Türkiye'deki Müslümanlık oranı ne kadardır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Toby Fox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    türkiye

Türkiye'deki müslümanlık oranı ne kadardır?

• %50'den düşük

Oy: 18 14,4%
  • %50 ile %55 arası

Oy: 5 4,0%
  • %55 ile %60 arası

Oy: 6 4,8%
  • %60 ile %65 arası

Oy: 11 8,8%
  • %65 ile %70 arası

Oy: 6 4,8%
  • %70 ile %75 arası

Oy: 16 12,8%
  • %75 ile %80 arası

Oy: 12 9,6%
  • %80 ile %85 arası

Oy: 16 12,8%
  • %85 ile %90 arası

Oy: 25 20,0%
  • %90 ile %95 arası

Oy: 7 5,6%
  • %95 ile %100 arası

Oy: 3 2,4%

• Oy verenlerin toplamı
    125

İslam dinin peygamberi Hz Muhammed'in kendi ağzıyla söylediği bir sözü vardır. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim. Bir Müslüman tüm ibadetleri kusursuz yapmıyorsa ya da hiç yapmıyorsa bile müslümansa cennete gider. İbadetleri tamamlamadığı ya da yapmadığı için cezasını çeker orası ayrı. Ama farklı bir dine inanan ya da Allah'a inanmayan birinden farkı Müslüman olması ve Müslüman olduğu için cennete gitmesidir. Kimse burada gelip herhangi birine sen şu ibadeti yapmıyorsun cennete gidemeyeceksin diyemez. Böyle derse Allah'a şirk koşmuş ve en büyük günahlardan birini işlemiş olur. Doğru İslam'ın tanrısı İslam dinine mensup olanlara sonsuz bir cennet vadediyor. Ama ben hiçbir yerde Allah'ın herhangi bir sebepten dolayı ibadet etmeyenleri sonsuz cehenneme göndereceğini duymadım. Bildiğim kadarıyla Hz Muhammed'in böyle bir sözü ya da kuranı kerimde geçen böyle bir ayet yok. Yanlışım varsa kaynak gösterip aksini ispatlayın.

Günahkarlık ile dinden çıkmak farklı şeyler. Kişi günahkar bir Müslüman olabilir. Fakat tabii ki %80 üstü oranlar inandırıcı gelmiyor.
Günahkarlıkla inanmamayı karıştırmıyorum. Siz karıştırıyorsunuz. Önceki sayfada cevabını verdim. Onu okuyunuz. Ekstra olarak birkaç şey daha söylemek istiyorum. Bir insan ancak imanın şartlarını yerine getiriyorsa Müslüman olabilir. Dil ile inandığını söylemek yeterli değildir. Gerçekten inanmak gerekir. Gerçekten iman etmenin ise göstergelerinden birisidir namaz. Önceki sayfada verdiğim cevabı da okuyunuz lütfen.

Bir Müslüman tüm ibadetleri kusursuz yapmıyorsa ya da hiç yapmıyorsa bile müslümansa cennete gider.
Müslüman olmanın göstergelerinden birisi namazdır zaten. Birbirini destekleyen şeyler bunlar. Birisi olmadan diğeri de olmaz.
Namaz dinin direğidir diye söylenmiş sözler de var.

İbadet etmeyenleri sonsuz cehenneme göndereceğini duymadım.
Ancak inanmayanlar ibadet etmez. Birisi kesinlikle İslam'ın tanrısına inanıyorsa ve yine de ibadet etmiyorsa o halde cehennemde yani ahirette çekeceği azabı bilmiyor demektir. Bu da imanın şartlarından biridir. Ahirete inanmak. Ahiret cehennemi de kapsar ve doğal olarak bilmediği şeye iman edememiş olur. Kişi imanın 6 şartından birisini bile yerine getirmezse Müslüman değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru söze ne hacet. Ülkemizde "Müslüman'ım" diyerek Deist olan çok fazla kişi var.

Kurduğun neden sonuç ilişkisi hatalı ve önyargılara dayalı. İmanın şartlarını yerine getiren ve İslam'ın şartlarını kabul eden ve şeriatı tamamıyla kabul eden kişi namaz kılmadığı için dinden çıkmaz. Günahkâr Müslüman olur. Bir kişinin, kesimin tekfirinde bize söz düşmez.

