydırıcı ceza olmadığı sürece böyle insanlar çoğalmaya devam eder. 64 yıl hapis istemi ile yargılanan bir kadının ne işi var dışarıda? Cevap basit hocam, dışarı salıyorlar.

@Hasan Merkit Evet, istedikleri zaman ulaşmaları doğru karar bunu reddettilerse kapanması yine doğru karar. Discord veri falan vermiyor.

@Superuser do Regülasyon ve ültimatom, karşısında resmî bir muhatap ve şirket temsilciliği varsa işe yarar. Türkiye, Discord’a defalarca uyarı gönderdi ve yasal süreçleri işletti. Ancak Discord, Türkiye’de yasal bir temsilci bulundurmayı reddettiği ve mahkeme kararlarını doğrudan görmezden geldiği için ‘kısıtlama’ veya ‘para cezası’ gibi ara formlerin hiçbir yaptırımı olmadı. Çocuk istismarı, şantaj ve terör örgütlerinin veri gizlediği bir ortamda devlet, şirketin keyfini bekleyip ‘ültimatom süresinin’ dolmasını izleyemez. Karşısında hukuku tanımayan bir yapı varsa, vatandaşını korumak için elindeki en sert gücü erişim engelini kullanırsın. Dünyanın her yerinde egemen devletler böyle yapar.

Yakalanmadığını nereden biliyorsunuz, her yapılan operasyon ve tutuklamayı kamuoyuna mı veriyorlar? Daha geçen bir tanesi canlı yayında tutukladılar.

64 yil 6 ay hapis cezasıyla aranan kadının TikTok'ta yayında olduğu için mi yakalandığını sandın? Biri yerini vermiştir onun :)