Diyelim ki mr. Beast'in herhangi bir videosuna konuk oldunuz. Size, “bir gün boyunca 5 farklı zaman diliminde, 10'ar dakikalığına namazdaki gibi hareketler yapacaksınız. Hatta bazı vakitlerde uygun olmazsanız, bunu başka bir zaman telafi edebilirsiniz. Bunun karşılığında size milyon dolar vereceğim,” dese, aklı başında bir insan olarak bunu aksatır mısınız? Eğer “bu çok zor, yapamam,” diyorsanız kusura bakmayın ama ben bir non-teist olarak asıl saçmalığın bu olduğunu düşünüyorum. Mr. Beast'in ödülü vereceğine kesin olarak inanan bir insan, bu basit görevi yerine getirir.
Ayrıca, İslam'ın tanrısı milyon dolar değil, milyarlarca dolardan bile daha değerli olan, her isteğin gerçekleşeceği sonsuz bir cennet vadediyor.
İslam dinin peygamberi Hz Muhammed'in kendi ağzıyla söylediği bir sözü vardır. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim. Bir Müslüman tüm ibadetleri kusursuz yapmıyorsa ya da hiç yapmıyorsa bile müslümansa cennete gider. İbadetleri tamamlamadığı ya da yapmadığı için cezasını çeker orası ayrı. Ama farklı bir dine inanan ya da Allah'a inanmayan birinden farkı Müslüman olması ve Müslüman olduğu için cennete gitmesidir. Kimse burada gelip herhangi birine sen şu ibadeti yapmıyorsun cennete gidemeyeceksin diyemez. Böyle derse Allah'a şirk koşmuş ve en büyük günahlardan birini işlemiş olur. Doğru İslam'ın tanrısı İslam dinine mensup olanlara sonsuz bir cennet vadediyor. Ama ben hiçbir yerde Allah'ın herhangi bir sebepten dolayı ibadet etmeyenleri sonsuz cehenneme göndereceğini duymadım. Bildiğim kadarıyla Hz Muhammed'in böyle bir sözü ya da kuranı kerimde geçen böyle bir ayet yok. Yanlışım varsa kaynak gösterip aksini ispatlayın.