Kurduğun neden sonuç ilişkisi hatalı ve önyargılara dayalı.
Hatalı değil.
İslam'ın şartlarını kabul eden
İslamın şartları kabul edilmek için değil, uygulanmak içindir.

Günahkâr Müslüman olur.
Kendini kandıran müslüman da diyebiliriz. "Dil ile söylediğine %100 bir teslimiyetle inanmayan."

Önceki sayfada yazdığım şeyi kopyalayıp yapıştırıyorum. Belliki okumamışsınız veya anlamamışsınız.

Diyelim ki Mr. Beast’in herhangi bir videosuna konuk oldunuz. Size, “Bir gün boyunca 5 farklı zaman diliminde, 10'ar dakikalığına namazdaki gibi hareketler yapacaksınız. Hatta bazı vakitlerde uygun olmazsanız, bunu başka bir zaman telafi edebilirsiniz. Bunun karşılığında size milyon dolar vereceğim,” dese, aklı başında bir insan olarak bunu aksatır mısınız? Eğer “Bu çok zor, yapamam,” diyorsanız kusura bakmayın, ama ben bir non-teist olarak asıl saçmalığın bu olduğunu düşünüyorum. Mr. Beast’in ödülü vereceğine kesin olarak inanan bir insan, bu basit görevi yerine getirir.

Ben ikna oldum.
İslamın şartları kabul edilmek için değil, uygulanmak içindir.
Kişi şehadet getirmiş ise ve diğer temel ibadetlerin İslam'da olduğunu kabul ediyorsa Müslümandır. Uygulanmaması takdirinde günahkâr olur.
da kendini kandıran müslüman da diyebiliriz
Bilmiyorum fakat sende üstten bakmacı bir tavır gördüm. Birini tekfir etme hakkına sahip değilsin yahut kesimi. Kimse kimsenin imanından emin değildir, olamaz.

İnsanlar olayın ciddiyetinin farkında değil ki? İbadetlerin cennete girmede nasıl bir rol oynadığını da anlamış değiller. "Benim kalbim temiz" kafasındalar çoğu. Yani bence de ibadet etmeleri daha mantıklı ama sırf ibadet etmiyor diye adamı inanmamak ya da şüphe duymakla itham etmek bana mantıklı gelmiyor. Ben müslümanken cuma namazına bile gitmez istemezdim. Ama tanrıya ciddi anlamda bağlıydım ve zamanı geldiğinde ciddi dualar ediyordum. Ama asla ibadet etmedim. Dinden çıkışım ise ayrı bir konu tabii.

İslam'da dinden çıkmak namaz kılmamakla gerçekleşmez. Bir insan İslam inancındayım deyip namaz kılmayabilir, bu onu günahkar yapar. Namaz kılmamanın dinden çıkardığını yazan bir fıkıh kitabı paylaşır mısın?

Kişi şehadet getirmiş ise ve diğer temel ibadetlerin İslam'da olduğunu kabul ediyorsa Müslümandır. Uygulanmaması takdirinde günahkâr olur.
İmanı olan insan namazını kılar.

Ayrıca;

“Kâfirlerle aramızı ayıran fark, kılmayı taahhüt ettiğimiz namazdır. Kim namazı terk ederse, kâfir olur.”
(Nesâî, Salât, 8)
"Onlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular şöyle cevap verirler: 'Biz namaz kılanlardan değildik.'"
(el-Müddessir, 74/40-43).
"Bilerek namazı terkeden kimseden Allah ve Resulunün zimmeti kalkar."
(Ahmed b. Hanbel, IV, 238, VI, 461).
"Kim, önemsemeyerek üç cuma namazını terkederse, Allah Teâlâ onun kalbine mühür vurur."
(Nesâî, Cumâ, 2; Tirmizî, Cuma 7; Ibn Mâce, Ikâme, 93).

MALİKİ VE ŞAFİİLERE GÖRE: Namazı terk eden bir kimse ya tembelliğinden, ya inkar ettiğinden veya hafife aldığından dolayı terk eder. Namazı, farziyetini inkar ederek ve hafife alarak terk eden bir kimse kafir olur.
HANBELİLERE GÖRE: Namaz kılmayan kafirdir. Ve bundan dolayı öldürülür.
Kaynakça: Dört mezhebe göre namazı terketmenin hükmü nedir?

Bilmiyorum fakat sende üstten bakmacı bir tavır gördüm.
Evet, din konusunda öyleyim.
Birini tekfir etme hakkına sahip değilsin
Ben ikna oldum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…